#1: HISTORIER FRA EN SOLOSELVSTÆNDIG

HVAD KAN DU LÆRE AF ANNA,
LUNDHOLM & CO?

“At have et klart mål med udgangspunkt i noget værdiskabende i stedet for blot at vækste min virksomhed, gør at det er let at række ud til potentielle kunder.”

 

Anna Lykke Lundholm-Andersen, indehaver af
Lundholm & Co

Vi har valgt at fortælle om Anna i dag, fordi hun anser det at sælge som at drage omsorg for sine kunder. Fordi hun gennem tre år som selvstændig har haft forskellige virksomhedskonstruktioner og har udviklet sit syn på at lave partnerskaber. Fordi hun har lavet en sikker driftsindtægt gennem abonnement på konsulentydelser. Og fordi hun ved, at det kræver hårdt arbejde at være selvstændig, men at der er altid går nedad på den anden side af den bakke, der stiger stejlt.

 

Af Anne Aarup Bay

Du er seks år gammel, og hver dag efter skole ligger dit hjem for enden af en stor bakke på Grønland. Både du og din cykel er ganske små. Hver dag måtte Anna opgive. Indtil den dag, hvor hun bare ville op. Halvvejs oppe, da det føltes ganske umuligt at drive den lille cykel en meter mere, begyndte en fremmed mand pludseligt at heppe på hende: ’Kom nu, du kan godt, hvor er du sej’. Det var det, der skulle til, før 6-årige Anna kom over hendes livs største bakke.

 

Siden den eftermiddag i Grønland har der været mange bakker. Og hver gang har Anna den fremmede mand med sig – og hun ved nu, at når du har kæmpet dig op, går det ned på den anden side.

 

Selv om Anna’s første ’virksomhed’ faktisk var at skrabe penge hjem til en ny cykel som 8-årig med et servicebureau, der bl.a. med en telefon installeret på børneværelset tilbød udbringning af weekendens morgenbrød til naboerne, handler Anna Lykke Lundholm-Andersen’s historie om at være selvstændig dog ikke om cykler, men om at sikre, at vi alle sammen har et sikkert liv på nettet. Med andre ord om datasikkerhed. Det har hun skabt en virksomhed på siden 2017. Anna er indehaver af Lundholm & Co.

Mit salg handler om at drage omsorg for mine kunder

”Når man som jeg har et mål om at gøre det sikkert at færdes digitalt, så handler det helt banalt om, at gøre sådan noget som GDPR sexet. Jeg skal kunne motivere mine kunder til også at blive motiveret omkring mit mål. Vi ved alle sammen godt, at der er noget om IT og sikkerhed, og siden 2018 kender alle vist begrebet GDPR, men kendskab er ikke nok – hvis der skal sættes ressourcer af til datasikkerhed, skal virksomhederne kunne se hvorfor,” fortæller Anna.

 

”At have et klart mål med udgangspunkt i noget værdiskabende i stedet for blot at vækste min virksomhed, gør at det er let at række ud til potentielle kunder. Jeg tilbyder at hjælpe virksomheden med at skabe et sikkert digitalt liv, som jeg virkeligt tror på et vigtigt. Så når jeg for tredje eller fjerde gang ringer til en kunde, ser jeg det mere som at vise omsorg end som et salg.”

Konsulent på abonnement

For at tale datasikkerhed i øjenhøjde har Anna løbende deltaget i interviews og debatter – bl.a. har Dansk Erhverv lavet en film, hvor Anna fortæller om datasikkerhed i et folkevognsrugbrød foran Børsen. Men hvordan ender man i medierne?

 

Et samarbejde med kommunikationsspecialist sørgede for at få Anna på datasikkerhedskortet, og det at være synlig fra start har været en stor gevinst, som bliver ved med at give. Folk kender hendes navn, og hun bliver stadig brugt som ekspert uden nødvendigvis selv at skulle være opsøgende. Ekspertrollen pakket sympatisk ind giver adgang til nye kunder, som ofte henvender sig af sig selv. For der skal kontinuerligt kunder i biksen for at Lundholm & Co kan hjælpe til med at gøre det sikkert at færdes digitalt.

 

For to år siden fandt Anna en ny måde kontinuerligt at have kunder i biksen. Hun lod sig inspirere af en masse nye start ups, og giver nu datasikkerhed på abonnement, hvilket i praksis betyder, at hun har en række kontrakter uden slutdato. At have den sikkerhed var også et væsentligt parameter, da hun i 2019 skulle på barsel. Med deltid i virksomheden gennem abonnementskunderne og supplerende barselspenge fra barsel.dk, kunne Lundholm & Co køre videre i en drifttilstand i det år, barslen varede.

Et godt partnerskab skal planlægges

Det er tre år siden Anna blev færdig med en bachelor i filosofi og en master i Digital Innovation og Ledelse, og siden har hun været selvstændig med en virksomhedskonstruktion i løbende forandring. Hun startede i et partnerskab med tre forskellige fagligheder. Efter et år gik hun selv og placerede sig i et iværksætterkollektiv. Nu har hun to ansatte – en på deltid og en timeansat, og arbejder hjemmefra. Der er lækker kunst på væggene, blomster på bordet og god thé i kruset. Det er vigtigt, forstår man, at der er rart at være, at man har lyst til at gå fra privatsfæren og ind på hjemmekontoret.

 

Men virksomheden er igen under forandring i form af en ny potentiel partnervirksomhed. ”Forskellen fra sidste gang, jeg havde partnere, til nu er, at vi alle tre har samme faglighed, og at vi kender hinanden godt fra det forholdsvist lille danske datasikkerheds-miljø. Jeg vil gerne arbejde med folk, der har endnu længere erfaring end mig, og også erfaring med en anden type kunder som fx større virksomheder. Og mine kommende partnere vil gerne arbejde med mig, da jeg kommer med en anden type af bl.a. mindre kunder,” fortæller Anna, der også nævner et område som forhandling og prissætning som vigtige parametre i at lave partnerskaber: ”Når vi er flere får vi en endnu større eksistensberettigelse og også en større forhandlingskraft, så der er masser af gode argumenter for at gå sammen. Det vigtigste for os alle er dog, at vi ved, hvad vi går ind til. Derfor har vi lavet en skarp testfase med tre forskellige scenarier, hvor vi har opstillet en række KPI’er for at se, om vi er kompatible og løfter mere sammen. Når vi ikke KPI’erne, så gør vi det ikke, men vi håber på at lande i det scenarie, hvor vi merger virksomhederne til januar.”

Anna Lykke Lundholm-Andersen

Indehaver af Lundholm & Co, som hjælper virksomheder med at skabe datasikkerhed. Bachelor i filosofi fra KU og master i Digital Innovation og Ledelse fra IT-universitet.

TIPS, TRICKS, VÆRKTØJER & ARTIKLER FOR FREELANCERE


Tip os

Kender du en inspirerende freelancer eller soloselvstændig, som vi skal tale med? Send en mail til [email protected]

Vil du læse flere historier som Anna's?