Hvordan er det, at det fungerer?

Hvordan er det præcis at FactoFly fungerer, hvor sikre er mine penge, er jeg ansat, og.. Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål her og hvis der er noget andet som du mangler svar på, så er vi klar på chatten samt telefonen.

- Hvor sikre er mine penge hos jer?

Din sikkerhed og tryghed er det vigtigste for os og vi gør alt, for at du og dine penge er helt sikre. Vi har indgået et udvidet samarbejde med vores revision der løbende kigger os over skuldrene og sikre, at alt er som det skal være. Vi er desuden registreret som arbejdsgiver så du er ydermere sikret af Lønmodtagernes Garantifond. 

- Hvordan udregner i min løn

Som selvansat hos FactoFly, får du løn og lønseddel helt som du kender det fra et almindeligt arbejde. Den store forskel er at du har mulighed for at fratrække udgifter før du betaler skat, så alt det gode ved at have eget selskab bare uden al administrationen.

Hvad du præcist får udbetalt afhænger af din trækprocent, skattefradrag samt hvilke udgifter du kan trække fra.

Kontakt os, så laver vi en præcis udregning for dig.

- Kan jeg få fradrag for udgifter

Ja, du kan få fradrag fra de udgifter du har som er direkte knyttet til den opgave som du fakturerer.

Vi skal bare have dine bilag som du nemt uploader under “Min konto”

- Optjener jeg ret til dagpenge når jeg bruger FactoFly

Ja du optjener ret til dagpenge når du benytter FactoFly. Det antal timer du arbejder gennem FactoFly tæller med i de samlet antal timer som du skal have for at optjene ret til dagpenge.

- Kan jeg bruge FactoFly mens jeg er på dagpenge

Ja, du kan godt bruge FactoFly mens du er på dagpenge. Du har mulighed for at få supplerende dagpenge i op til 30 uger mens du modtager dagpenge. Du skal huske at ansøge om supplerende dagpenge hos din A-kasse. Du skal i den forbindelse bruge en ansættelseskontrakt. Den får du når du opretter en opgave eller fremsender en faktura via FactoFly.

- Hvor meget af min supplerende dagpenge bruger jeg ved at bruge FactoFly

For hver uge du har beskæftigelse ved siden af dine dagpenge tæller som 1 uge ud af de 30. Vi bruger den start og slutdato som du angiver samt det samlet antal timer når du opretter en opgave i den ansættelseskontrakt vi laver og som du skal afleverer til din A-kasse. Du kan have op til 145,6 timer om måneden, svarende til 33,6 timer i gennemsnit om ugen og stadigvæk modtage supplerende dagpenge.

- Hvor meget bliver jeg trukket i dagpenge

Når du opretter en opgave hos os angiver du det antal timer som din arbejdsopgave varer. Dette timeantal angiver vi i din kontrakt som du sender til a-kassen og det vil være det timeantal som du bliver trukket i dagpenge. 

- Kan jeg fakturere til et andet land

Ja du kan sagtens fakturere til et andet land. Når du opretter fakturaen vælger du blot hvilken valuta der skal benyttes på din faktura.
Vores faktura og systemer er forberedt på at kunne håndtere udenlandske fakturaer og betalinger.

- Hvornår udbetales min løn

Vi bestræber os på at udbetale din løn ligeså snart, at vi har modtaget dem på vores konto. Vi håndtere rigtig mange faktura og betalinger hver dag, så der kan godt gå op til maksimalt 2 hverdage fra vi har modtaget pengene til, at de står på din konto. Du kan hele tiden følge med i hvad status er på din faktura på din profil på FactoFly.

- Min kunde kræver lang betalingsfrist kan jeg få pengene tidligere

Ja, det kan du godt. Kontakte os for at høre om mulighederne for at få pengene med det samme.

- Kan jeg bruge FactoFly selvom jeg er registreret som dårlig betaler

Ja det kan du sagtens. Du skal dog være opmærksom på at Skat eller andre offentlige instanser kan vælge at tilbageholde en del af din løn og det er vi forpligtet til at følge. Kontakt os hvis der er specielle omstændigheder vi skal være opmærksom på og så ser vi hvordan vi hjælper dig bedst muligt.

- Kan jeg godt forudfakturere via FactoFly

Ja det kan du godt. I det tilfælde skal der laves en aftale mellem FactoFly og din kunde før du kan sende den første faktura afsted. Udfyld oplysningerne under “Min konto” og så “Samarbejdsaftale”

- Jeg skal arbejde gennem længere tid for en bestemt kunde – hvad skal jeg gøre

Hvis du skal have et længere samarbejde med en kunde anbefaler vi, at i laver en samarbejdsaftale, så der er styr på alt det formelle. Du kan bruge vores samhandelsaftale som du finder under “Min konto” og så samarbejdsaftale. Her udfylder du og din kunde de forskellige oplysninger og indsender dem til os. Hvis du får en kontrakt fra din kunde, så få FactoFlys jurister til at kigge på det.
Husk hvis du skulle have spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

- Jeg vil sende en faktura uden moms – kan jeg det?

FactoFly er momsregistreret og skal derfor afregne moms efter de gældende danske regler. Så det afgørende er om hvorvidt at den ydelse du fakturerer er momsbelagt i forhold til om der skal moms på eller ej.

Hvis du er i tvivl om der er moms på det du skal fakturere, så er du meget velkommen til at kontakte os.

- Er der grænser for hvilket beløb jeg kan fakturere?

Nej der er ikke grænser for hvilket beløb du kan fakturere via FactoFly – hverken øvre eller nedre.

- Kan jeg bruge FactoFly hvis jeg ikke er dansk statsborger?

Hvis du er EU borger kan du helt frit bruge FactoFly. Hvis du ikke kommer fra et EU land skal du have en gyldig arbejdstilladelse udstedt i Danmark eller fra et land anerkendt af Danmark. Som ikke EU borger, skal du lige kontakte os når du opretter dig, så sikre vi at du kommer godt i gang.

- Hvad med feriepenge

Som udgangspunkt er du ikke tilknyttet FactoFly i et tjenesteforhold og derfor ikke omfattet af Ferieloven. Du har mulighed for at bede os om at overføre 12,5% din løn til feriekonto, hvis du ønsker at spare noget op til din ferie.

Undtagelsen for dette er hvis du har samme kunde i en længere periode eller i mange timer. Så er betaling til feriekonto obligatorisk.

- Bliver feriepenge trukket i det beløb jeg fakturerer?

Ja, såfremt du er på en længere kontrakt eller har anmodet om at vi betaler feriepenge trækker vi pengene i det som vi modtager fra din kunde, før vi afregner løn med dig. 

Såfremt, du har en aftale med din kunde om det kan du fakturerer din kunde feriepengene. Så skal du oprette det som en seperat linje i din faktura.

- Hvad med pension?

Du kan overføre til din pensionsopsparing via os. Du skal blot fortælle os hvor meget du gerne vil spare op til din pension, så overfører vi.

Hvis du ikke har en pensionsopsparing, så har vi mulighed for at hjælpe dig med at komme i gang. Ring og hør nærmere om dine muligheder.

Du kan også ringe eller komme på besøg:

Adresse:Danneskiold-Samsøes Allé 41, 1434 København K

Telefon: +45 71 96 00 54

Åbningstider:

Mellem kl.
09:00-16:00

Fik du ikke svar på dit spørgsmål eller er der andet du er i tvivl om så kontakt os:

    Siden er beskyttet med reCAPTCHA, derfor gælder Google's Privatlivspolitik og Servicevilkår.