Factofly freelance fuel

#027

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på om solo virkelig er so last year, hvordan en 1$m (solo)forretning blev bygget fra en Starbucks, spørgsmål der hjælper dig med at finde ud af om det er umagen værd, oraklet Naval Ravikant, og solopreneurens business plan.

📚 Quick ask: hvad er den bedste bog om freelancing/business/produktivitet du vil anbefale

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🥵 Er solo so last year?

Er solo so last year?

De gode folk fra K-Forum har givet solo-livet en tur i en god gammeldags SWOT maskine.

Selvom du måske allerede har været i gang i noget tid – og ikke nødvendigvis arbejder med kommunikation – så er artiklen et kig værd.

Og den allerstørste grund til det er, at pointerne her (de fleste valide) har bevæget sig fra nichen til mainstream. Du kan med fordel reflektere over hvorvidt din niche stadig er den mest profitable, du tager imod de rigtige opgaver og om din positionering i markedet skal tweakes lidt.

Vi tror næppe på at solo er so last year, men det er altid sundt at få malet et nuanceret billede af livet med sig selv som chefen.

☕️ $1m forretning fra en Starbucks

Starterstory.com er en samling af cases fra solopreneurs og iværksættere om hvordan de startede og driver deres forretning. Det er lidt af en guldmine hvis du mangler inspiration til din egen biks.

Founderen, Pat Walls, deler her sin historie om hvordan han selv startede Starter Story, og hvordan han har bygget det til over $1m i årlig omsætning.

Det hele begyndte på hans lokale Starbucks, hvor han indgik en kontrakt med sig selv om to timers dedikeret arbejde.

Pat deler mange tanker om hvor svært det var for ham bare at komme i gang, og hvordan et imposter syndrom flere gange har sneget sig ind undervejs.

☕️ $1m fra den lokale Starbucks

👊 Umagen værd

4 Eye-opening Questions That Will Help You Find Out If Something Is Worth Doing

I røgen af k-forum’s analyse af livet som soloselvstændig, er det en fin anledning til at introducere 4 korte præcise spørgsmål, der hjælper dig med at zoome ind på hvor du bruger din tid – og hvorvidt det er umagen værd.

Is it worth doing?

🤓 Naval Ravikant

Naval Ravikant

Naval Ravikant er en af den slags mennesker, man ikke kan støde på uden at begynde at tænke lidt dybere over tingene.

NR’s claim to fame kommer overvejende som founder af AngelList, der har gjort ham til en central figur blandt startups og investorer.

Der er grundlæggende fire steder du kan tage fat, hvis han skal bevæge sig ind i dit liv:

🎬 Youtube: How to get rich  (baseret på hans essay af samme navn)
🎙️ Podcast: Joe Rogan’s interview med Naval Ravikant
📕 Bog: The almanack of Naval Ravikant
🆇 X/Twitter: @Naval

📌 Solopreneur business plan

Solopreneur business plan

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge