Factofly freelance fuel

#005

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på hvordan en solopreneur driver en $1.3m forretning, objection handling, hvordan du skaber en mere divers indkomst, livet handler om mere end bare arbejde, og naturligvis ugens anbefalede værktøj.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🍿 Netflix for design

Hvis der er noget vi har et soft spot for, så er det (surprise) solovirksomheder!

Jeg faldt for nyligt over Brett, der driver designvirksomheden designjoy.co. Han har ene mand vækstet sin forretning til en årlig omsætning på $1.3m, og han kører stadig forretning helt alene.

På trods af sin success med Designjoy, beskriver Brett sig selv som en “insecure entrepreneur” (hvilket ræsonnerer med mange freelancere især), og fortæller i videoen her åbent om sin meget risiko averse tilgang.

Det gjorde blandt andet at han først turde gå fuld tid i Designjoy, da han ramte en årlig omsætning på $80k, hvilket har kostet ham nogle værdifulde år.

designjoy

Her er nogle ting vi specielt godt kan lide ved Brett’s forretningsmodel:

  • 💸 Prismodel: Vi bruger meget krudt på at snakke om forskellige prismodeller, og vigtigheden i at bevæge sig videre fra en ren timepris for at øge sin indtjening. Brett prissætter sin service en anelse atypisk for et designbureau. I stedet for de klassiske prismodeller har han to abonnementsløsninger: basic og pro. For et fast månedligt beløb startende fra $5.000, har kunder ubegrænset adgang til ham.
  • ⚖️ Balance: Derudover arbejder Brett cirka fem timer om dagen, og bruger en hel del af sin tid der hvor det giver ham værdi, nemlig med sin familie.
  • 🤞 Omkostninger: Brett holder sine omkostninger helt nede, og driver hele biksen for $176 om måneden.
  • Simplicitet: Omend hans side er lækkert designet, er det reelt set kun en one-pager. Han bruger Figma til sin portefølje, tager imod betaling via Stripe, og har et hook-up til calendly, hvor man kan booke et møde med ham.
  • 🤝 Nem at hyre: Foruden seriøst håndværk, beskriver gamle kunder hvordan enkel onboarding og “it was stupid easy to hire him” landede ham jobbet.
  • 🕺 Workflow: Som kunde hos Brett får man adgang til et Trello board. Her er der nogle simple onboarding materialer, og det er også her man logger sine requests.

Der er en hel del inspiration at hente i måden Brett driver sin forretning på, og det uanset om du allerde driver et design bureau eller stadig går og drømmer om at sige farvel til dit 9-5.

🥶 Det kolde salg

det kolde salg

Jeg er lige på vej i et møde, send mig en email på det, vi bruger allerede en anden løsning…

Det er hårdt arbejde at jagte arbejde. 

Yurii Veremchuk hjælper dig med at håndtere de femten hyppigst brugte objections her.

👯‍♀️ Niche & diversification

The riches are in the niches.

Vi vil for evigt slå et slag for at freelancesuccesen ligger i at vælge sin niche med omhu.

Men bare fordi man har valgt at dominere én bestemt rille, betyder det ikke at man ikke kan sprede sin indkomstkilder lidt ud.

Justin Welsh giver her sit take på hvordan han diversificerer sit produkt på tværs af platforme.

🖖 Livet handler om andet end arbejde

⚙️ Anbefalet værktøj: Copywriting Examples

copywriting examples

Copywriting Examples er jo som sådan ikke et decideret værktøj, men samlingen af inspirerende tekster er så stærk, at vi godt kan presse det ned i den kasse.

Enjoy.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver uge