Factofly freelance fuel

#007

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på en no BS vej til de første fem kunder, tricks til hvordan du kan samle flere testimonials, magien ved det essentielle, og naturligvis ugens anbefalede værktøj.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

Dine første fem kunder

Everything must be hard before it can be easy.

Hormozi tager os her igennem hans framework for at få nye kunder, og selvom du allerede er i fuld gang på egne ben, så er der stadig et guldkorn eller to du kan bruge i din forretning i dag.

Her er det korte breakdown (vil du i detaljer, kan du se videoen her):

1. List building: byg din lead liste på baggrund af dine eksisterende kontakter på tværs af telefon, mail, og sociale medier.

2. You’re not going to sell them: Ræk systematisk ud med en personlig vinkel. Men i stedet for at prøve at sælge til dem, spørger du om de kender nogle der kunne have brug for din service.

3. Give it for free: Hvis du endnu ikke har landet den første kunde, starter du med at give din service væk “gratis”. Gratis betyder i hvert fald at der ikke er nogle penge involveret! Til gengæld er det et krav at din kunde bruger eller implementerer dit arbejde, giver feedback og (ikke mindst) efterlader en blændende anmeldelse.

4. Rinse and repeat: Gør det igen og igen til du stille og roligt får bygget en kundegruppe op. I takt med du får bygget en portefølje, sænker du også langsomt din rabat fra 100% mod 0%.

🔥 De magiske testimonials

Testimonials er dit stærkeste salgsværktøj, men det kan tit føles en anelse pinligt at spørge efter.

Når du gerne vil lande nye kunder, leder de efter signaler der kan minimere deres risiko. Cases og andre glade kunder er en af de mest effektive signaler du kan give potentielle kunder, og hjælpe dem med at vælge dig.

Her er der 3 ting du kan gøre for at få flere testimonials i hus:

  • 🤝 Gør arbejdet for dem. Brug snippets fra private samtaler og sæt det sammen til en testimonial de bare skal sige ja til. Her kan du næsten ikke have fjernet mere friktion.
  • ✍️ Brug et godt gammeldags spørgeskema. Et spørgeskema har den fordel at det kan virke mindre intimiderende, og er derfor lettere at få sendt afsted.En mail, der siger “Jeg vil gerne levere et endnu bedre produkt næste gang. Kan jeg få dig til at fortælle om din oplevelse med projekt X her?” gør ikke mange fortræd. Den store downside er selvfølgelig at svarraten på et spørgeskema hænger i den lave ende.
  • 🚪 Hav en struktureret off-boarding proces. Gør det klart allerede før projektet starter, at et arbejde med dig også involverer en off-boarding hvor I sammen kort evaluerer projektet. Gør du det 1:1 er det en ideel mulighed for at få vristet en testimonial ud af din kunde.

🤌 Essentialism

Ny mail, telefonen ringer, ny mail igen, notifikation fra Instagram, og lad mig lige tjekke nyhederne nu jeg er i gang…

Vores omgivelser bombarderer os med uendelige mængder støj, og følelsen af man konstant er bagud er ikke fremmed,. Især når man konstant prøver at lave fem forskellige ting, og samtidig lige skal være på toppen af ens feed.

I gennemsnit tjekker vi vores telefon 96(!) gange om dagen – det er omtrent hver 10. minut hvis man er vågen 16 timer i døgnet.

Det er her Greg McKeown kommer ind i billedet. Og hans framework er rystende simpelt:

When everything is important, nothing is.

Når man indser, at ikke alt er vigtigt, kan man prioritere sin tid fornuftigt og fokusere på det, der rent faktisk gør en forskel.

Essensen af Essentialism: Gå hellere 10 skridt i én retning end et skridt i 10 retninger.

🖖 Start but never stop

⚙️ Anbefalet værktøj: Temp Mail

tempmail

temp-email.org giver dig en midlertidig email, når du bare gerne vil have den der rabatkode, downloade et whitepaper eller gerne vil se hvordan en platform fungerer.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge