Sådan benytter du fradrag med Factofly

Som Factofly-bruger, har du mulighed for at de direkte udgifter du har i forbindelse med dit arbejde kan være en del af den samlede økonomi for din ansættelse hos os, og du dermed kan få mere udbetalt. Men hvad kan du trække fra, og hvad kan du ikke trække fra, når du bruger Factofly til at styre din forretning?

Hvordan fungerer fradrag?

Som Factofly-bruger giver vi dig også mulighed for, at de direkte udgifter du har i forbindelse med det arbejde du fakturerer for, kan indgå som fradrag i den samlede økonomi for din ansættelse. På den måde kan vi hjælpe dig med at få flere af dine egne penge mellem hænderne.

Da du indgår en projektansættelse med os, er det også os, der står på mål for de fradrag, der bliver givet. Derfor bliver fradrag også kun givet, hvis udgiften ligger indenfor den periode du har brugt Factofly til at fakturere, og er noget der er direkte relateret til det arbejde du laver via Factofly.

Når vi snakker om fradrag, refererer vi til et beløb, der kan trækkes fra en bruttoløn, og dermed hjælpe med at sænke niveauet for den skattepligtige indkomst.

Lad os tage et eksempel:

Du har en udgift til Adobe-pakken, der betales for et år ad gangen, men eksempelvis bruger du blot Factofly i første kvartal, og igen i september og oktober. I dette tilfælde vil vi dele din udgift op i 12, og kan give dig fradrag i de aktive måneder du benytter Factofly. Her vil det være i fem af årets måneder.

Hvordan ser det ud i praksis?

Fakturerer du eksempelvis en kunde 50.000,- (eks. moms), vil du såfremt du har en direkte udgift på 10.000,- (inkl. moms) få 32.246 udbetalt mod 26.808,80 uden.

Fradrag med Factofly

Vi har udarbejdet en lønberegner, der kan give dig en idé om hvordan din udbetalte løn gennem Factofly ser ud. Naturligvis baseret på dine individuelle skatteforhold.

De udgifter der er i forbindelse med projektet, skal stå i såkaldt rimeligt forhold til indtægterne. Rimeligt forhold betyder helt konkret, at dine udgifter ikke overstiger mere end 50% af dine indtægter.

Hvad kan jeg få fradrag for gennem Factofly?

Den altovervejende tommelfingerregel for hvilke udgifter du kan få fradrag for igennem Factofly, er hvis udgiften kan faktureres direkte videre til kunden.

Det er ikke altid nemt at finde ud af hvad man kan og ikke kan få fradrag for, så kontakt os, hvis du er i tvivl om hvorvidt din udgift er fradragsberettiget.

Når vi vurderer en udgift, bliver det som sagt gjort på baggrund af hvorvidt udgiften direkte kan relateres til det arbejde, du fakturerer for. I tilfælde hvor udgiften krydser privat og erhverv, vil den eksempelvis kun være delvis fradragsberettiget.

Hvad kan jeg ikke få fradrag for gennem Factofly?

Vi kan ikke give fradrag for udgifter, der:

  • Ligger udenfor en periode hvor du har brugt Factofly til at tage dig betalt
  • Ikke er afholdt af dig
  • Generel udgift til f.eks. kontor
  • Er udstedt til dit (gamle eller nuværende) CVR nummer
  • Ikke relaterer sig til dit erhverv/arbejde
  • Omhandler kurser/uddannelse udenfor dit felt (eksempelvis digital marketing hvis du har en baggrund som revisor)
  • Relaterer sig til mad og drikke

Listen her er ikke udtømmelig, men ved du på forhånd at din udgift bevæger sig i gråzonen, vil vi have sværere ved at inddrage det i den samlede økonomi for din ansættelse.

Er der specielle forhold jeg skal være opmærksom på?

Der er en magisk grænse hos Skat på 3.000 kroner. På udgifter du har derunder, skal du blot gemme din kvittering – på godt dansk også kendt som en kassebon. Har du udgifter på mere end 3.000 kroner pr. enhed, så kontakt os før du afholder udgiften, da vi her har brug for flere detaljer omkring indkøbet.

Nem håndtering af bilag

Når du har en arbejdsrelateret udgift, skal du sørge for at gemme kvitteringen.

Du tager et billede af dit bilag, og uploader det nemt og enkelt under din profil’s menupunkt kaldet “fradrag”.

upload bilag hos factofly

Opdag Factofly’s andre features

Grundstenen i vores service, er din mulighed for at fakturere uden du behøver registrere eget selskab.

Hurtig
udbetaling

Vi udbetaler dine penge direkte til din konto kort indenfor 48 timerefter vi modtager dem fra din kunde.

Når du udfører en opgave under os, er din ryg dækket, og du er automatisk forsikret under arbejde.

Administration på autopilot

Vi tager os af alt det kedelige: indkræver pengene, ordner moms, skat, forsikringer og feriepenge.

Sæt din administration på autopilot