Factofly freelance fuel

#016

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på, hvordan du kan give din forretning en efterårsopgradering, misogi og kunsten at lave svære ting, freelance tendenser fra US, og vild inspiration til din personlige hjemmeside.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🧺 Efterårsrengøring

digital efterårsrengøring

Vi står overfor et lille break med efterårsferien. Hvis ikke du knokler igennem som en gal, så er det en god anledning til at få ryddet lidt op, og givet din forretning en digital efterårsrengøring.

Der er ikke noget som lidt orden i sagerne:

✅ Organiser dine filer: Arkiver afsluttede projekter og slet overflødige filer. Opret nye foldere for kommende projekter, så de ikke ligger og roder rundt under eksisterende.

✅ Email: Ram “unsubscribe” knappen på de nyhedsbreve, der ikke længere er relevante for dig og din biks.

✅ Cloud Backup: Sørg for at dine vigtige filer er gemt og/eller kopieret til din cloud.

✅ Opdater software: Hvis du ligesom undertegnede er skyldig i at udskyde software opdateringer i en uendelighed, er der en åbning for dig her.

✅ Finanserne: Er alle fakturaer sendt afsted, er udestående blevet betalt, har din indkomst ændret sig så forskudsopgørelsen skal have en opdatering?

✅ Kontrakter og aftaler: Brug et øjeblik på at se hvorvidt nogle af dine længerevarende aftaler bevæger sig mod en udløbsdato, der skal genforhandles.

✅ Sikkerhed: Opdater passwords og slå two-factor authentication til hvor du kan.

✅ Kompetencer: Er du stadig up to date, eller har du brug for at sætte lidt tid af til upskilling så du stadig er konkurrencedygtig?

✅ Opdatering af portefølje: Tilføj nye projekter til din portefølje, og sørg for at dine hjemmeside, LinkedIn og andre relevante platforme er opdaterede.

🏯 Misogi: Kunsten at lave hårde ting

Jeg stiftede for nyligt bekendtskab med en crazy dude, ved navn Jessie Itzler.

Han er entrepreneur, forfatter, ultraløber, gift med Sara Blakely (founder af Spanx), og har et væld af sjove historier i bagagen.

Han startede blandt andet med at sælge jingler til sportshold, og hans allerførste salg var til The New York Knicks. For $4.000 fik de deres egen jingle, hvilket endte med at koste ham over det dobbelte i produktionsomkostninger. Men med Knicks i i rygsækken, blev det lige pludselig meget let at få adgang til møder med andre sportshold. Magien ved social proof!

(Du kan blandt andet opleve ham folde sig ud i podcasten My First Million her.)

Et koncept Jessie har taget til sig, er det japanske begreb Misogi.

Misogi blev oprindeligt praktiseret af Shinto munke, der én gang årligt brugte lidt for lang tid i absurd koldt vand som et renselsesritual.

Misogi i Jessie’s verden betyder en årlig udfordring, der er med til at definere det år for ham. Noget der hiver dig så langt ud af din komfortzone, at du med stolthed kan sige “Jep, 2019 var året hvor jeg gjorde XYZ”.

Som ultraløber er Jessie naturligt trukket mod de helt lange smertefulde løb, men hvis du kan mærke at udfordringen rører noget i dig, kan mindre også gøre det.

Misogi har den fantastisk afledte effekt, at når du wrestler med noget hvor du skal grave rigtig dybt, virker alle de andre ting (personlige og professionelle), der konstant bliver udskudt lige pludselige som en walk in the park.

🧐 Problemet med remote og freelance

Problemet med remote og freelance

USA er længder foran os på mange punkter – også når det kommer til freelancing.

Derfor giver det god mening i ny og næ at skimte over dammen, og se hvad der rører sig.

Fast Company dækker her, hvordan en af de seneste ting, der er begyndt at poppe op, er arbejdsgivere der i stigende grad sælger en remote stilling som freelance.

If you search for freelance work online, you’ll often find job offers that read something to the effect of “Freelance position: 40 hours a week, must be available 9 a.m. – 5 p.m. EST, location freedom—work from wherever you want!” But what do these jobs inevitably lack? Full-time benefits (like health insurance or 401(k) matching) and workplace protections.

Der skal nok være nogle brodne kar, men vi har dog ikke set denne adfærd i samme grad herhjemmme (endnu).

Så her blot en opfordring til at være på vagt, beskyt din tid, og retfærdiggør din pris. Du betaler trods alt for det hele selv.

👾 Hjemmeside inspiration

hjemmeside inspiration: bruno-simon.com

Der er hjemmesider og så er der hjemmesider. Hatten af for den her.

👋 Nyd din weekend

Freelance meme

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge