små virksomheder du kan starte
Del artiklen!
Af 10,4 min læsetidUdgivet: 19. august 2022Sidst opdateret: 26. juni 2023

Freelance-ideer du kan starte for under 1.000 kr

Freelancing er populært som aldrig før, og både en forkølet virus og stigende digitalisering har åbnet døren for freelancelivet som karrierevalg for flere og flere.

Der følger en lang række fordele med livet som freelancer: Du er din egen chef, du bestemmer selv hvordan du distribuerer din tid, du kan arbejde hvor det passer dig, og så er det billigt at komme i gang.

Du skal selvfølgelig bruge både tid, passion og hårdt arbejde for at bryde igennem, men uanset hvilken virksomhedsidé du vælger at forfølge, ser vi at man stort set kan tjene penge på hvad som helst i dag.

Du får her en række ideer, der kan hjælpe dig på vejen til at blive selvstændig og starte eget firma.

Forventningsafstem med dig selv

17 små virksomheder du kan starte

Når samtalen falder på entrepreneurskab, iværksætteri og freelancing, bliver der typisk malet billeder af milliard-firmaer og tjekkede typer, der kører med klatten i Løvens Hule.

Men ambitionen behøver ikke være unicorn føde, for at have en forretning hvor du er glad og tilfreds.

Faktisk foretrækker de fleste freelancere at holde fast i den frihed og fleksibilitet det giver, at være sin egen chef, frem for at vækste et team.

I freelance-bogen, Company of One, argumenterer Paul Jarvis blandt andet for skønheden ved at holde sig lille, smidig og fleksibel som the next big thing for business.

Før du går i gang med at få en freelancekarriere på benene, så gør det klart hvad succeskriteriet er for lige præcis dig.

Ikke hvordan en glitrende instagram profil viser det søde liv.

Hvad kræver det at starte egen freelance virksomhed?

Det helt store hovednummer for freelancing, er den fleksibilitet, der følger med.

Og på overfladen er det da også de færreste, der vil takke nej til en karriere, der kan drives fra en hængekøje på Bali, hvor du selv bestemmer din tid, din arbejdsbyrde, og hvilke klienter du skal arbejde med.

Men der er dog ingen garantier i dette space, og det tager tid at opbygge en kundebase.

Specielt i starten, hvor mængden af opgaver ofte også går op og ned.

De første par måneder er de hårdeste, og også her hvor de fleste håbefulde freelancere kaster håndklædet i ringen, og vender tilbage til kontorbåsen og 9-5 livet.

Når du tænker på opstart af en lille virksomhed, som en freelance-forretning er, er der nok ideer at tage af.

Det er en fordel at vælge et område du allerede kender lidt til, eller hvor du kan bevæge dig over middel indenfor kort tid.

Men i sidste ende handler det ikke om din idé til at være selvstændig, men om din evne til at eksekvere.

At starte en freelance-forretning er nemlig den nemme del. Kontinuerligt at sælge sig selv, er den hårde side.

Sørg derfor for at gør opmærksom på dig selv fra dag ét, og del dit arbejde på sociale medier og din hjemmeside med hyppige mellemrum, så potentielle kunder bliver hjulpet til at vælge lige præcis dig.

🚀 Vil du ud over rampen, så find vores dybdegående artikel omkring hvordan du kommer i gang som freelancer, med alt du skal have styr på for at lande den første kunde. 

Forstå vejen fra en freelance-drøm til penge på kontoen

17 små virksomheder

Den tarvelige sandhed er, at der skal penge på bordet for at du kan få hjulene til at løbe rundt.

Derfor er der mange aspekter af freelancing, der vedrører salg og marketing, hvilket kommer lidt bag på mange nyklækkede solo-cowboys.

Udover at være en haj indenfor dit felt, skal du både gøre opmærksom på dig selv, og ikke mindst være i stand til at lukke kundemødet, når muligheden viser sig.

  1. At starte en freelance-forretning, er hvordan du finder kunder
  2. At bygge en freelance-forretning, er hvordan du overbeviser kunder til at hyre dig
  3. At tjene penge på din freelance-forretning, er hvordan du konverterer dine nye kunder, og får dem til at blive hængende.
Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly

Hvilken type freelance virksomhed skal jeg starte?

Selvom eksekvering er 99%, skader det ikke at starte med en rigtig god forretningsidé til at være selvstændig eller freelancer.

Her er en liste over 17 små virksomheder, der alle er repræsenteret blandt Factofly’s brugere i dag, som du kan starte.

Grafisk designer

Der findes dårligt en forretning, der ikke har brug for at få udarbejdet originale kreative elementer, lige fra logoer til design for SoMe.

En god grafisk designer står derfor overfor gode muligheder, for at lande freelance-opgaver.

Blandt de vigtigste kompetencer er typisk grafisk design teori, at være dygtig til at tegne, samt ekspertise i design software som Photoshop, Figma, Affinity og/eller Sketch for at nævne de mest populære.

👋 Pro tip: Mange grafiske designere tilbyder også deres service som UX/UI’er.

Oversætter

Hvis du er beriget med flere sprog end dansk, er der stor efterspørgsel på dine evner som oversætter eller translatør.

Du kan både lande opgaver, der kræver oversættelse af hjemmesider, forretningsideer, dokumenter og præsentationer.

Du kan både finde opgaver direkte på nogle af de større freelanceportaler, eller komme i stald hos et oversættelsesbureau.

Underviser

Dine egne talenter er ofte mere værd end du måske tror, og folk vil gerne lære (og blive bedre til) alt fra japansk til svømning.

Mange undervisere sælger deres ekspertise både fysisk og via online forløb.

Alt afhængigt af din ekspertise, skal du måske gå lidt alternativt til værks for at finde kunder her, og eventuelt være aktiv i diverse (lokale) Facebook grupper.

Udvikler

Efterspørgslen på udviklere går kun én vej. (Det er op, hvis du skulle være i tvivl.)

Kan du derfor få ting til at virke på en computer og internettet, er der gode muligheder for at skabe en succesfuld freelancekarriere.

Skal du til at lære the ropes, er der specielt indenfor udvikling et væld af online kurser du kan tage. Mange af dem er endda gratis. Giv blandt andet freeCodeCamp og Code Academy et kig.

Shopify specialist

Shopify er et af de mest brugte systemer for mange e-commerce butikker, og efterspørgslen for udviklere og specialister, der kan hjælpe vindueskiggere til at trykke køb, er stødt stigende.

Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly

Copy- og content writer

Mange er ikke klar over hvor mange muligheder, der ligger bag deres evne til at bøje ord og sætte fængende sætninger sammen. 

Der er stor efterspørgsel på tekstforfattere til alt fra nyhedsbreve, blogartikler, hjemmesidetekster, reklamer og fondsansøgninger, for bare at nævne et lille udpluk. 

Digital marketing specialist

Okay, så digital marketing som sådan er en relativt bred kategori, men ikke desto mindre bliver der skreget på eksperter, der kan hjælpe virksomheder med at komme foran potentielle køber på tværs digitale platforme.

Vi har samlet nogle af de mest populære områder nedenfor:

Google ads manager

Hvis ikke du som virksomhed har en stærk SEO profil, så må du ty til den betalte af slagsen.

Google Ads (tidligere kendt som AdWords) er en kompliceret størrelse, og udgør for mange virksomheder en væsentlig del af deres marketing mix.

Der vil selvfølgelig altid være one-off opgaver her, men mange virksomheder leder (også her) efter en specialist, der kan supportere dem på den lange bane.

Der er blandt andet mange YouTube tutorials sammen med Google’s egne kurser, der kan hjælpe med at rykke dig frem i bussen.

SEO specialist

Search engine optimization er en bred vifte af services, der hjælper med højere organiske placeringer på Google.

Hvis du lærer the ins and outs indenfor SEO kan du bryde din service ned og blandt tjene penge på søgeordsanalyser, teknisk optimering, backlinking, og content produktion.

Social media manager

Sociale medier er en af de ting som virksomheder ikke har råd til at sove på, og bliver af mange set som en kæmpe hovedpine. 

Hvis du har forståelse for at skabe content på tværs af platforme (Instagram, TikTok, Snap etc.) og engagere brugere, så kan du hente gode penge hjem, ved at hjælpe virksomheder med at komme tættere på deres publikum.

Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly

Virtuel assistent

En overvældet senior manager leder ofte efter måder han/hun kan lette sin byrde på.

Hvis du har talent indenfor håndtering af kalender, modtage opkald, svare på mails og generelt bare få administrative opgaver til at glide, så venter der måske en freelancekarriere her.

Data analyst

Fundamentet for enhver moderne organisation ligger i deres evne til at forstå deres brugere, og til det skal de forstå deres data. 

Hvis du er ferm til at analysere store mængder data, og oversætte det til grafer og andre visuelle elementer, der er nemt at forstå, kan du stå overfor en glitrende fremtid her. 

Basal Excel forståelse er ofte en must-have kompetence, men også analyseværktøjer som for eksempel Power BI vil jeg hjælpe dig her.

Video- og billed editor

I forlængelse af SoMe management ligger et stort behov for at få både produceret og redigeret video og billeder til brug på hjemmeside, sociale medier og videoplatforme som YouTube. 

Her kan du tilbyde dine evner både indenfor optagelse, redigering og distribution.

Fotograf

Kan du finde ud af at fange en stemning på film, så er der gode muligheder indenfor fotografi.

Der findes masser af hjemmesider for stock billeder hvor du blandt andet kan have dine billeder liggende, og modtage betaling hver gang de bliver købt og downloadet.

Mødebooker

Har du en indgang til et nichet publikum, så er der firmaer, der godt vil betale store penge for den adgang.

Lead genererings-industrien er et lukrativ område, og hvis du kan formå at lande møder med virksomheder på udkig efter bestemte services, er der gode indtjeningsmuligheder for dig.

Vinduespudser

Hos Factofly er vi selv iværksættere, og har stor respekt for mennesker, der leverer the hustle.

En af vores brugere har investeret i vinduespudser-gear for 350 kroner, flyers for 1.000 kroner, og har derefter gået dør til dør hos mindre erhvervsdrivende.

I dag har han blandt andet en række bagere som faste kunder, og er på vej til at etablere en ganske sund forretning.

At starte som ud som freelancer behøver ikke overtænkes, og vores ven her er et rigtig godt eksempel på lige præcis dét.

Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly
små virksomheder du kan starte
Af Udgivet: 19. august 2022Sidst opdateret: 26. juni 2023

Freelance-ideer du kan starte for under 1.000 kr

Freelancing er populært som aldrig før, og både en forkølet virus og stigende digitalisering har åbnet døren for freelancelivet som karrierevalg for flere og flere.

Der følger en lang række fordele med livet som freelancer: Du er din egen chef, du bestemmer selv hvordan du distribuerer din tid, du kan arbejde hvor det passer dig, og så er det billigt at komme i gang.

Du skal selvfølgelig bruge både tid, passion og hårdt arbejde for at bryde igennem, men uanset hvilken virksomhedsidé du vælger at forfølge, ser vi at man stort set kan tjene penge på hvad som helst i dag.

Du får her en række ideer, der kan hjælpe dig på vejen til at blive selvstændig og starte eget firma.

Forventningsafstem med dig selv

17 små virksomheder du kan starte

Når samtalen falder på entrepreneurskab, iværksætteri og freelancing, bliver der typisk malet billeder af milliard-firmaer og tjekkede typer, der kører med klatten i Løvens Hule.

Men ambitionen behøver ikke være unicorn føde, for at have en forretning hvor du er glad og tilfreds.

Faktisk foretrækker de fleste freelancere at holde fast i den frihed og fleksibilitet det giver, at være sin egen chef, frem for at vækste et team.

I freelance-bogen, Company of One, argumenterer Paul Jarvis blandt andet for skønheden ved at holde sig lille, smidig og fleksibel som the next big thing for business.

Før du går i gang med at få en freelancekarriere på benene, så gør det klart hvad succeskriteriet er for lige præcis dig.

Ikke hvordan en glitrende instagram profil viser det søde liv.

Hvad kræver det at starte egen freelance virksomhed?

Det helt store hovednummer for freelancing, er den fleksibilitet, der følger med.

Og på overfladen er det da også de færreste, der vil takke nej til en karriere, der kan drives fra en hængekøje på Bali, hvor du selv bestemmer din tid, din arbejdsbyrde, og hvilke klienter du skal arbejde med.

Men der er dog ingen garantier i dette space, og det tager tid at opbygge en kundebase.

Specielt i starten, hvor mængden af opgaver ofte også går op og ned.

De første par måneder er de hårdeste, og også her hvor de fleste håbefulde freelancere kaster håndklædet i ringen, og vender tilbage til kontorbåsen og 9-5 livet.

Når du tænker på opstart af en lille virksomhed, som en freelance-forretning er, er der nok ideer at tage af.

Det er en fordel at vælge et område du allerede kender lidt til, eller hvor du kan bevæge dig over middel indenfor kort tid.

Men i sidste ende handler det ikke om din idé til at være selvstændig, men om din evne til at eksekvere.

At starte en freelance-forretning er nemlig den nemme del. Kontinuerligt at sælge sig selv, er den hårde side.

Sørg derfor for at gør opmærksom på dig selv fra dag ét, og del dit arbejde på sociale medier og din hjemmeside med hyppige mellemrum, så potentielle kunder bliver hjulpet til at vælge lige præcis dig.

🚀 Vil du ud over rampen, så find vores dybdegående artikel omkring hvordan du kommer i gang som freelancer, med alt du skal have styr på for at lande den første kunde. 

Forstå vejen fra en freelance-drøm til penge på kontoen

17 små virksomheder

Den tarvelige sandhed er, at der skal penge på bordet for at du kan få hjulene til at løbe rundt.

Derfor er der mange aspekter af freelancing, der vedrører salg og marketing, hvilket kommer lidt bag på mange nyklækkede solo-cowboys.

Udover at være en haj indenfor dit felt, skal du både gøre opmærksom på dig selv, og ikke mindst være i stand til at lukke kundemødet, når muligheden viser sig.

  1. At starte en freelance-forretning, er hvordan du finder kunder
  2. At bygge en freelance-forretning, er hvordan du overbeviser kunder til at hyre dig
  3. At tjene penge på din freelance-forretning, er hvordan du konverterer dine nye kunder, og får dem til at blive hængende.
Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly

Hvilken type freelance virksomhed skal jeg starte?

Selvom eksekvering er 99%, skader det ikke at starte med en rigtig god forretningsidé til at være selvstændig eller freelancer.

Her er en liste over 17 små virksomheder, der alle er repræsenteret blandt Factofly’s brugere i dag, som du kan starte.

Grafisk designer

Der findes dårligt en forretning, der ikke har brug for at få udarbejdet originale kreative elementer, lige fra logoer til design for SoMe.

En god grafisk designer står derfor overfor gode muligheder, for at lande freelance-opgaver.

Blandt de vigtigste kompetencer er typisk grafisk design teori, at være dygtig til at tegne, samt ekspertise i design software som Photoshop, Figma, Affinity og/eller Sketch for at nævne de mest populære.

👋 Pro tip: Mange grafiske designere tilbyder også deres service som UX/UI’er.

Oversætter

Hvis du er beriget med flere sprog end dansk, er der stor efterspørgsel på dine evner som oversætter eller translatør.

Du kan både lande opgaver, der kræver oversættelse af hjemmesider, forretningsideer, dokumenter og præsentationer.

Du kan både finde opgaver direkte på nogle af de større freelanceportaler, eller komme i stald hos et oversættelsesbureau.

Underviser

Dine egne talenter er ofte mere værd end du måske tror, og folk vil gerne lære (og blive bedre til) alt fra japansk til svømning.

Mange undervisere sælger deres ekspertise både fysisk og via online forløb.

Alt afhængigt af din ekspertise, skal du måske gå lidt alternativt til værks for at finde kunder her, og eventuelt være aktiv i diverse (lokale) Facebook grupper.

Udvikler

Efterspørgslen på udviklere går kun én vej. (Det er op, hvis du skulle være i tvivl.)

Kan du derfor få ting til at virke på en computer og internettet, er der gode muligheder for at skabe en succesfuld freelancekarriere.

Skal du til at lære the ropes, er der specielt indenfor udvikling et væld af online kurser du kan tage. Mange af dem er endda gratis. Giv blandt andet freeCodeCamp og Code Academy et kig.

Shopify specialist

Shopify er et af de mest brugte systemer for mange e-commerce butikker, og efterspørgslen for udviklere og specialister, der kan hjælpe vindueskiggere til at trykke køb, er stødt stigende.

Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly

Copy- og content writer

Mange er ikke klar over hvor mange muligheder, der ligger bag deres evne til at bøje ord og sætte fængende sætninger sammen. 

Der er stor efterspørgsel på tekstforfattere til alt fra nyhedsbreve, blogartikler, hjemmesidetekster, reklamer og fondsansøgninger, for bare at nævne et lille udpluk. 

Digital marketing specialist

Okay, så digital marketing som sådan er en relativt bred kategori, men ikke desto mindre bliver der skreget på eksperter, der kan hjælpe virksomheder med at komme foran potentielle køber på tværs digitale platforme.

Vi har samlet nogle af de mest populære områder nedenfor:

Google ads manager

Hvis ikke du som virksomhed har en stærk SEO profil, så må du ty til den betalte af slagsen.

Google Ads (tidligere kendt som AdWords) er en kompliceret størrelse, og udgør for mange virksomheder en væsentlig del af deres marketing mix.

Der vil selvfølgelig altid være one-off opgaver her, men mange virksomheder leder (også her) efter en specialist, der kan supportere dem på den lange bane.

Der er blandt andet mange YouTube tutorials sammen med Google’s egne kurser, der kan hjælpe med at rykke dig frem i bussen.

SEO specialist

Search engine optimization er en bred vifte af services, der hjælper med højere organiske placeringer på Google.

Hvis du lærer the ins and outs indenfor SEO kan du bryde din service ned og blandt tjene penge på søgeordsanalyser, teknisk optimering, backlinking, og content produktion.

Social media manager

Sociale medier er en af de ting som virksomheder ikke har råd til at sove på, og bliver af mange set som en kæmpe hovedpine. 

Hvis du har forståelse for at skabe content på tværs af platforme (Instagram, TikTok, Snap etc.) og engagere brugere, så kan du hente gode penge hjem, ved at hjælpe virksomheder med at komme tættere på deres publikum.

Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly

Virtuel assistent

En overvældet senior manager leder ofte efter måder han/hun kan lette sin byrde på.

Hvis du har talent indenfor håndtering af kalender, modtage opkald, svare på mails og generelt bare få administrative opgaver til at glide, så venter der måske en freelancekarriere her.

Data analyst

Fundamentet for enhver moderne organisation ligger i deres evne til at forstå deres brugere, og til det skal de forstå deres data. 

Hvis du er ferm til at analysere store mængder data, og oversætte det til grafer og andre visuelle elementer, der er nemt at forstå, kan du stå overfor en glitrende fremtid her. 

Basal Excel forståelse er ofte en must-have kompetence, men også analyseværktøjer som for eksempel Power BI vil jeg hjælpe dig her.

Video- og billed editor

I forlængelse af SoMe management ligger et stort behov for at få både produceret og redigeret video og billeder til brug på hjemmeside, sociale medier og videoplatforme som YouTube. 

Her kan du tilbyde dine evner både indenfor optagelse, redigering og distribution.

Fotograf

Kan du finde ud af at fange en stemning på film, så er der gode muligheder indenfor fotografi.

Der findes masser af hjemmesider for stock billeder hvor du blandt andet kan have dine billeder liggende, og modtage betaling hver gang de bliver købt og downloadet.

Mødebooker

Har du en indgang til et nichet publikum, så er der firmaer, der godt vil betale store penge for den adgang.

Lead genererings-industrien er et lukrativ område, og hvis du kan formå at lande møder med virksomheder på udkig efter bestemte services, er der gode indtjeningsmuligheder for dig.

Vinduespudser

Hos Factofly er vi selv iværksættere, og har stor respekt for mennesker, der leverer the hustle.

En af vores brugere har investeret i vinduespudser-gear for 350 kroner, flyers for 1.000 kroner, og har derefter gået dør til dør hos mindre erhvervsdrivende.

I dag har han blandt andet en række bagere som faste kunder, og er på vej til at etablere en ganske sund forretning.

At starte som ud som freelancer behøver ikke overtænkes, og vores ven her er et rigtig godt eksempel på lige præcis dét.

Tag dig betalt med Factofly

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det der sjovest.

Tag dig betalt med Factofly