By 12 min read Last Updated: 21. juni 2023
Få succes som freelancer

Sådan får du succes som freelancer 🔥

Som succesfuld freelancer kan du selv sætte din pris, du kan selv bestemme dine arbejdsmængder, og du har dermed i princippet intet loft over din indkomst.

I Danmark trives en lang række freelancere med dette frie og økonomisk attraktive liv. Men at blive freelancer med vind i sejlet er bestemt ikke noget, man bare lige gør.

Der skal jagtes kunder, som ikke altid kommer af sig selv – og livet som freelancer er altså ikke for dig, hvis du vil være garanteret den samme indkomst hver måned. For der kommer perioder, hvor opgaverne er mindre, og ingen af dine leads trykker på knappen – og det skal du kunne håndtere.

Hvis du derimod trives med en hverdag, hvor du er din egen chef, og hvor du konstant er i kontrol over forhandlingerne omkring dit eget værd, og hvad du vil bruge din tid på, er freelancing en fremragende karrierevej for dig.

I dette indlæg får du vores 11 bedste tips til at lykkes som freelancer.

1: Opgiv drømmen om den perfekte forretningsplan: Eksekver, eksekver, eksekver!

Uendelig planlægning er en farlig tidsrøver og kan skabe en falsk tryghed. Du skal ud, hvor du ikke kan bunde – ud og prøve din idé og dig selv af.

Der er ingen vej udenom: Du skal have kunder for at leve som freelancer, så du kan lige så godt komme i gang med det samme.

Snak med alle dem, der vil snakke med dig. Din første målgruppe er alle dem, der er potentielle købere af din ydelse. Find ud af, hvorfor de lige nu ikke vælger den ydelse, du sælger. Og prøv så at lappe det hul.

Det kan være trygt at arbejde på en forretningsplan, til den er helt perfekt. Problemet er bare, at det bliver den aldrig. Hvis du ved, hvad du vil lave, og du har en hjemmeside (et helt enkelt digitalt visitkort), er du klar til at jagte kunder.

Så kommer resten af sig selv.

Opret gratis bruger

Freelance med Factofly

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

2: Jagt den første kunde benhårdt

Apropos den første kunde – som er den absolut sværeste at få, men også noget helt særligt.

Vi kender mange succesfulde freelancere, som stadig har deres første kunde den dag i dag – og det er altså folk, der har været i gang i både 2, 5 og 10 år.

Gør alt, hvad du kan, for at finde den første kunde – bryd nogle regler – vis, at du virkelig vil det her. Og så kommer der på et tidspunkt én, der kan se din værdi og investerer i din ydelse.

Du vil helt naturligt gå igennem ild og vand for denne kunde, og det vil blive værdsat. Kunden vil sandsynligvis blive din indgangsbillet til nye kunder, og dermed repræsenterer din nye kunde ikke kun den aftale, du laver nu og her. Det er vigtigt at huske på.

Øjeblikket, hvor du sender din allerførste faktura til din allerførste kunde, er noget helt særligt. Nyd det.

3: Find din ydelses konkrete værdi: Hvordan hjælper du dine kunder med at tjene penge?

Lad os sige, at du designer logoer. Du er i dialog med en ny kunde, som vil have noget ekstraordinært. Du ved, hvor meget et unikt logo er værd, og hvad det kræver af dig. Du giver derfor en pris på 22.000 kroner.

Kunden har svært ved at forstå, hvordan det kan koste så meget – det er jo bare et logo? For nogle virksomheder kan det være svært at se din ydelses konkrete værdi for sig, og det kan være frustrerende. Men det er en del af gamet!

Så du holder hovedet koldt og formår at beskrive, hvor stor indflydelse det rette logo har på virksomhedens indtjening – og vær ikke i tvivl: Det er i virksomhedernes interesse at bruge freelancere.

Du præsenterer dine logiske argumenter med stor overbevisning og selvsikkerhed. Og kunden lytter – forstår – og køber.

Husk: Du sælger hullet i væggen – ikke hammeren.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

Start din freelancekarriere uden problemer

Fokuser på arbejdet og brug Factofly til at tage dig betalt – ligesom knap 2.000 andre freelancere allerede gør i dag.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

4: Prissætning: Hvordan er du hverken for dyr eller for billig?

Hvilken pris er fair at tage som freelancer?

Først og fremmest skal du kunne betale din husleje og dine regninger – og selvfølgelig gerne have lidt ekstra til overs. Beregn eventuelt din opgave-løn her.

Husk i den forbindelse, at du selv skal afholde feriepenge, pension, administration og sundhedsomkostninger – og det skal din kunde dermed ikke.

På den anden side skal dine kunder have råd til at betale dig – og de skal kunne se prisen for din ydelse som en investering mere end en udgift.

Det er det sweet spot, du skal forsøge at ramme, når du angiver priser for dine ydelser.

Det er forskelligt fra kunde til kunde, hvilken strategi der virker bedst.

Her er nogle generelle retningslinjer, du kan følge:
  • Aldrig sælg dig selv for billigt – medmindre du er helt ny, og kæmper for at få den første kunde.

Det psykologiske signal, når noget er meget billigt, er, at det ikke er særligt meget værd. Og hvis du ikke er særligt meget værd, hvorfor så overhovedet investere i dig?

  • Gå heller ikke i den anden grøft og prissæt dig urealistisk dyrt.

Du er med stor sandsynlighed ikke den eneste med din ydelse, din kunde har snakket med – og de ved godt, hvilket prisleje de kan forvente. Hvis markedsprisen er 700, skal du ikke tage 1500 i timen, medmindre du har resultater til at bakke det op.

  • Vær villig til at forhandle om prisen.

Men vær opmærksom på, at de kunder, der ender med den billigste timepris, ofte er de mest besværlige. Derudover skal du undgå discount-fristelsen, og først bringe den på banen som en sidste udvej.

  • Kend markedsprisen og følg den.

Når du har været i gang i et stykke tid, vil du hurtigt kunne se, hvilke freelancere du er på niveau med, og hvad de tager for deres ydelse. Tag det samme som dem – og sørg så for at levere en service ud over det sædvanlige. Det giver glade kunder, der bliver i biksen.

  • Vær klar til at sige nej.

I sidste ende skal både pris og projektets scope hænge sammen for dig. Hvis det er en ekstraordinært spændende kunde, enten på grund af projektet eller hvad det vil give dig af referencer, giver det mening at gå efter opgaven med alt, hvad du har. Pris og opgave er din direkte motivation for at komme over målstregen med en glad kunde i hånden, og hvis den ene eller den anden faktor ikke får dig op om morgenen, så vær klar til at lade opgaven gå til en anden.

I tvivl om hvad din pris skal være? Du kan downloade vores skabelon til beregning af din timepris lige her.

5: Lær at mestre personlig branding

At nå ud til nye kunder er svært – og du er bestemt ikke den eneste, der prøver. Det kan virke som den eneste mulighed at gribe knoglen og køre kold canvas, indtil ordrebogen er fyldt op. For hvordan får man ellers virksomheder i tale?

Men kold canvas er en træg proces – og du kan være sikker på, at den pågældende virksomhed får mange opkald lignende dit. Dermed er det svært at skille sig ud fra mængden, uanset hvor skarp du er over telefonen.

I stedet vil vi anbefale dig at positionere dig, så kunderne kommer til dig – og ikke omvendt.

Det gør du bl.a. med personlig branding. Platforme som LinkedIn og din egen hjemmeside er ideelle hertil.

Find din egen unikke vinkel. Fortæl historier om dit virke. Præsenter dine succescases. Del en masse viden helt gratis.

Stille og roligt vil du få følgere, der bliver til leads, som i sidste ende bliver til betalende kunder, der bliver fundamentet for dig som succesfuld freelancer.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

Start din freelancekarriere uden problemer

Fokuser på arbejdet og brug Factofly til at tage dig betalt – ligesom knap 2.000 andre freelancere allerede gør i dag.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

6: Luk ordren med værdiskabende tilbud

At etablere kontakten er vigtigt. Den opfølgende dialog er endnu vigtigere.

Men der kommer ingen penge i kassen, hvis du ikke formår at følge op med et værdiskabende tilbud, som kunden ikke kan sige nej til.

Det er trial and error, og du vil uundgåeligt blive bedre, efterhånden som du får mere erfaring, men her er 3 gode pointers til at lave et godt tilbud:

  1. Hold det enkelt og overskueligt. Gør det først og fremmest nemt at gennemskue den endelige pris, og hvad kunden får for pengene.
  2. Giv gerne flere forskellige prismodeller. Din ydelse er ikke statisk, og din kunde ved ikke nødvendigvis, hvad vedkommende vil have, hvis du ikke præsenterer flere forskellige muligheder.
  • Outline opgaverne, men gå ikke i detaljen – det kan mudre de vigtige budskaber. Samtidig kan det være nødvendigt at retfærdiggøre, hvorfor opgaven tager 30 og ikke 3 timer. Find en god balancegang.

Dine kunder skal være sikre på, at du skaber værdi – hjælp dem på vej.

7: Brug mere energi på at fastholde end at tiltrække kunder

En ny kunde er spændende – men det er de faste kunder, der giver mad på bordet.

Forestil dig, at du får en ny kunde ind med en øjeblikkelig ordre på 20.000 kroner. Det er en stærk ordre, som virkelig batter i månedens omsætning.

Du har i forvejen en fast kunde, som hver måned står for 5.000 kroner omsætning. Dermed er den nye kunde 15.000 kroner mere værd i den pågældende måned.

Problemet er bare, at det for den nye kunde kun er en engangsopgave. Den nye kunde er der altså kun i en enkelt måned.

Men den faste kunde er der hver måned – og fortsætter med at være det. Det vil altså sige, at på et år står den faste kunde for 60.000 i omsætning mod den nye kundes 20.000.

Det er en difference på 40.000 i den faste kundes favør.

Hold de faste kunder glade. Prioriter dem hver eneste måned. Det betaler sig!

8: Fokuser, når du arbejder – og bliv ved med at udvikle dig

Arrogance er den største fjende for en succesfuld freelancer.

Du er ikke bedre end din seneste opgave, og hver dag starter nye, sultne freelancere op, som vil kæmpe for at blive den bedste indenfor dit felt.

Hold fokus, når du arbejder, og husk på, hvorfor du startede. Gå efter at gøre dit bedste hver eneste dag og find glæde i opgaven i sig selv – ikke kun betalingen.

Dine kunder kan mærke det, når passionen forsvinder.

9: Det gode kundemøde: Forstå kundens behov og lav værdiskabende salg

Det gode pitch vil helt naturligt komme med øvelse og erfaring, men nogle ting kan du være opmærksom på allerede fra dine første kundemøder:

  • Når du siger noget om dig selv eller din ydelse, skal det være med overbevisning. Selvsikkerhed betyder
  • Lær at spørge ind, så du forstår din kundes egentlige behov – og sælg din løsning på de behov.
  • Tal mindre end din kunde generelt – og brug din egen taletid på at tale værdi og behovsløsning.
  • Vær så konkret som muligt på ting som pris, tidsplan og eventuelle bindingsperioder.

Dit tilbud har meget større chance for at ramme plet, hvis du har brugt tiden med din kunde på at finde ud af, hvad de egentlig vil have – og hvordan de eventuelt har brændt nallerne før.

Udnyt det til din fordel.

10: Find ud af, hvordan du adskiller dig fra dine konkurrenter – og brug det som et aktivt selling point

Uanset hvem du er, vil du have kvaliteter, der adskiller dig fra dine konkurrenter. Det kan f.eks. være:

  • Din pris
  • Din eksekveringstid
  • Dine tidligere resultater/dine kompetencer
  • Din evne til at forstå behov og til at samarbejde med din kunde

Når du har fundet ind til kernen af din freelanceforretning – din unikke plads på markedet – kan du begynde at arbejde aktivt med det. Få kundeudtalelser, der specifikt nævner, hvad der er særligt ved dig.

Dine fremtidige kunder tjekker dine anmeldelser. Og hvis du rammer det særlige punkt, de leder efter, er du langt foran på point allerede inden det første møde.

11: Bliv professionel netværker

Forstået på den måde, at du skal fokusere på et gøre et godt indtryk, hver eneste gang du møder et menneske. For du ved aldrig, hvem der kan blive indgangen til din næste superkunde.

Og så er det jo bare god stil at være flink og høflig, uanset hvem du møder på din vej.

Vær ikke skuffet, hvis du tager fra et netværksarrangement uden en eneste kunde eller kaffemøde. En afslappet samtale kan blive til en bekendt, der kan blive til et lead, og det lead kan, måske et helt år senere, blive til en betalende kunde.

At netværke aktivt er essentielt, når dit mål er at skabe et stabilt kundeflow.

Bliv en del af Factofly og sæt din administration på autopilot

By 11,6 min read Last Updated: 21. juni 2023
Få succes som freelancer

Sådan får du succes som freelancer 🔥

Som succesfuld freelancer kan du selv sætte din pris, du kan selv bestemme dine arbejdsmængder, og du har dermed i princippet intet loft over din indkomst.

I Danmark trives en lang række freelancere med dette frie og økonomisk attraktive liv. Men at blive freelancer med vind i sejlet er bestemt ikke noget, man bare lige gør.

Der skal jagtes kunder, som ikke altid kommer af sig selv – og livet som freelancer er altså ikke for dig, hvis du vil være garanteret den samme indkomst hver måned. For der kommer perioder, hvor opgaverne er mindre, og ingen af dine leads trykker på knappen – og det skal du kunne håndtere.

Hvis du derimod trives med en hverdag, hvor du er din egen chef, og hvor du konstant er i kontrol over forhandlingerne omkring dit eget værd, og hvad du vil bruge din tid på, er freelancing en fremragende karrierevej for dig.

I dette indlæg får du vores 11 bedste tips til at lykkes som freelancer.

1: Opgiv drømmen om den perfekte forretningsplan: Eksekver, eksekver, eksekver!

Uendelig planlægning er en farlig tidsrøver og kan skabe en falsk tryghed. Du skal ud, hvor du ikke kan bunde – ud og prøve din idé og dig selv af.

Der er ingen vej udenom: Du skal have kunder for at leve som freelancer, så du kan lige så godt komme i gang med det samme.

Snak med alle dem, der vil snakke med dig. Din første målgruppe er alle dem, der er potentielle købere af din ydelse. Find ud af, hvorfor de lige nu ikke vælger den ydelse, du sælger. Og prøv så at lappe det hul.

Det kan være trygt at arbejde på en forretningsplan, til den er helt perfekt. Problemet er bare, at det bliver den aldrig. Hvis du ved, hvad du vil lave, og du har en hjemmeside (et helt enkelt digitalt visitkort), er du klar til at jagte kunder.

Så kommer resten af sig selv.

Opret gratis bruger

Freelance med Factofly

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

2: Jagt den første kunde benhårdt

Apropos den første kunde – som er den absolut sværeste at få, men også noget helt særligt.

Vi kender mange succesfulde freelancere, som stadig har deres første kunde den dag i dag – og det er altså folk, der har været i gang i både 2, 5 og 10 år.

Gør alt, hvad du kan, for at finde den første kunde – bryd nogle regler – vis, at du virkelig vil det her. Og så kommer der på et tidspunkt én, der kan se din værdi og investerer i din ydelse.

Du vil helt naturligt gå igennem ild og vand for denne kunde, og det vil blive værdsat. Kunden vil sandsynligvis blive din indgangsbillet til nye kunder, og dermed repræsenterer din nye kunde ikke kun den aftale, du laver nu og her. Det er vigtigt at huske på.

Øjeblikket, hvor du sender din allerførste faktura til din allerførste kunde, er noget helt særligt. Nyd det.

3: Find din ydelses konkrete værdi: Hvordan hjælper du dine kunder med at tjene penge?

Lad os sige, at du designer logoer. Du er i dialog med en ny kunde, som vil have noget ekstraordinært. Du ved, hvor meget et unikt logo er værd, og hvad det kræver af dig. Du giver derfor en pris på 22.000 kroner.

Kunden har svært ved at forstå, hvordan det kan koste så meget – det er jo bare et logo? For nogle virksomheder kan det være svært at se din ydelses konkrete værdi for sig, og det kan være frustrerende. Men det er en del af gamet!

Så du holder hovedet koldt og formår at beskrive, hvor stor indflydelse det rette logo har på virksomhedens indtjening – og vær ikke i tvivl: Det er i virksomhedernes interesse at bruge freelancere.

Du præsenterer dine logiske argumenter med stor overbevisning og selvsikkerhed. Og kunden lytter – forstår – og køber.

Husk: Du sælger hullet i væggen – ikke hammeren.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

Start din freelancekarriere uden problemer

Fokuser på arbejdet og brug Factofly til at tage dig betalt – ligesom knap 2.000 andre freelancere allerede gør i dag.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

4: Prissætning: Hvordan er du hverken for dyr eller for billig?

Hvilken pris er fair at tage som freelancer?

Først og fremmest skal du kunne betale din husleje og dine regninger – og selvfølgelig gerne have lidt ekstra til overs. Beregn eventuelt din opgave-løn her.

Husk i den forbindelse, at du selv skal afholde feriepenge, pension, administration og sundhedsomkostninger – og det skal din kunde dermed ikke.

På den anden side skal dine kunder have råd til at betale dig – og de skal kunne se prisen for din ydelse som en investering mere end en udgift.

Det er det sweet spot, du skal forsøge at ramme, når du angiver priser for dine ydelser.

Det er forskelligt fra kunde til kunde, hvilken strategi der virker bedst.

Her er nogle generelle retningslinjer, du kan følge:
  • Aldrig sælg dig selv for billigt – medmindre du er helt ny, og kæmper for at få den første kunde.

Det psykologiske signal, når noget er meget billigt, er, at det ikke er særligt meget værd. Og hvis du ikke er særligt meget værd, hvorfor så overhovedet investere i dig?

  • Gå heller ikke i den anden grøft og prissæt dig urealistisk dyrt.

Du er med stor sandsynlighed ikke den eneste med din ydelse, din kunde har snakket med – og de ved godt, hvilket prisleje de kan forvente. Hvis markedsprisen er 700, skal du ikke tage 1500 i timen, medmindre du har resultater til at bakke det op.

  • Vær villig til at forhandle om prisen.

Men vær opmærksom på, at de kunder, der ender med den billigste timepris, ofte er de mest besværlige. Derudover skal du undgå discount-fristelsen, og først bringe den på banen som en sidste udvej.

  • Kend markedsprisen og følg den.

Når du har været i gang i et stykke tid, vil du hurtigt kunne se, hvilke freelancere du er på niveau med, og hvad de tager for deres ydelse. Tag det samme som dem – og sørg så for at levere en service ud over det sædvanlige. Det giver glade kunder, der bliver i biksen.

  • Vær klar til at sige nej.

I sidste ende skal både pris og projektets scope hænge sammen for dig. Hvis det er en ekstraordinært spændende kunde, enten på grund af projektet eller hvad det vil give dig af referencer, giver det mening at gå efter opgaven med alt, hvad du har. Pris og opgave er din direkte motivation for at komme over målstregen med en glad kunde i hånden, og hvis den ene eller den anden faktor ikke får dig op om morgenen, så vær klar til at lade opgaven gå til en anden.

I tvivl om hvad din pris skal være? Du kan downloade vores skabelon til beregning af din timepris lige her.

5: Lær at mestre personlig branding

At nå ud til nye kunder er svært – og du er bestemt ikke den eneste, der prøver. Det kan virke som den eneste mulighed at gribe knoglen og køre kold canvas, indtil ordrebogen er fyldt op. For hvordan får man ellers virksomheder i tale?

Men kold canvas er en træg proces – og du kan være sikker på, at den pågældende virksomhed får mange opkald lignende dit. Dermed er det svært at skille sig ud fra mængden, uanset hvor skarp du er over telefonen.

I stedet vil vi anbefale dig at positionere dig, så kunderne kommer til dig – og ikke omvendt.

Det gør du bl.a. med personlig branding. Platforme som LinkedIn og din egen hjemmeside er ideelle hertil.

Find din egen unikke vinkel. Fortæl historier om dit virke. Præsenter dine succescases. Del en masse viden helt gratis.

Stille og roligt vil du få følgere, der bliver til leads, som i sidste ende bliver til betalende kunder, der bliver fundamentet for dig som succesfuld freelancer.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

Start din freelancekarriere uden problemer

Fokuser på arbejdet og brug Factofly til at tage dig betalt – ligesom knap 2.000 andre freelancere allerede gør i dag.

Tag dig betalt uden eget CVR nr.

6: Luk ordren med værdiskabende tilbud

At etablere kontakten er vigtigt. Den opfølgende dialog er endnu vigtigere.

Men der kommer ingen penge i kassen, hvis du ikke formår at følge op med et værdiskabende tilbud, som kunden ikke kan sige nej til.

Det er trial and error, og du vil uundgåeligt blive bedre, efterhånden som du får mere erfaring, men her er 3 gode pointers til at lave et godt tilbud:

  1. Hold det enkelt og overskueligt. Gør det først og fremmest nemt at gennemskue den endelige pris, og hvad kunden får for pengene.
  2. Giv gerne flere forskellige prismodeller. Din ydelse er ikke statisk, og din kunde ved ikke nødvendigvis, hvad vedkommende vil have, hvis du ikke præsenterer flere forskellige muligheder.
  • Outline opgaverne, men gå ikke i detaljen – det kan mudre de vigtige budskaber. Samtidig kan det være nødvendigt at retfærdiggøre, hvorfor opgaven tager 30 og ikke 3 timer. Find en god balancegang.

Dine kunder skal være sikre på, at du skaber værdi – hjælp dem på vej.

7: Brug mere energi på at fastholde end at tiltrække kunder

En ny kunde er spændende – men det er de faste kunder, der giver mad på bordet.

Forestil dig, at du får en ny kunde ind med en øjeblikkelig ordre på 20.000 kroner. Det er en stærk ordre, som virkelig batter i månedens omsætning.

Du har i forvejen en fast kunde, som hver måned står for 5.000 kroner omsætning. Dermed er den nye kunde 15.000 kroner mere værd i den pågældende måned.

Problemet er bare, at det for den nye kunde kun er en engangsopgave. Den nye kunde er der altså kun i en enkelt måned.

Men den faste kunde er der hver måned – og fortsætter med at være det. Det vil altså sige, at på et år står den faste kunde for 60.000 i omsætning mod den nye kundes 20.000.

Det er en difference på 40.000 i den faste kundes favør.

Hold de faste kunder glade. Prioriter dem hver eneste måned. Det betaler sig!

8: Fokuser, når du arbejder – og bliv ved med at udvikle dig

Arrogance er den største fjende for en succesfuld freelancer.

Du er ikke bedre end din seneste opgave, og hver dag starter nye, sultne freelancere op, som vil kæmpe for at blive den bedste indenfor dit felt.

Hold fokus, når du arbejder, og husk på, hvorfor du startede. Gå efter at gøre dit bedste hver eneste dag og find glæde i opgaven i sig selv – ikke kun betalingen.

Dine kunder kan mærke det, når passionen forsvinder.

9: Det gode kundemøde: Forstå kundens behov og lav værdiskabende salg

Det gode pitch vil helt naturligt komme med øvelse og erfaring, men nogle ting kan du være opmærksom på allerede fra dine første kundemøder:

  • Når du siger noget om dig selv eller din ydelse, skal det være med overbevisning. Selvsikkerhed betyder
  • Lær at spørge ind, så du forstår din kundes egentlige behov – og sælg din løsning på de behov.
  • Tal mindre end din kunde generelt – og brug din egen taletid på at tale værdi og behovsløsning.
  • Vær så konkret som muligt på ting som pris, tidsplan og eventuelle bindingsperioder.

Dit tilbud har meget større chance for at ramme plet, hvis du har brugt tiden med din kunde på at finde ud af, hvad de egentlig vil have – og hvordan de eventuelt har brændt nallerne før.

Udnyt det til din fordel.

10: Find ud af, hvordan du adskiller dig fra dine konkurrenter – og brug det som et aktivt selling point

Uanset hvem du er, vil du have kvaliteter, der adskiller dig fra dine konkurrenter. Det kan f.eks. være:

  • Din pris
  • Din eksekveringstid
  • Dine tidligere resultater/dine kompetencer
  • Din evne til at forstå behov og til at samarbejde med din kunde

Når du har fundet ind til kernen af din freelanceforretning – din unikke plads på markedet – kan du begynde at arbejde aktivt med det. Få kundeudtalelser, der specifikt nævner, hvad der er særligt ved dig.

Dine fremtidige kunder tjekker dine anmeldelser. Og hvis du rammer det særlige punkt, de leder efter, er du langt foran på point allerede inden det første møde.

11: Bliv professionel netværker

Forstået på den måde, at du skal fokusere på et gøre et godt indtryk, hver eneste gang du møder et menneske. For du ved aldrig, hvem der kan blive indgangen til din næste superkunde.

Og så er det jo bare god stil at være flink og høflig, uanset hvem du møder på din vej.

Vær ikke skuffet, hvis du tager fra et netværksarrangement uden en eneste kunde eller kaffemøde. En afslappet samtale kan blive til en bekendt, der kan blive til et lead, og det lead kan, måske et helt år senere, blive til en betalende kunde.

At netværke aktivt er essentielt, når dit mål er at skabe et stabilt kundeflow.

Bliv en del af Factofly og sæt din administration på autopilot