Factofly freelance fuel

#006

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på hvordan du kan bygge en sekundær indkomst og sætter gang i det store side-hustle eksperiment, hvorfor mange freelancere efterlader penge på bordet, og en prisstrategi til hvordan du kan introducere højere priser uden at tabe kunder, og naturligvis ugens anbefalede værktøj.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

📣 Side-hustle eksperimentet

Hvad kræver det egentlig før man kan skabe og tjene penge på en side-hustle?

Alt for mange overtænker nemlig det at komme i gang, og får derfor aldrig taget skridtet.

Vi vil derfor gerne vise de helt konkrete skridt, der skal til, før du kan stable en sekundær indkomst på benene.

Til den øvelse bliver vi naturligvis nødt til at walk the talk, og vi har pudset vores CMO, Jeppe, på sagen.

side-hustle eksperimentet

Her er hvad han har gjort indtil nu:

  • 🎯 Zoomet ind på en niche Jeppe både er god til, nyder at lave og der er efterspørgsel på (et vaskeægte velsignet tripple venn-diagram): CRO eller conversion rate optimisation.(Nedenfor kan du se udviklingen fra Google Trends.)CRO google trends
  • 🍿 Jeppe har herefter sammensat en ekstrem simpel MVP: tre sider i et Google drive plus nogle cases. Bliver det for skrabet? Det må tiden vise. Det vigtigste er at få noget ud i æteren og rette til derfra. (Du kan forøvrigt se den her.)
  • 💸 Jeppe har lavet et produkt med forskellige pakker – altså noget man rent faktisk kan købe. (Det virker som en no-brainer, men rigtig mange freelancere har problemer med at sammensætte et produkt, man som kunde rent faktisk kan sige ja til.)
  • 🔥 Hele admin delen er selvfølgelig på plads ved at fakturere gennem Factofly.
  • 📣 Sidst men ikke mindst, bliver det nervepirrende skridt med rent faktisk at skubbe noget ud i virkeligheden taget. Alt andet er fuldstændig ligegyldigt, hvis man ikke tør tage chancen og trykke “launch”.

Så langt så godt. Nu mangler der bare nogle kunder.

72% af alle freelanceres første kunder bliver fundet i eget netværk, så derfor er der også en god chance for, at der er nogen der har lyst til lege med der.

Vi vender stærkt tilbage når der er udvikling i sagen, og der er nogle læringer vi kan dele.

💸 Hvordan introducerer du premium priser

prissætning

Det der med at sætte sine priser, og især have selvtilliden til rent faktisk at sætte sine priser efter ens værd, er ofte en øvelse mange freelancere danser lidt rundt om.

Redningskransen her hedder premium pricing, og er en måde hvorpå du let kan differentiere din service, og hjælpe dine kunder med at vælge den rigtige løsning.

Læs videre her og lær lidt om hvordan du bruger choice architecture, tiered pricing og ikke mindst et godt skud selvtillid til at sætte dine priser.

🖖 Hvem skal være chefen?

Noah Kagan

⚙️ Anbefalet værktøj: Notion

notion

Der er en god chance for at Notion ikke er new news for dig, men hvis det er gået under din radar, venter der noget af en treat.

Notion er et all-in-one project management tool, med *næsten* uanede muligheder. Du kan styre en god deal af din forretning herigennem, lave individuelle sider du kan give kunder direkte adgang til, og så er det smidigt og let at arbejde i.

Gratis for one-man-bands ellers $8/mdr pr. bruger.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge