Factofly freelance fuel

#017

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på marketingstrategien, du kan tyvstjæle, alt det, der slår din produktivitet ihjel, kunsten at stoppe, IKEA effekten, og en detaljeret hands-on tilgang til højt betalte opgaver på Upwork.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🕺 The greatest marketeer

The greatest marketeer: Sabri Suby

🧶 Ting, der ikke er tingen

Ahh overspringshandlinger. Der er ikke noget som at gå i gang med alt muligt andet, i et forsøg på at udskyde det egentlige arbejde.

Har du ikke 11 minutter til at se snakken om alt det, der slå din produktivitet ihjel, så har du her de 13+1 vigtige punkter til at komme i gang med den rigtige opgave.

Things that aren’t doing the thing. 

1. Preparing to do the thing – isn’t doing the thing
2. Scheduling time to do the thing – isn’t doing the thing
3. Making a To-do list – isn’t doing the thing
4. Telling people you are going to do the thing – isn’t doing the thing
5. Messaging friends who may or may not be doing the thing – isn’t doing the thing
6. Writing a banger tweet about how you’re going to do the thing – isn’t doing the thing
7. Hating on yourself – isn’t doing the thing
8. Hating on other people who have done the thing – isn’t doing the thing
9. Hating on the obstacles – isn’t doing the thing
10. Fantasising about the adoration after you do the thing – isn’t doing the thing
11. Reading about how you do the thing – isn’t doing the thing
12. Reading about how others did the thing – isn’t doing the thing
13. Reading this list – isn’t doing the thing

The only thing that’s doing the thing, is doing the thing.

🥳 Kunsten at stoppe

Kunsten at stoppe

Hvornår skal man holde fast i bordkanten og arbejde sig igennem de tunge perioder, og hvornår skal man kaste håndklædet i ringen og komme videre?

Uanset om det er et job, en besværlig kunde eller en mindre tidskrævende hobby, er der en styrke i at vide hvornår man skal bevæge sig videre.

“We ignore all the signs urging us to throw in the towel because we may mistakenly assume that our previous efforts were for naught if we move on.

Known as the sunk cost fallacy, we believe that once we’ve already dedicated extensive time and resources to a project or relationship — a small business, a romantic partnership — it’s too late to give up.”

🧱 IKEA effekten

factofly ikea effekten

I teamet her skiftes vi til at planlægge forskellige sociale arrangementer, og i sidste uge blev tempoet sat helt ned, da vi tog ud for at male på keramik. (Den aktivitet kan forøvrigt godt anbefales, hvis du har brug for at få skuldrene ned og komme væk fra computeren.)

De kopper vi malede, er nu kommet retur. Den 5 kroners masseproducerede kop fra Taiwan, som jeg efterfølgende har betalt 229 kroner og to timer af min tid for, er i min verden nu den aller-fedeste kop.

IKEA effekten rammer mig for fulde gardiner. 

Er du ikke bekendt med IKEA effekten, så beskriver den hvordan individer, der investerer deres tid, kræfter og kreativitet til at bygge eller personalisere noget, bygger et stærkere bånd og tilhørsforhold til den ting. Og det uanset om det er en kommode, kop eller en hjemmeside.

I freelanceverdenen, er det med fordel et trick du kan benytte dig af, for at få dine klienter til at føle større ejerskab over det arbejde du leverer til dem.

Fra at fejre selv små milepæle til åbenlyst at inkludere din kundes feedback. Jo mere du kan give din kunde følelsen af at have været med-skaber, jo mere får du tændt op under IKEA effekten og lægger kimen for en længerevarende relation.

💸 Der er også store kunder på Upwork

Upwork har et ry for at være stedet hvor du kan få lov til at kæmpe mod freelancere verden over, for den skønne mulighed at lave et logo til $5.

Men Upwork har også mange åbninger for godt betalte projekter, og det er måske en platform, der med den rigtige tilgang godt kan tåle et ekstra kig.

Når vi skimmer tallene, så bliver der slået mere end 3.000.000 jobs op på Upwork dagligt. Filtrerer vi alle de lavt betalte jobs fra, og samtidig zoomer ind på en given niche, står vi med $1.4m værd af opgaver, der har en ticket size på over $5.000. Hver eneste dag.

Vil du konkurrere her, skal du selvfølgelig have systemerne på plads, og vi har fundet en nørdet hands-on video guide, der viser dig præcis hvordan du kan være med her.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge