Factofly freelance fuel

#011

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på hvordan du lettere kan købe dig til leverage i din egen forretning, de 5 bedste side-hustles og et bagkatalog, der løfter dit personal finance game, hvordan du investerer i case studier, og en øvelse i at skrive din egen nekrolog.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

❤️‍🔥 Leverage

Like to do matrix

Som solo-cowboy er du på godt og ondt chefen for det hele, og det kan ofte være frustrerende at stå med følelsen af, at man ikke har nok timer i døgnet til at klare alt fra kundeopfølgning til pleje af egen hjemmeside.

Hvis du sidder med et øjeblik til at reflektere over din forretning, kan du gøre brug af ovenstående matrix, der kan hjælpe dig med at identificere hvor du skal overveje at købe dig til lidt leverage, for at få tingene til at køre på skinner.

Den har sikkert et fancy navn, men det har jeg for længst glemt.

❤️‍🔥 I de fire felter, er den første og helt lækre: hvad du gør og også kan lide at gøre. Her er det business as usual.

🎬 Nummer to er hvad ud nyder at lave, men lige nu ikke beskæftiger dig med. Den skal der gang i.

👋 I tredje felt findes de helt tunge emner. Hvad du pt bruger tid på, men ikke nyder. Det kunne f.eks. være regnskab. Alt i denne boks skal du outsource eller eliminere helt, da det i den grad stjæler glæden ved det selvstændige liv.

⚰️ Til sidst er der de ting, du ikke gør og heller ikke nyder at lave. For mig personligt er det f.eks. at ryge, hvilket jeg hverken gør eller nyder. Her er det også business as usual, men med et vågent øje på at der ikke er ting her, der sniger sig ind i over “doing” linjen.

Matrixen her kan forhåbentlig hjælpe dig med at skabe et overblik over hvilke elementer i din forretning, der giver energi, og hvilke, der dræner batterierne.

Den er simpel men meget effektiv.

🔥 De 5 bedste side-hustles

Niveauet af creators på YouTube bliver ved med at blæse mig bagover, og jeg har for nyligt stiftet bekendtskab med Nischa, der deler sin erfaring fra investeringsverdenen og snakker om personal finance.

I freelanceverdenen går indkomsten, især i starten, lidt op og ned, og man kan ofte opleve de tørre perioder som ekstremt hårde.

Hvad der ræsonnerer bedst med nyhedsbrevet her, er hendes take på side-hustles, men resten af hendes bagkatalog er bestemt værd at bruge tid på, når det kommer til at administrere dine hårdt tjente cash bedre.

🎥 Invester i dine case studies

Case studies

Den bedste måde at skabe ny biz, er ved at give potentielle kunder en mulighed for at drømme sig ind i en verden med din løsning i hånden.

Og den allerbedste måde gøre det, er ved at bygge nogle bundsolide case studies dine kunder kan spejle sig selv i. At investere i at få bygget skudsikre case studies op, er en af de vigtigste investeringer du kan lave i din forretning, da det vil hjælpe dig med at bryde igennem til nye kunder.

Det handler i sidste ende om at gøre det nemt for dem at vælge dig!

Der er forskellige elementer i det gode case studie, herunder storytelling og visualisering af data. En af de bedste guides jeg har fundet, står Freelancer Map bag.

Den kan du finde den lige her.

🤝 30 års loyal service

Nekrolog

I denne uge så jeg en LinkedIn post fra en gammel kollega, der nu kunne fejre 30 års jubilæum i samme virksomhed.

Vi er selvfølgelig alle sammen forskellige, og jeg skal ikke prædike én sti, der er bedre end andre, MEN hvis du har fundet vej vores newsletter, er der en 98.7% chance for at du også mærker det selvstændige livs gravitational pull.

Og hvordan skal det liv hvor du er kaptajnen så leves?

Du kan jo gøre som Codie Sanchez, og skrive din egen nekrolog. Det har det med at få drømmene et skridt tættere på.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge