Factofly Morten Lyth
Del artiklen!
Af 9,2 min læsetidSidst opdateret: 26. oktober 2022

Morten Lyth: “Der findes ikke et tidspunkt, der er rigtigt, før du kommer i gang.”

De fleste, som har prøvet at starte noget nyt eller at springe ud i livet som selvstændig, kender det nok: “Jeg venter lige på det rette tidspunkt”.

Men ifølge Morten Lyth, som til dagligt arbejder som freelance social media manager, kommer det rigtige tidspunkt altså først, når man går i gang.

Vi har snakket med Morten, som i løbet af det seneste år har skiftet fuldtidsjobbet som bager ud med livet som freelancer.

For hvordan finder man modet til at tage springet? Hvordan ser hans nye hverdag ud, og hvad gør han for at finde sine kunder? 

Her ser vi nærmere på Mortens inspirerende historie, mens han deler ud af sine tips og tricks samt fortæller mere om sin erfaring med Factofly.

Opret gratis bruger

Et nemmere freelanceliv med Factofly

Vær freelancer uden besvær og tag dig betalt uden eget CVR nummer med Factofly. Vi hjælper knap 2.000 andre med en hverdag uden administration.

Opret gratis bruger

Fra bager til Freelance Social Media Manager

Morten arbejdede førhen som bager i restaurationsbranchen og tog springet fra fuldtidsansat bager til selvstændig freelance social media manager.

Selvom det kan lyde som noget af et spring, forklarer Morten her, hvad der gjorde det nemmere for ham at opstarte sit eget:

Dét, der har gjort det nemmere for mig, nu hvor jeg har skullet starte mit eget, er at tage mit drive fra min ene passion og så overføre det til noget nyt.

Som selvstændig har man brug for passion og drive for at få tingene til at køre, specielt i starten hvor det hele skal bygges op.

Dette er noget, som har hjulpet Morten godt på vej, hvor han i dag hovedsageligt hjælper online coaches med deres sociale medier:

Nu hjælper jeg primært online coaches med at få mere tid i hverdagen ved at påtage mig de ansvarsområder, der er inden for soiale medier. Derudover leger jeg en lille smule med social media marketing og social media management.

Morten har ingen formel uddannelse inden for sociale medier, men med masser af erfaring, passion og drive lever han i dag af sin nye forretning, Lyth Media. Idéen opstod en dag, da Morten faldt over et unikt opslag på de sociale medier.

Dét, der har gjort det nemmere for mig, nu hvor jeg har skullet opstarte mit eget, er at tage mit drive fra min ene passion og så ligesom overføre det til noget nyt.

Landede den første kunde som en side-hustle

Jeg følte lidt, at jeg havde ramt en milepæl i min karriere inden for madverdenen – og så skulle der ske noget nyt!

Det var her, Morten faldt over et spændende opslag på Instagram tilbage i januar.

En coach søgte hjælp til nogle opgaver med sociale medier, da han gerne ville have mere tid med familien, og Morten sprang hurtigt til.

Sidenhen er hans arbejdsopgaver eskaleret, og han har nu god erfaring med forskellige aspekter af sociale medier:

Og så er det egentlig bare vokset fra, at jeg startede med at redigere videoer for ham. Nu står jeg nærmest for hele SoMe management og poster opslag to gange om dagen for ham.

Herudover optager Morten også videoer, som han redigerer og tekster.

På den måde kom han lidt efter lidt i gang med den nye tilværelse som freelance social media manager.

Men hvordan fik han modet til at slippe fuldtidsjobbet helt for at gå all-in på freelance livet? Et spring som jo virker skræmmende for de fleste.

En ambivalent følelse og et økonomisk sikkerhedsnet

Adspurgt hvordan det var at vinke farvel til sin karriere for i stedet at stå på egne ben, forklarer Morten, at det hele føltes lidt ambivalent:

Jeg havde sørget for at have et stort sikkerhedsnet under mig økonomisk, inden jeg gjorde det her. For der kommer nok aldrig et tidspunkt, der er helt rigtigt. Når du har et fuldtidsjob og gerne vil starte noget nyt op, så kan du ikke vente på, at stjernerne står rigtigt.

Morten forklarer, at tiden først er rigtig i det sekund, man vælger at gå all-in på drømmen, så man kan bruge alt sin tid på det og pludselig har 200 timer ekstra om måneden med fuld energi at investere.

Det var med denne filosofi og indstilling, at Morten tog springet med begge ben og fortsat i dag arbejder som selvstændig freelancer med Factofly ved sin side.

Økonomisk sikkerhedsnet

Selvom det føltes ambivalent, sprang Morten altså ud i freelance tilværelsen efter at have sikret sig, at han havde et økonomisk sikkerhedsnet.

Og der var da også tvivl undervejs, hvor Morten var nervøs over at skulle starte eget firma og alt det administrative, som følger med:

Jeg var sindssygt nervøs omkring det her med at skulle starte eget firma og spurgte også min tidligere chef ind til det her med CVR nr. osv., og hvordan det fungerede. 

Det synes jeg ikke, at jeg gad hoppe ud i, når det hele var så nyt. Til at starte med skulle det bare være en ekstra ting, som jeg kørte ved siden af mit fuldtidsjob, hvor han videre fortæller, at han ved et tilfælde faldt over Factofly, som nu har hjulpet ham med alt det administrative siden april.

Jeg ved ikke, hvordan det lige pludselig dukkede op, eller hvad jeg har googlet, men heldigvis kom Factofly frem. Og så tænkte jeg jo bare; jamen det lyder for godt til at være sandt!

Opret gratis bruger

Et nemmere freelanceliv med Factofly

Vær freelancer uden besvær og tag dig betalt uden eget CVR nummer med Factofly. Vi hjælper knap 2.000 andre med en hverdag uden administration.

Opret gratis bruger

En skeptisk start og et gnidningsfrit samarbejde med Factofly

Du skal ikke stole på noget overhovedet. Alle prøver at snyde dig. Sådan lyder det, når Morten skal forklare, hvor skeptisk han var i starten, da han først faldt over Factofly. 

Men alligevel virkede idéen om at slippe for det administrative tiltrækkende, og Morten valgte at undersøge sagen nærmere:

Jeg fik et møde med direktøren. Jeg tror endda, at jeg snakkede med ham to gange, inden jeg tænkte, at det egentlig godt kunne være, de ikke var her for at snyde mig, forklarer han – noget som Morten i dag kun kan smile ad, når han tænker tilbage på dengang, han tog skridtet ud i livet som selvstændig med Factofly på sidelinjen.

Og nu har det jo kørt siden april, og jeg er så tilfreds! Altså der har ikke været et eneste tidspunkt, hvor jeg har skullet skrive om et eller andet problem. Og de har ikke kun hjulpet med at lave fakturaer, men med et hvilket som helst problem, jeg har haft i min virksomhed.

For Morten var det, ligesom for det fleste andre, en kæmpe beslutning at skulle fjerne det trygge sikkerhedsnet det er at have et fuldtidsjob, hvor man altid føler, at man er sikret en indkomst. 

Her var Factofly en ekstra tryghed og hjælp på vejen ud i det ukendte:

Jamen jeg skal egentlig bare gå ind og oprette min kunde, og så skal jeg oprette en faktura, når min opgave er færdig. Så tager Factofly 6%, og så skal jeg ikke tænke på mere. Og jeg tror, at nemheden i det, var det jeg skulle have uddybet, fordi at jeg simpelthen syntes, at det lød for nemt – men det virker!

Frihed og fleksibilitet eller drømmen om et stort firma?

De fleste freelancere er drømmere og har ambitioner for fremtiden, hvilket selvfølgelig går hånd i hånd med passion og drive. 

Det gælder også for Morten, som ofte finder sig selv i dilemmaet om at skulle vælge mellem frihed og fleksibilitet, eller fristen for at skalere og opbygge en større virksomhed med medarbejdere.

Jeg tænker, at den ligger der hvor, at hvis jeg vælger friheden, så tror jeg, at jeg kommer til at køre det hele igennem Factofly, så længe det er muligt, forklarer han.

Der er dog allerede venner og bekendte, som nysgerrigt har spurgt ind til Mortens nye bedrift og har givet udtryk for, at de også gerne vil i gang.

Om det bliver friheden og fleksibiliteten, der vinder over ambitionen om en større virksomhed med medarbejdere eller omvendt, må tiden derfor vise:

Jeg kan også sagtens se, at det potentielt kan vokse sig stort. Der findes jo +3000 coaches i Danmark, så det kunne sagtens blive en stor ting. Og jeg tror ikke, der er så mange, som har lige den her niche, som jeg har. Og det synes jeg bare er fedt, at jeg så kan specialisere mig inden for det.

Et stabilt kundeflow – Vær social på de sociale medier

Det vigtigste er dog, at Morten i dag er lykkedes med at opbygge et stabilt kundeflow via hans tilstedeværelse på Instagram, og at han kan leve af sin nye forretning. 

For Morten er det vigtigt, at være der, hvor hans kunder er, og han bruger derfor primært Instagram til at etablere nye samarbejder.

Her finder han nye kunder ved at være social på Instagram og ved at interagere med nye følgere:

Altså jeg jagter nærmest hver dag, og det gør jeg faktisk i form af, at jeg bruger Instagram.

Og typisk går jeg ind og finder en masse business coaches, fordi jeg ved, at business coaches coacher andre coaches. Og så følger jeg dem og går så går ind på min storyline, hvor jeg gerne bruger en time på at se alt indhold.

Herefter interagerer han med de nye følgere ved at kommentere og reagere på deres indhold, hvilket gør, at de lægger mærke til ham, og det han beskæftiger sig med. 

Det er egentlig en af de nemmeste måder for mig lige nu, som har skabt noget lead generering. Det er simpelthen bare at være social på de sociale medier og ligesom prøve at skabe en lille gnist ved at se folks stories og at interagere, fortæller han.

Til slut om fremtiden fortæller han om en lille mental tavle, hvor der på den ene side står “stort firma” og på den anden side “frihed”:

“Jeg er ikke nået til et punkt endnu i firmaets første år, hvor jeg tænker på, om jeg skal have en masse ansatte,” forklarer han, hvorfor et fokus på frihed og fleksibilitet også førte ham i Factoflys retning.

Opret gratis bruger

Et nemmere freelanceliv med Factofly

Vær freelancer uden besvær og tag dig betalt uden eget CVR nummer med Factofly. Vi hjælper knap 2.000 andre med en hverdag uden administration.

Opret gratis bruger
Factofly Morten Lyth
Af 9,2 min læsetidSidst opdateret: 26. oktober 2022

Morten Lyth: “Der findes ikke et tidspunkt, der er rigtigt, før du kommer i gang.”

De fleste, som har prøvet at starte noget nyt eller at springe ud i livet som selvstændig, kender det nok: “Jeg venter lige på det rette tidspunkt”.

Men ifølge Morten Lyth, som til dagligt arbejder som freelance social media manager, kommer det rigtige tidspunkt altså først, når man går i gang.

Vi har snakket med Morten, som i løbet af det seneste år har skiftet fuldtidsjobbet som bager ud med livet som freelancer.

For hvordan finder man modet til at tage springet? Hvordan ser hans nye hverdag ud, og hvad gør han for at finde sine kunder? 

Her ser vi nærmere på Mortens inspirerende historie, mens han deler ud af sine tips og tricks samt fortæller mere om sin erfaring med Factofly.

Opret gratis bruger

Et nemmere freelanceliv med Factofly

Vær freelancer uden besvær og tag dig betalt uden eget CVR nummer med Factofly. Vi hjælper knap 2.000 andre med en hverdag uden administration.

Opret gratis bruger

Fra bager til Freelance Social Media Manager

Morten arbejdede førhen som bager i restaurationsbranchen og tog springet fra fuldtidsansat bager til selvstændig freelance social media manager.

Selvom det kan lyde som noget af et spring, forklarer Morten her, hvad der gjorde det nemmere for ham at opstarte sit eget:

Dét, der har gjort det nemmere for mig, nu hvor jeg har skullet starte mit eget, er at tage mit drive fra min ene passion og så overføre det til noget nyt.

Som selvstændig har man brug for passion og drive for at få tingene til at køre, specielt i starten hvor det hele skal bygges op.

Dette er noget, som har hjulpet Morten godt på vej, hvor han i dag hovedsageligt hjælper online coaches med deres sociale medier:

Nu hjælper jeg primært online coaches med at få mere tid i hverdagen ved at påtage mig de ansvarsområder, der er inden for soiale medier. Derudover leger jeg en lille smule med social media marketing og social media management.

Morten har ingen formel uddannelse inden for sociale medier, men med masser af erfaring, passion og drive lever han i dag af sin nye forretning, Lyth Media. Idéen opstod en dag, da Morten faldt over et unikt opslag på de sociale medier.

Dét, der har gjort det nemmere for mig, nu hvor jeg har skullet opstarte mit eget, er at tage mit drive fra min ene passion og så ligesom overføre det til noget nyt.

Landede den første kunde som en side-hustle

Jeg følte lidt, at jeg havde ramt en milepæl i min karriere inden for madverdenen – og så skulle der ske noget nyt!

Det var her, Morten faldt over et spændende opslag på Instagram tilbage i januar.

En coach søgte hjælp til nogle opgaver med sociale medier, da han gerne ville have mere tid med familien, og Morten sprang hurtigt til.

Sidenhen er hans arbejdsopgaver eskaleret, og han har nu god erfaring med forskellige aspekter af sociale medier:

Og så er det egentlig bare vokset fra, at jeg startede med at redigere videoer for ham. Nu står jeg nærmest for hele SoMe management og poster opslag to gange om dagen for ham.

Herudover optager Morten også videoer, som han redigerer og tekster.

På den måde kom han lidt efter lidt i gang med den nye tilværelse som freelance social media manager.

Men hvordan fik han modet til at slippe fuldtidsjobbet helt for at gå all-in på freelance livet? Et spring som jo virker skræmmende for de fleste.

En ambivalent følelse og et økonomisk sikkerhedsnet

Adspurgt hvordan det var at vinke farvel til sin karriere for i stedet at stå på egne ben, forklarer Morten, at det hele føltes lidt ambivalent:

Jeg havde sørget for at have et stort sikkerhedsnet under mig økonomisk, inden jeg gjorde det her. For der kommer nok aldrig et tidspunkt, der er helt rigtigt. Når du har et fuldtidsjob og gerne vil starte noget nyt op, så kan du ikke vente på, at stjernerne står rigtigt.

Morten forklarer, at tiden først er rigtig i det sekund, man vælger at gå all-in på drømmen, så man kan bruge alt sin tid på det og pludselig har 200 timer ekstra om måneden med fuld energi at investere.

Det var med denne filosofi og indstilling, at Morten tog springet med begge ben og fortsat i dag arbejder som selvstændig freelancer med Factofly ved sin side.

Økonomisk sikkerhedsnet

Selvom det føltes ambivalent, sprang Morten altså ud i freelance tilværelsen efter at have sikret sig, at han havde et økonomisk sikkerhedsnet.

Og der var da også tvivl undervejs, hvor Morten var nervøs over at skulle starte eget firma og alt det administrative, som følger med:

Jeg var sindssygt nervøs omkring det her med at skulle starte eget firma og spurgte også min tidligere chef ind til det her med CVR nr. osv., og hvordan det fungerede. 

Det synes jeg ikke, at jeg gad hoppe ud i, når det hele var så nyt. Til at starte med skulle det bare være en ekstra ting, som jeg kørte ved siden af mit fuldtidsjob, hvor han videre fortæller, at han ved et tilfælde faldt over Factofly, som nu har hjulpet ham med alt det administrative siden april.

Jeg ved ikke, hvordan det lige pludselig dukkede op, eller hvad jeg har googlet, men heldigvis kom Factofly frem. Og så tænkte jeg jo bare; jamen det lyder for godt til at være sandt!

Opret gratis bruger

Et nemmere freelanceliv med Factofly

Vær freelancer uden besvær og tag dig betalt uden eget CVR nummer med Factofly. Vi hjælper knap 2.000 andre med en hverdag uden administration.

Opret gratis bruger

En skeptisk start og et gnidningsfrit samarbejde med Factofly

Du skal ikke stole på noget overhovedet. Alle prøver at snyde dig. Sådan lyder det, når Morten skal forklare, hvor skeptisk han var i starten, da han først faldt over Factofly. 

Men alligevel virkede idéen om at slippe for det administrative tiltrækkende, og Morten valgte at undersøge sagen nærmere:

Jeg fik et møde med direktøren. Jeg tror endda, at jeg snakkede med ham to gange, inden jeg tænkte, at det egentlig godt kunne være, de ikke var her for at snyde mig, forklarer han – noget som Morten i dag kun kan smile ad, når han tænker tilbage på dengang, han tog skridtet ud i livet som selvstændig med Factofly på sidelinjen.

Og nu har det jo kørt siden april, og jeg er så tilfreds! Altså der har ikke været et eneste tidspunkt, hvor jeg har skullet skrive om et eller andet problem. Og de har ikke kun hjulpet med at lave fakturaer, men med et hvilket som helst problem, jeg har haft i min virksomhed.

For Morten var det, ligesom for det fleste andre, en kæmpe beslutning at skulle fjerne det trygge sikkerhedsnet det er at have et fuldtidsjob, hvor man altid føler, at man er sikret en indkomst. 

Her var Factofly en ekstra tryghed og hjælp på vejen ud i det ukendte:

Jamen jeg skal egentlig bare gå ind og oprette min kunde, og så skal jeg oprette en faktura, når min opgave er færdig. Så tager Factofly 6%, og så skal jeg ikke tænke på mere. Og jeg tror, at nemheden i det, var det jeg skulle have uddybet, fordi at jeg simpelthen syntes, at det lød for nemt – men det virker!

Frihed og fleksibilitet eller drømmen om et stort firma?

De fleste freelancere er drømmere og har ambitioner for fremtiden, hvilket selvfølgelig går hånd i hånd med passion og drive. 

Det gælder også for Morten, som ofte finder sig selv i dilemmaet om at skulle vælge mellem frihed og fleksibilitet, eller fristen for at skalere og opbygge en større virksomhed med medarbejdere.

Jeg tænker, at den ligger der hvor, at hvis jeg vælger friheden, så tror jeg, at jeg kommer til at køre det hele igennem Factofly, så længe det er muligt, forklarer han.

Der er dog allerede venner og bekendte, som nysgerrigt har spurgt ind til Mortens nye bedrift og har givet udtryk for, at de også gerne vil i gang.

Om det bliver friheden og fleksibiliteten, der vinder over ambitionen om en større virksomhed med medarbejdere eller omvendt, må tiden derfor vise:

Jeg kan også sagtens se, at det potentielt kan vokse sig stort. Der findes jo +3000 coaches i Danmark, så det kunne sagtens blive en stor ting. Og jeg tror ikke, der er så mange, som har lige den her niche, som jeg har. Og det synes jeg bare er fedt, at jeg så kan specialisere mig inden for det.

Et stabilt kundeflow – Vær social på de sociale medier

Det vigtigste er dog, at Morten i dag er lykkedes med at opbygge et stabilt kundeflow via hans tilstedeværelse på Instagram, og at han kan leve af sin nye forretning. 

For Morten er det vigtigt, at være der, hvor hans kunder er, og han bruger derfor primært Instagram til at etablere nye samarbejder.

Her finder han nye kunder ved at være social på Instagram og ved at interagere med nye følgere:

Altså jeg jagter nærmest hver dag, og det gør jeg faktisk i form af, at jeg bruger Instagram.

Og typisk går jeg ind og finder en masse business coaches, fordi jeg ved, at business coaches coacher andre coaches. Og så følger jeg dem og går så går ind på min storyline, hvor jeg gerne bruger en time på at se alt indhold.

Herefter interagerer han med de nye følgere ved at kommentere og reagere på deres indhold, hvilket gør, at de lægger mærke til ham, og det han beskæftiger sig med. 

Det er egentlig en af de nemmeste måder for mig lige nu, som har skabt noget lead generering. Det er simpelthen bare at være social på de sociale medier og ligesom prøve at skabe en lille gnist ved at se folks stories og at interagere, fortæller han.

Til slut om fremtiden fortæller han om en lille mental tavle, hvor der på den ene side står “stort firma” og på den anden side “frihed”:

“Jeg er ikke nået til et punkt endnu i firmaets første år, hvor jeg tænker på, om jeg skal have en masse ansatte,” forklarer han, hvorfor et fokus på frihed og fleksibilitet også førte ham i Factoflys retning.

Opret gratis bruger

Et nemmere freelanceliv med Factofly

Vær freelancer uden besvær og tag dig betalt uden eget CVR nummer med Factofly. Vi hjælper knap 2.000 andre med en hverdag uden administration.

Opret gratis bruger