Factofly freelance fuel

#008

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på en praktisk guide til hvordan du kan bevæge dig videre fra timepris, vi sætter kundeoplevelsen på formel, hører fra 4 succesfulde solopreneurs, og har naturligvis ugens værktøj med til dig.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🍯 Oversete guldkorn: Breaking The Time Barrier

Social Proof er olien, der smører salgsmaskinen, og det er også hvad vi som forbrugere bruger til at lette navigationen blandt alle de tilbud, der skriger efter vores opmærksomhed.

Kan andre lide det, så er der nok også en god chance for at jeg kan.

Det gør til gengæld også, at nogle af de meste værdifulde ressourcer gemmer sig rundt omkring i hjørnerne. Ikke nødvendigvis på bestseller listerne.

En af dem er den korte (og gratis) e-bog af FreshBooks co-founder og CEO, Mike McDerment og Donald Cowper, Breaking the time barrier.

💸 BTTB er en fiktiv fortælling om en webdesigner ved navn Steve, og er din letlæselige hands-on guide til hvordan du går fra at sælge dig selv på timepris, til value-based pricing eller værdibaseret prissætning på godt dansk.

Med andre ord, er det bogen der kan hjælpe dig med at løfte økonomien i din biks godt og grundigt.

Bogen bryder de største myter omkring timepris ned, og hjælper dig som freelancer til at forstå psykologien bag dine kunders villighed til at betale mere, når den opfattede værdi af arbejdet er højere.

🍯 Breaking The Time Barrier er 30 minutter af dit liv godt givet ud.

Du kan finde den lige her.

💸 Din kundes værdi på formel

Alex Hormozi har sat en kundes opfattede værdi af et produkt eller service på formel, og den er værd at kigge lidt nærmere på.

Formlens tæller tilfører værdi, mens nævneren fjerner værdi fra oplevelsen.

For at øge den opfattede værdi for din kunde, er pointen altså, at du i din forretning skal få tælleren i top og nævneren i bund. Easy peasy, ikke?

Men hvordan gør man lige det?

Maksimér tælleren

  • 🤑 Dream outcome: Hvad er kundens ideelle mål med dit produkt eller ydelse?
  • 👊 Likelihood of achievement: Hvor nemt er det for kunden at opnå målet.

I den ideelle verden skal du med andre ord skabe et drømmescenarie som kunden ikke kan sige nej til. Og det samtidig med at du overbeviser dem om, at rejsen derhen bliver nem.

Hormozi mener dog, at du i din forretning kan få langt mere ud af at fokusere din energi på at minimere nævneren.

Time delay: Hvor lang tid går der før kunden modtager dit produkt og/eller får aha oplevelsen? Hvis du sælger e-bøger, så sørg for, at kunden får den sendt indenfor 30 sekunder.

😵‍💫 Effort & sacrifice: Hvor hårdt skal kunden arbejde? Gør det så nemt som muligt for dine kunder at få succes.

Så giv din egen forretning en tur i maskineriet, og se hvordan du kan løfte din kundes værdi.

🤌 4 solopreneurer og deres hemmeligheder

Det er altid mere værd at høre fra hestens egen mund, hvordan pengene kommer ind, end det er at læse støvet teori om hvordan man bør gøre.

4 succesfulde solopreneurs deler insights omkring deres forretning, og hvad de har gjort for at lande en årsindtægt på den tunge side af $1m.

🖖 The end of “solo”

⚙️ Anbefalet værktøj: One Sec

onesec

Sidste uge delte vi en dejligt foruroligende statistik om at vi i gennemsnit samler telefonen op hver 10. minut, eller 96 gange på en dag.

Vi har højst sandsynligt alle den ene go-to app, der lige bliver checket når telefonen ryger frem. (Her er det instagram 🤦‍♂️)

One Sec er en app, der forsinker adgangen til udvalgte apps, så man lige kan nå at tænke over om det nu også er ens tid værd.

Den er gratis med én app, og kan i den grad anbefales.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge