Hvordan er det, at det fungerer?

Hvordan er det præcis at FactoFly fungerer, hvor sikre er mine penge, er jeg ansat, og.. Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål omkring freelancebureau og FactoFly her, og hvis der er noget andet som du mangler svar på, så er vi klar på chatten samt telefonen.

- Hvor sikre er mine penge hos jer?

Din sikkerhed og tryghed er det vigtigste for os, og vi gør alt for at du og dine penge er helt sikre. Vi har indgået et udvidet samarbejde med vores revision, der løbende kigger os over skuldrene og sikrer, at alt er som det skal være. Vi er desuden registreret som arbejdsgiver, hvilket betyder at du ydermere er sikret af Lønmodtagernes Garantifond. 

- Hvordan udregner i min løn?

Som selvansat hos FactoFly, får du løn og lønseddel helt som du kender det fra et almindeligt arbejde. Den store forskel er, at du har mulighed for at fratrække udgifter før du betaler skat. Det betyder at du kan nyde alt det gode ved at have eget selskab, bare uden al administrationen.

Hvad du præcist får udbetalt afhænger af din trækprocent, skattefradrag samt hvilke udgifter du kan trække fra.

Kontakt os, så laver vi en præcis udregning for dig.

- Kan jeg få fradrag for udgifter?

Ja, du kan få fradrag for de udgifter, som er direkte knyttet til den opgave du fakturerer.

Du uploader dine bilag under ‘Min konto’.

- Optjener jeg ret til dagpenge, når jeg bruger FactoFly?

Ja, du optjener ret til dagpenge, når du benytter FactoFly. Det antal timer, du arbejder gennem FactoFly, tæller med i det samlede timetal ift. optjening af ret til dagpenge og forlængelse af dagpenge.

- Kan jeg bruge FactoFly, mens jeg er på dagpenge?

Ja, et freelancebureau som FactoFly er oplagt at bruge, mens du er på dagpenge. Når du freelancer med eget CVR-nr bliver din dagpengeret forkortet til 30 uger – når du bruger FactoFly beholder du din almindelige dagpengeperiode på 104 uger. Ved at bruge FactoFly får du desuden en ansættelseskontrakt for dine freelance-opgaver, og vi opgiver dine timer og indkomst til Skat, som a-kassen trækker oplysninger fra.

- Hvor mange af mine supplerende dagpenge bruger jeg med FactoFly?

Du bruger som udgangspunkt 1 af dine 30 ugers supplerende dagpenge, når du arbejder deltid (mellem 1 og 36 timer) i en uge.

Vi bruger den start og slutdato, som du angiver i din opgave samt det samlede antal timer i din ansættelseskontrakt, som vi laver, og som du afleverer i din a-kasse.

Det vil sige at har du en opgave på fx 37 timer, der starter mandag og slutter fx søndag, så bruger du IKKE supplerende dagpenge. Har du en opgave på 37 timer, der begynder onsdag og slutter ugen efter, så vil du bruge 2 supplerende uger.

På dit dagpengekort kan du opgive, at du ikke ønsker at modtage supplerende dagpenge i den pågældende uge. Måske har du arbejdet 35 timer og vil ikke bruge en uge på 2 dagpengetimer, mens du ugen efter har arbejdet 4 timer og gerne vil suppleres op.

Du kan have op til 145,6 timer om måneden, (svarende til 33,6 timer i gennemsnit om ugen) og stadigvæk modtage supplerende dagpenge.

- Hvor meget bliver jeg modregnet i dagpenge?

Når du opretter en opgave hos os, angiver du det antal timer din arbejdsopgave varer. Dette timeantal angiver vi i din ansættelseskontrakt, som du sender til a-kassen. Det vil være det timeantal, som du bliver trukket i dagpenge. 

- Kan jeg fakturere til et andet land?

Ja, du kan sagtens fakturere til et andet land. Når du opretter fakturaen vælger du hvilken valuta, der skal benyttes på din faktura.
Vores faktura og systemer er forberedt på at kunne håndtere udenlandske fakturaer og betalinger.

- Hvornår udbetales min løn?

Vi bestræber os på at udbetale din løn med det samme, vi har modtaget dem på vores konto. Vi håndterer mange faktura’er og betalinger hver dag, så der kan gå op til maksimalt to hverdage fra vi har modtaget pengene til de står på din konto. Du kan hele tiden følge med i hvad status er på din faktura på din profil på FactoFly.

- Min kunde kræver lang betalingsfrist - kan jeg få pengene tidligere?

Ja, det kan du godt. Kontakt os for at høre om mulighederne for at få pengene med det samme.

- Kan jeg bruge FactoFly selvom jeg er registreret som dårlig betaler?

Ja, det kan du sagtens. Du skal dog være opmærksom på at Skat eller andre offentlige instanser kan vælge at tilbageholde en del af din løn, og det er vi forpligtet til at følge. Kontakt os hvis der er specielle omstændigheder vi skal være opmærksom på, og så ser vi hvordan vi hjælper dig bedst muligt.

- Kan jeg forudfakturere via FactoFly?

Ja, det kan du godt. I det tilfælde skal der laves en aftale mellem FactoFly og din kunde, før du kan sende den første faktura afsted. Den aftale kan du få ved at skrive til os på [email protected]

Du udfylder din kundes navn og adresse, beskrivelse af det, der skal leveres, eventuelle delleveringer og kommende faktureringer.

- Jeg skal arbejde gennem længere tid for en bestemt kunde – hvad skal jeg gøre?

Hvis du skal have et længere samarbejde med en kunde anbefaler vi, at I laver en samarbejdsaftale, så der er styr på alt det formelle. Du kan bruge vores standardkontrakter, som du får ved at skrive til os på [email protected] Her udfylder du og din kunde de forskellige oplysninger, og indsender dem herefter til os.

Husk, at hvis du skulle have spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

- Jeg vil sende en faktura uden moms – kan jeg det?

FactoFly er momsregistreret, og skal derfor afregne moms efter de gældende danske regler. Før vi fremsender en faktura, tjekker vi om det er momspligtige ydelser der faktureres.

- Er der grænser for hvilket beløb jeg kan fakturere?

Nej, der er ikke grænser for hvilket beløb du kan fakturere via FactoFly – hverken øvre eller nedre.

- Jeg er ikke dansk statsborger - kan jeg bruge FactoFly?

Hvis du er EU-borger kan du helt frit bruge FactoFly. Hvis du ikke kommer fra et EU-land, skal du have en gyldig arbejdstilladelse udstedt i Danmark eller fra et land anerkendt af Danmark. Som ikke EU-borger skal du kontakte os, når du opretter dig, så vi sikrer at du kommer godt i gang.

- Optjener jeg feriepenge, når jeg bruger FactoFly?

Som udgangspunkt er du ikke tilknyttet FactoFly i et tjenesteforhold, og derfor ikke omfattet af Ferieloven. Hvis du ønsker at vi sætter til side til din ferie, markerer du det når du opretter en faktura. Vi vil herefter overføre 12,5% af din løn til feriekonto.

NB. Har du den samme kunde i en længere periode eller i mange timer, så er betaling til feriekonto obligatorisk.

- Bliver feriepenge trukket i det beløb jeg fakturerer?

Ja, såfremt du er på en længere kontrakt eller har anmodet om at vi betaler feriepenge, trækker vi pengene i beløbet, vi modtager fra din kunde, før vi afregner løn med dig. 

Såfremt du har en aftale med din kunde om det, kan du fakturere din kunde feriepengene. I så fald skal du oprette det som en separat linje i din faktura.

- Kan jeg indbetale til pension gennem FactoFly?

Ønsker du at indbetale til pension, så kontakt os på [email protected]

Du kan enten benytte dit eksisterende pensionsselskab, eller vi kan hjælpe dig i gang.

Du kan også ringe eller komme på besøg:

Adresse:Danneskiold-Samsøes Allé 41, 1434 København K

Telefon: +45 71 96 00 54

Åbningstider:

Mellem kl.
09:00-16:00

Fik du ikke svar på dit spørgsmål, eller er der andet du er i tvivl om, så kontakt os:

    Siden er beskyttet med reCAPTCHA, derfor gælder Google's Privatlivspolitik og Servicevilkår.