Factofly freelance fuel

#002

Velkommen til ugens udgave af Freelance Fuel, hvor vi som altid deler kurateret content, der forhåbentlig kan inspirere din forretning, eller blive startskuddet til at komme i gang.

I dag kigger vi på hvordan du kan opgradere den vigtigste del af din hjemmeside, anchor pricing, små tweaks til LinkedIn content, der skaber salg, og hvordan du kan holde din indtjening og samtidig arbejde mindre.

Lad os komme i gang.

/Jannik fra Factofly

🎨 Den allervigtigste del af din hjemmeside

above the fold

Den allervigtigste del på din hjemmeside, bliver kaldt for ATF – eller Above The Fold.

“Folden” er den del man som besøgende ser allerførst, og er her man beslutter sig for om man vil scrolle videre eller klikke væk.

Når vi kigger på hvad statistikken siger, så har du her et vindue på få sekunder til at fange folks opmærksomhed. Ja faktisk peger research på at det tager 0.05 sekunder at danne sig en holdning om en hjemmeside(!).

Din ATF sektion er derfor noget, du med fordel kan bruge lidt krudt på, da en besøgende bruger hele 57% af tiden på din side her.

Så lad os da se på hvordan vi kan redesigne en du kan lade dig inspirere af. 

Flere kunder til ammevejledning.dk

Caroline er en ven af huset, og driver til dagligt en jordmoderkonsultation under navnet ammevejledning.dk.

Hendes nuværende ATF side er en lettere rodet omgang, der ser således ud.

ammevejledning

Overordnet er der fem ting vi gerne vil stramme her:

  1. Caroline’s menubar optager meget mere plads end den behøver. ATF’en er prime real estate, så det er dyre pixels der bliver optaget her.
  1. Overskriften taler ind i et problem. Det er ikke helt skidt, men vi vil gerne have vores kunder (udmattede mødre) til at drømme sig ind i en verden med løsningen i hånden (et styks amning, der bare glider).
  1. Brødteksten er besværlig at læse når den er midterstillet, og der er udtryk – omend vigtige – der bliver gentaget unødigt. Lad os prøve at gøre det en anelse lettere at læse, og stille de største tillidsskabere op så man kan overskue dem.
  1. Man kan ringe og man kan skrive en email, men der er ikke nogen klar call to action (CTA). Om du vil have folk til at scrolle videre, eller klikke køb nu, så skal de have noget hjælp. (Faktisk så inkluderer 7 ud af 10 hjemmesider for mindre virksomheder ikke en CTA.). Er du ekstra god, så får du også din tekst til at kommunikere det resultat du skaber i stedet for bare “book” eller “køb”.
  1. Slutteligt vil vi rigtig gerne vise produktet i aktion. Best case er det Caroline i fuld gang med en session, hvor vi både ser en glad mor og baby. Her bruger vi det næstbedste, nemlig det du rent faktisk køber dig til: en kærlig og kompetent jordmoder og ammevejleder.

Når vi sætter det hele sammen, kan vi designe en ny ATF for Caroline, der ser således ud:

ammevejledning opdateret

Caroline bruger allerede noget social proof i top barren. Vi pakker her en anelse mere ind i bullet listen, men sidder du med et gyldent testimonial, så få det endelig ind her. Den bedste måde at bygge tillid på, er ved at vise hvordan du har skabt resultater for andre.

⚓️ Brug anchor pricing til at øge din indtjening

anchor pricing

Anchor pricing er en effektiv psykologisk prisstrategi, som du med fordel kan gøre brug af når du forhandler din pris.

Når du aktivt benytter anchor pricing, etablerer du værdien af din service hos modtageren.

Vi er selv udsat for det dagligt. Når du kigger på et vinkort på en restaurant eller når du shopper sneakers på udsalg. Vi opfatter ubevidst den dyreste pris som en base price. Når den dyreste flaske vin koster 3.000 kroner, så er det et rent fund at betale 650,- for en anden flaske.

Når de sneakers du har kig på ikke længere koster 1.799,- men 1.299,-, så henter du en seriøst rabat hjem sammenlignet op mod pris-ankeret.

🖖 Tiered pricing

Som freelancer er tiered pricing en af dine bedste greb for at implementere anchor pricing.

Og det er højst sandsynligt ikke fremmed for dig.

Du vil typisk tilbyde tre forskellige pakker – lidt i stil med hvad du oplever når du flyver: Economy, economy plus og business.

Når du bruger dit anker effektivt, vil du også prissætte din premium løsning, så dine andre pakker virker som et greb i lommen. Til denne øvelse kan du også gøre brug af decoy pricing, men det dækker vi i næste udgave.

🥷 When they zig, ya zag

Opbygningen af en effektiv LinkedIn post betyder forskellen på content, der flopper og hitter.

Helt konkret, er det forskellen på 0 salg og penge i kassen!

Mona Ganatra fortæller her, hvordan det samme stykke content præsenteret på to forskellige måder performer:

📉 Post A: 3.000 impressions og 80 reactions

📈 Post B: 16.000 impressions, 192 reactions OG 2 salg

I et overfyldt feed, handler det om at skille sig ud.

  • Mona gør her brug af negative bias i sit hook. Vi vil gå længder for at undgå smerte fremfor at opnå pleasure. “Sell painkillers not vitamins!”
  • “Alle” laver 1-10 lister. Hvorfor ikke bytte om på rækkefølgen. Folk er forbandet nysgerrige på hvad, der ligger nummer 1.
  • Skriv som et ægte menneske og drop de kedelige floskler. I en verden hvor GPT creeper ind alle steder, skinner humor og menneskelighed igennem.

💸 Din første online dollar

Første online dollar

😱 Mindre arbejde – flere penge

For langt de fleste er den største grund til at valget falder på freelancing, ikke overraskende, muligheden for frihed og fleksibilitet.

Men det kan ofte være svært at bryde fri fra det mønster man kommer fra i et 9-5 job, hvor der bare skulle arbejdes derudaf.

Hvis man hører til dem, der har sat sin arbejdstid gevaldigt ned, bliver man ofte mødt med udtryk som “kan man virkelig det”.

Dan Koe snakker her om hvordan han følger en 4-timers arbejdsdag, og hvad det betyder for et kreativt sind.

Går du selv og prøver på at nedbringe den tid du bruger på arbejdet, så er videoen her 26 minutter, der er godt givet ud.

Modtag fremtidige nyhedsbreve i din indbakke hver fredag