Factofly freelance fuel

#026

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

Vi er tilbage efter en lille julepause, og jeg håber du også har nydt nogle langsommere dage. Nu er det tid til at skrue op for kedlerne igen. Er du blandt de 316 nye her, så velkommen til Danmarks førende newsletter omkring freelancing.

I dag kigger vi på hvad der hittede i løbet af 2023, og har samlet de ti mest populære ting vi har delt i 2023.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🤓 10. Start fra 0

Ali abdal

Hvordan ville en YouTuber med over 4.000.000 subscribers starte fra scratch i dag?

For Ali Abdal handler det om at bryde tingene ned i et 3-step framework – og det kan også kopieres selvom du ikke nødvendigvis drømmer om at blive den næste YT stjerne.

1. Get going

Den store barriere for rigtig mange mennesker, er deres frygt for hvad andre vil tænke. I realiteten handler det i allerførste omgang om at komme i gang, og skabe et output.

2. Get good

Andet skridt kredser om at blive god (nok). I hans YouTube optik kan kompetencerne brydes ned i 3 dele: redigering, thumbnail creation, og kunsten at tale til kameraet.

For en freelancer indenfor eksempelvis digital marketing, kunne det hedde: værdiskabende tilbud, teknisk niveau, og rapportering.

3. Get smart

Ali’s tredje skridt handler om at få folk til at klikke på hans videoer, få dem til at blive hængende og efterlade dem tilfredse. Den del er ikke så forskellig fra en kunderejse for en freelancer.

⚙️ 9. Copywriting examples

Copywriting examples

Copywriting Examples er jo som sådan ikke et decideret værktøj, men samlingen af inspirerende tekster er så stærk, at vi godt kan presse det ned i den kasse.

Enjoy.

📚 8. Anbefalet læsning: 2023’s bedste bøger ifølge Ryan Holiday

Anbefalet læsning: 2023's bedste bøger ifølge Ryan Holiday

Du kender måske Ryan Holiday fra hans bøgerhans podcasthans Joe Rogan interview, eller måske han bare er poppet op et sted på nettet.

RH inhalerer bøger som få andre, og det er altid værd at give hans månedlige læselister et kig.

Han er klar med de bedste bøger han har læst i 2023, og hvis du mangler lidt stof til julen, så er der lidt anbefalinger at hente her.

🖐 7. Dine første fem kunder

Everything must be hard before it can be easy.

Hormozi tager os her igennem hans framework for at få nye kunder, og selvom du allerede er i fuld gang på egne ben, så er der stadig et guldkorn eller to du kan bruge i din forretning i dag.

Her er det korte breakdown (vil du i detaljer, kan du se videoen her):

1. List building: byg din lead liste på baggrund af dine eksisterende kontakter på tværs af telefon, mail, og sociale medier.

2. You’re not going to sell them: Ræk systematisk ud med en personligvinkel. Men i stedet for at prøve at sælge til dem, spørger du om de kender nogle der kunne have brug for din service.

3. Give it for free: Hvis du endnu ikke har landet den første kunde, starter du med at give din service væk “gratis”. Gratis betyder i hvert fald at der ikke er nogle penge involveret! Til gengæld er det et krav at din kunde bruger eller implementerer dit arbejde, giver feedback og (ikke mindst) efterlader en blændende anmeldelse.

4. Rinse and repeat: Gør det igen og igen til du stille og roligt får bygget en kundegruppe op. I takt med du får bygget en portefølje, sænker du også langsomt din rabat fra 100% mod 0%.

🤌 6. 4 solopreneurs og deres hemmeligheder

Det er altid mere værd at høre fra hestens egen mund, hvordan pengene kommer ind, end det er at læse støvet teori om hvordan man bør gøre.

4 succesfulde solopreneurs deler insights omkring deres forretning, og hvad de har gjort for at lande en årsindtægt på den tunge side af $1m.

🔖 5. Instant bookmark for kreative blokader

Instant bookmark for kreative blokader

Bøvler du med en god gammeldags creative block, eller mangler du bare frisk inspiration til dit næste projekt?

Her er tre sider, der godt kan få et instant bookmark:

👏 curated.design

👾 land.book

🥷 refero.design

💸 4. Der er også store kunder på Upwork

Upwork har et ry for at være stedet hvor du kan få lov til at kæmpe mod freelancere verden over, for den skønne mulighed at lave et logo til $5.

Men Upwork har også mange åbninger for godt betalte projekter, og det er måske en platform, der med den rigtige tilgang godt kan tåle et ekstra kig.

Når vi skimmer tallene, så bliver der slået mere end 3.000.000 jobs op på Upwork dagligt. Filtrerer vi alle de lavt betalte jobs fra, og samtidig zoomer ind på en given niche, står vi med $1.4m værd af opgaver, der har en ticket size på over $5.000. Hver eneste dag.

Vil du konkurrere her, skal du selvfølgelig have systemerne på plads, og vi har fundet en nørdet hands-on video guide, der viser dig præcis hvordan du kan være med her.

👨‍💻 3. The secret rise of the over-employed

The secret rise of the over-employed

Under corona nedlukningen opstod en sær ny trend – over-employment (OE).

Altså remote ansatte, der udnyttede situationen og tog to eller flere fuldtidsjobs samtidig.

“The first rule of OE is you don’t talk about OE.”

Et sjovt glimt af en skør udvikling af arbejdsmarkedet.

Du kan jo blive inspireret til at gøre det samme. Vi vil måske anbefale at starte dit eget bureau op, og jonglere arbejdsgiverne som kunder i stedet.

🚂 2. Vi solopreneurship holder farten

Justin welsh 2024 predictions

🎬 1. Et succesfuldt nyhedsbrev og en eksistentiel krise

Jeg elsker at høre om hvordan andre har bygget deres forretning, og specielt de historier, der rykker en anelse tættere på virkeligheden.

Steve Jobs havde fart på, men det er begrænset hvor meget Apple inspiration man kan trække ned over en one-man business. Og i sidste ende, så rangerer frihed uendeligt meget højere end at kunne klistre sit navn på et nyt stykke tech.

Alex Lieberman byggede newsletter emperiet Morning Brew op, hvilket han var dygtig og heldig nok til at sælge for svimlende $75m.

Tiden efter salget skød ham direkte ind i en eksistentiel krise (det er hårdt at blive finansiel uafhængig), der nu har taget ham til et sted med fokus på et balanceret liv fremfor at bygge den næste unicorn.

Der er blevet pakket ekstraordinært meget værdi ind på de 18 minutter og 20 sekunder her, og massere af inspiration til hvor du kan tage din forretning hen.

(Vil du se mere til Alex, kan du følge ham på LinkedIn her.)

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge