Sådan benytter du fradrag med Factofly
Som Factofly-bruger, kan du få fradrag for dine udgifter i forbindelse med dit arbejde. Men hvad kan du trække fra, og hvad kan du ikke trække fra, når du bruger Factofly til at styre din forretning?
Hvordan fungerer fradrag?
Som Factofly-bruger giver vi dig også mulighed for, at få fradrag for udgifter du har i forbindelse med det arbejde du fakturerer for, og hjælper dig med at få flere af dine egne penge mellem hænderne.
Da du indgår en projektansættelse med os, er det også os, der står på mål for de fradrag, der bliver givet. Derfor bliver fradrag også kun givet, hvis udgiften ligger indenfor den periode du har brugt Factofly til at fakturere.
Når vi snakker om fradrag, refererer vi til et beløb, der kan trækkes fra en bruttoløn, og dermed hjælpe med at sænke niveauet for den skattepligtige indkomst.
Lad os tage et eksempel:
Du har en udgift til Adobe-pakken, der betales for et år ad gangen, men eksempelvis bruger du blot Factofly i første kvartal, og igen i september og oktober. I dette tilfælde vil vi dele din udgift op i 12, og kan give dig fradrag i de aktive måneder du benytter Factofly. Her vil det være i fem af årets måneder.
Hvordan ser det ud i praksis?
Fakturerer du eksempelvis en kunde 50.000,- (eks. moms), vil du med en indregnet udgift på 10.000,- (inkl. moms) få 30.245,60 udbetalt mod 26.808,80 uden.

Vi har udarbejdet en lønberegner, der kan give dig en idé om hvordan din udbetalte løn gennem Factofly ser ud. Naturligvis baseret på dine individuelle skatteforhold.
Dine udgifter skal stå i såkaldt rimeligt forhold til dine indtægter. Rimeligt forhold betyder helt konkret, at dine udgifter ikke overstiger mere end 50% af dine indtægter.

Hvad kan jeg få fradrag for gennem Factofly?
Udgifter i forbindelse med dine opgaver kan inkludere (men er selvfølgelig ikke begrænset til):
- Husleje til kontor eller kontorhotel
- Software
- Research materiale
- Transportudgifter
- Værktøj
- Hjemmekontor
- Kørselsfradrag
- Personligt fradrag
- Rejseudgifter
- Forsikringer
- Udgifter til telefon og internet
- Markedsføring f.eks. udgifter til annoncer
- Udstyr, maskiner eller andet inventar
- Udgifter til administration f.eks. regnskabsprogram
- Efteruddannelse og upskilling indenfor dit felt (eks. copywriting hvis du beskæftiger dig med digital marketing)
Det er ikke altid nemt at finde ud af hvad man kan og ikke kan få fradrag for, så kontakt os, hvis du er i tvivl om hvorvidt din udgift er fradragsberettiget.
Når vi vurderer en udgift, bliver det gjort på baggrund af hvorvidt udgiften direkte kan relateres til det arbejde, du fakturerer for. I tilfælde hvor udgiften krydser privat og erhverv, vil den eksempelvis kun være delvis fradragsberettiget.
Hvad kan jeg ikke få fradrag for gennem Factofly?
Vi kan ikke give fradrag for udgifter, der:
- Ligger udenfor en periode hvor du har brugt Factofly til at tage dig betalt
- Ikke er afholdt af dig
- Er udstedt til dit (gamle eller nuværende) CVR nummer
- Ikke relaterer sig til dit erhverv/arbejde
- Omhandler kurser/uddannelse udenfor dit felt (eksempelvis digital marketing hvis du har en baggrund som revisor)
- Relaterer sig til mad og drikke
Listen her er ikke udtømmelig, men ved du på forhånd at din udgift bevæger sig i gråzonen, vil vi have sværere ved at hjælpe dig med at få fradraget.
Er der specielle forhold jeg skal være opmærksom på?
Der er en magisk grænse hos Skat på 3.000 kroner. På udgifter du har derunder, skal du blot gemme din kvittering – på godt dansk også kendt som en kassebon. Har du udgifter på mere end 3.000 kroner pr. enhed, så kontakt os før du afholder udgiften, da vi her har brug for flere detaljer omkring indkøbet.
Nem håndtering af bilag
Når du har en arbejdsrelateret udgift, skal du sørge for at gemme kvitteringen.
Du tager et billede af dit bilag, og uploader det nemt og enkelt under din profil’s menupunkt kaldet “fradrag”.