Factofly freelance fuel

#014

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på, hvad der reelt set skal til for at bygge det gyldne tilbud, Charlie Mungers model for at tage bedre beslutninger, hvorfor du ikke skal være som Rick Guerin, og ugens anbefalede værktøj.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🍯 Det gyldne tilbud

Sidste uge delte vi lidt guldkorn fra Chris Do, hvor han fortalte om hvordan det var måden hvorpå han gav tilbud, der virkelig satte fart under hans forretning.

Men “Du skal bare bygge et tilbud, dine kunder ikke kan sige nej til” er ærligt talt en anelse let-købt, og efterlader oftest flere spørgsmål end svar.

Der er selvfølgelig noget mere værdi, når man kan gå i dybden med alle de gode råd, og blive inspireret til selv at implementere det.

Så lad os komme under huden på det gyldne tilbud. Vi bliver i samme boldgade, og har derfor været en tur i arkivet for at finde selv samme Chris Do folde kunsten at give det gode tilbud ud.

Enjoy.

🧠 Charlie Munger: The psychology of human misjudgement

Charlie Munger: The psychology of human misjudgement

Warren Buffet’s partner, Charlie Munger, er som en stammes vismand garant for at kaste et par gode råd af sig.

I 1995 gav Munger en tale ved Harvard kaldet The Psychology of Human Misjudgement, som er Munger’s egen model for at navigere i en verden hvor man oftest er sin egen værste fjende.

Det handler for Munger om at have en større bevidsthed om hvordan vi tager beslutninger, kunne se igennem vores irrationelle slør, og i bund og grund tage nogle bedre af dem. Beslutninger altså.

Han kommer blandt andet forbi social proof, pavlovian association og agency costs.

Det er i den grad anbefalelsesværdigt, og der er selvfølgelig nogle gode mennesker, der både har forkortet og animeret hans tale.

🥶 Don’t be a Rick

Rick Guerin.

Nu vi er i kategorien, er det værd at besøge Rick Guerin.

“Og hvem f***** er så det?” tænker du måske.

Berkshire Hathaway blev oprindeligt stiftet af Warren Buffet, Charlie Munger og (you guessed it) Rick Guerin.

Rick havde samme høje niveau og skarpe hjerne, men modsat hans to partnere, havde han rasende travlt med at blive rig.

“Rick was just as smart as us, but he was in a hurry!”

Så travlt at han brugte såkaldte margin loans til at geare sine investeringer med, hvilket efterlod ham i et overordentligt tight spot da markedet crashede i 73′-74′, hvor mere end 70% af værdien i markedet blev barberet af.

Her blev han tvunget til at sælge ud af sin BH beholdning til $40 pr. aktie. Ved Rick’s død i 2020 lå den pris på $340.000 pr. aktie.

don’t be a Rick – det er i orden at have tålmodighed med sin forretning.

👊 Choose your hard

Being a Solopreneur is extremely hard, but it's not as hard as feeling undervalued for 2,100+ hours per year.

⚙️ Anbefalet værktøj: Calendly

Calendly synkroniserer automatisk op med din kalender

Calendly synkroniserer automatisk op med din kalender, og giver dine potentielle kunder mulighed for nemt at booke et møde med mig.

Du vælger selv hvornår du skal vises som tilgængelig, hvilket gør tingene en hel del nemmere når du skal finde tid til discovery og onboarding kald.

Calendly har en gratis version, der fungerer rigtig fint og løber ellers mellem $8 og $16 om måneden.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge