Budgetskabelon
Del artiklen!
Af 11,9 min læsetidSidst opdateret: 24. maj 2024

Guide: Sådan sender du en faktura uden CVR nr.

Måske har du lige skaffet dig din første kunde (Tillykke 👏), måske har du bare haft andre eller en platform til at stå for faktureringen eller noget helt tredje.

Endnu uden at have erhvervet dig det berømte CVR nr..

Uanset hvad, sidder du nu overfor spørgsmålet:

Kan man sende en faktura uden CVR nr., og uden at skulle registrere en virksomhed?

1. Kan man lave en faktura uden CVR nr.?

Det korte og præcise svar er: Ja, det kan man godt!

I Danmark har du mulighed for at lave en faktura uden at have CVR nummer, ved at fakturere i eget CPR nummer i stedet. Det kan du gøre momsfrit op til 50.000 kroner om året.

For at lave en faktura uden CVR-nummer, skal du inkludere dit CPR-nummer eller mindst de første seks cifre af dit CPR-nummer (din fødselsdato). Hvis din kunde kræver dit fulde CPR-nummer, skal du oplyse det. Da du ikke har et CVR-nummer, kan du ikke opkræve moms. Det skal derfor tydeligt fremgå på fakturaen, at momsen er 0 kroner.

Lad vores guide klæde dig godt på til at komme i gang med din (måske) første faktura uden CVR nummer:

Derfor kan du her læse mere om de forskellige muligheder du har, for at lave en faktura uden CVR nr.:

– Fakturering uden CVR og i eget CPR nummer når din omsætning er under 50.000,-/år

– Fakturering igennem en faktureringsservice

Gør livet nemt med Factofly

Driv din forretning uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Gør livet nemt med Factofly

A. Er du ikke registreret som virksomhed, og vil gerne sende en faktura uden CVR nr.?

Du kan læse mere om, hvad du skal have styr på, når du vil sende en faktura som privatperson i vores tidligere indlæg her.

I denne guide vil vi hovedsageligt have fokus på det at sende en faktura uden CVR nr. – uanset om du er dig selv eller som mindre virksomhed. Vi har selvfølgelig også et ekstra fif i ærmet til den nysgerrige læser.

B. Har du eller din virksomhed endnu ikke et CVR nr.?

Når du skal tage dig betalt og sende en faktura, er det ikke påkrævet for alle at have et CVR nr.. Alt afhængigt af hvad du registrerer dig som, vil det altså være muligt at drive din virksomhed uden et CVR nr. Og dermed også at sende en faktura uden at have et CVR nummer.

Hvis du f.eks. omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, kan du fakturere momsfrit i eget personnummer. Du har også muligheden at registrere dig som en personligt ejet mindre virksomhed (PMV).

Når du opretter en PMV, får du et CVR-nummer, og kan drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.

2. Hvor meget må man tjene uden CVR nummer?

Vælger du at fakturere uden et CVR nummer, har du ret til at gøre det momsfrit op til 50.000 kroner om året. Den grænse er du også underlagt hvis du fakturerer igennem et PMV. 

Hvis du dog omsætter for blot 1 kr. mere end 50.000 kr. om året, er det normalt påkrævet, at du får et CVR nr., så du kan blive momsregistreret (og her starter junglen af regler og administration).

Der er dog et nemmere alternativ, hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv:

3. Hvad betyder den nye bogføringslov for fakturering uden CVR nummer?

Den nye bogføringslov pålægger virksomheder i Danmark at bogføre digitalt.

Fakturerer du uden CVR nummer, ligger du også under beløbsgrænsen på 50.000 kroner for, hvornår der er krav om digital bogføring. Dette inkluderer også fakturering gennem PMV, da beløbsgrænsen her er den samme.

Falder du udenfor kategorien, og skal finde et regnskabprogram, så som e-conomics, så sørg for at det er godkendt af erhvervsstyrelsen og lever op til gældende krav om digital bogføring.

Gør livet nemt med Factofly

Driv din forretning uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Gør livet nemt med Factofly

4. Send fakturaer uden CVR nr., selvom omsætningen overstiger 50.000 kr. årligt

Mange fuldtids freelancere og solo-selvstændige tjener allerede, eller ender heldigvis hurtigt med, at tjene mere end 50.000 kr. årligt.

Fællesnævneren er dog, at de fortsat gerne vil slippe for bøvlet med CVR nr. og registrering af virksomhed.

Og det forstår vi hos Factofly ærlig talt godt!

Der kan være mange regler at sætte sig ind i, og flere spørgsmål der dukker op, hvilket alt sammen stjæler tid og opmærksomhed fra din forretning.

Den nemme vej som freelancer eller soloselvstændig

Derfor har vi gjort det nemt for vores brugere, at tage sig betalt uden eget CVR nummer. Som bruger hos Factofly er der nemlig ikke nogen grænse for, hvad du må tjene, for at kunne tage dig betalt som privatperson.

Glem alt om CVR nr. som freelancer, bøvlede fakturaer, registrering af virksomhed og momsindbetaling, og brug i stedet tiden på dine kunder, arbejdet og skalering af din forretning – eller blot på at slappe af!

You’re welcome!

Man kan sige, at du som bruger hos Factofly “låner” vores CVR nr. Der er derfor ingen grænse for, hvad du må tjene for at kunne sende fakturaer til dine kunder uden at have et CVR nr.

Vi har altså klaret alt besværet for dig!

For at slippe for bøvlet med CVR nr., fakturering og momsregistrering er alt, du behøver at gøre, altså blot at oprette dig som bruger hos Factofly. Så sørger vi for resten. Factofly er designet til dig, der sælger din tid og viden. Du kan se om vi er noget for dig her.

Men vil du alligevel gerne selv lave en faktura uden CVR nr. (og tjener du mindre end 50.000 kr. om året), kan du herunder finde en lille guide.Send din første faktura gennem Factofly

Tag dig betalt uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Send din første faktura gennem Factofly

5. Lav en faktura uden CVR nr. – Kom godt i gang!

Hvis du er nået hertil og gerne vil i gang med selv at lære at lave en faktura uden CVR nr., går vi ud fra, at du har valgt “the hard way”.

Selvom du har valgt en mere tidskrævende og kringlet vej mod at tage dig betalt, er vi stadig ved din side – bare rolig!

For som privatperson selv at kunne lave en faktura uden CVR nr. skal du:

 • Have en omsætning på mindre end 50.000 kr./året
 • Have tid og overskud til at sætte dig ind i det

Opfylder du ikke dette, eller har du fortrudt og vil alligevel gerne spare tiden og besværet, kan du i stedet læse mere om mulighederne hos Factofly her.

Nu til sagen; Sådan laver du manuelt en faktura uden CVR nr.:

Træk vejret dybt, hold tungen lige i munden og find notesbogen frem, for nu guider vi dig igennem det, som en faktura uden CVR nr. skal indeholde.

(Skal du bruge en gratis fakturaskabelon uden CVR, der lever op til alle lovkrav, kan du hente den gratis her.)

6. Krav til faktura uden CVR nummer

Det er vigtigt, at din faktura fortsat overholder de samme lovkrav som stilles til almindelige fakturaer, dog uden krav om et CVR nr. selvfølgelig.

En faktura uden CVR nummer skal derfor indeholde:

 • En korrekt overskrift:

En faktura uden CVR nr. skal også have en korrekt overskrift, og det er derfor vigtigt, at ordet “Faktura” fremgår af overskriften i dokumentet.

 • Udstedelsesdato (fakturadato):

Dette er helt enkelt den dato, du opretter fakturaen på. Udstedelsesdatoen står ofte øverst i højre side af dokumentet sammen med nogle andre oplysninger.

 • Fortløbende fakturanummer:

Forhåbentligt kommer du til at oprette mere end én faktura – medmindre du selvfølgelig allerede har givet op. Derfor er der krav om, at alle fakturaer skal indeholde det fortløbende faktura nr.. Din første faktura får derfor faktura nr. 1, hvor din næste faktura uden CVR nr. skal indeholde det fortløbende faktura nr., som så vil være f.eks. faktura nr. 2, mv..

 • Sælgers (altså dit) CPR nr. eller fødselsdato:

Normalt sætter man et CVR nr. på fakturaer, men da du laver en faktura uden CVR nr., skal du i stedet skrive dit CPR nr. på eller som minimum din fødselsdato. Din kunde kan dog bede om hele dit CPR nr. og har krav på at få dette oplyst, hvis ikke du har et CVR nr..

 • Sælgers navn og adresse:

Denne er forhåbentligt en af de nemme, men derfor er det alligevel vigtigt, at du får sat både dit fulde navn og adresse på fakturaen.

 • Købers navn og adresse:

Hvis din køber har et CVR nr., kan du hurtigt finde din kundes navn og adresse ved en søgning i CVR registret. Købers navn og adresse er nemlig endnu en ting som skal fremgå af din faktura uden CVR nr..

 • Mængden og typen af produktet eller ydelsen:

På fakturaen skal du angive en kort beskrivelse af, hvad du har solgt. Dette er ofte en enkelt, kort linje, hvor du beskriver det produkt eller den ydelse, som du har solgt. Herudover skal du angive antallet eller enheder, og oftest angiver man også prisen pr. stk./enhed.

 • Leveringsdato:

Hvis dine varer eller ydelser ikke leveres samme dato som fakturadatoen, er det vigtigt at angive leveringsdatoen på din faktura uden CVR nr.. Dette er derfor datoen for, hvornår varerne leveres, eller for hvornår ydelsen afsluttes.

 • Den moms som ikke skal angives:

Da du opretter en faktura uden CVR nr., kan og skal du ikke sælge med moms, og skal naturligvis heller ikke sætte moms på fakturaen. Det er dog vigtigt, at tydeliggøre på fakturaen, at du er fritaget for moms, hvilket nemmest gøres ved f.eks. at skrive “Moms: 0 kr.”.

 • Det samlede opkrævede beløb uden moms:

Du har tidligere angivet prisen pr. stk./enhed for det, du sælger. Nu er det tid til at angive det fulde beløb – selvfølgelig uden moms. Altså antallet af enheder ganget med prisen pr. enhed – Det fulde beløb som kunden ender med at skulle betale.

 • Eventuelle rabatter, bonusser eller prisnedslag:

Hvis du har givet din kunde rabat eller nedslag i prisen og ikke har medregnet dette, da du angav prisen pr. stk., er det vigtigt at få med på fakturaen.

En faktura uden CVR nr. er…

Alt i alt er det at oprette en faktura uden CVR nr. stort set det samme, som at oprette en faktura med CVR nr..

Det er dog vigtigt, at du i stedet for CVR nr. skriver dit CPR nr. eller din fødselsdato på og husker at angive, at momsen er 0 kr..

Send din første faktura gennem Factofly

Tag dig betalt uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Send din første faktura gennem Factofly

7. Oftest stillede spørgsmål til fakturering uden CVR nummer

Hvor meget må man tjene uden cvr nummer?

Du kan sagtens drive selvstændig virksomhed uden at have et CVR-nummer.

Du har flere muligheder alt efter om du tjener over eller under 50.000 kr om året; Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. om året, kan du fakturere i dit eget personnummer.

Tjener du over 50.000 kr. om året, kan du slippe for at oprette CVR-nummer ved at tage dig betalt gennem et freelance-bureau som Factofly.

Kan man lave en faktura uden cvr nummer?

Det er tilladt at fakturere uden at have cvr-nummer, hvis du tjener mindre end 50.000 kr. om året. Hvis du tjener mere, skal du have et CVR-nummer for at kunne sende fakturaer til dine kunder.

Factofly giver dig et alternativ, så du kan fortsætte med at sende fakturaer uden cvr-nummer til dine kunder uanset, om du tjener mere eller mindre end 50.000 kr. om året. Og der er ingen grænse for, hvor meget du må tjene.

Det betyder, at du ikke behøver at registrere en virksomhed for at kunne sende fakturaer. Du slipper for bøvlet og kan fokusere på din forretning.

Du kan læse mere om Factofly og oprette en gratis bruger her.

Hvad er kravene til en faktura?

En faktura skal indeholde:

 • Korrekt overskrift
 • Fakturadato
 • Fakturanummer
 • Sælgers CVR eller CPR nummer
 • Sælgers navn og adresse
 • Købers navn og adresse
 • Mængde og type af produkt eller ydelse
 • Beløb uden moms (subtotal)
 • Beløb med moms (total)
 • Forfaldsdato
 • (Sælgers) Bankoplysninger

Hvordan laver man en faktura som privatperson?

Vil du lave en faktura som privatperson kan du enten gøre det selv, ved at hente en fakturaskabelon, og fakturere i eget CPR nummer op til 50.000 kroner om året. Husk at du her selv skal lave en efterindberetning til Skat.

Du kan også vælge en fakturaservice specialiseret i at hjælpe privatpersoner med at fakturere.

Her er Factofly Danmarks førende løsning.

Gør livet nemt med Factofly

Driv din forretning uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Gør livet nemt med Factofly
Budgetskabelon
Af 11,9 min læsetidSidst opdateret: 24. maj 2024

Guide: Sådan sender du en faktura uden CVR nr.

Måske har du lige skaffet dig din første kunde (Tillykke 👏), måske har du bare haft andre eller en platform til at stå for faktureringen eller noget helt tredje.

Endnu uden at have erhvervet dig det berømte CVR nr..

Uanset hvad, sidder du nu overfor spørgsmålet:

Kan man sende en faktura uden CVR nr., og uden at skulle registrere en virksomhed?

1. Kan man lave en faktura uden CVR nr.?

Det korte og præcise svar er: Ja, det kan man godt!

I Danmark har du mulighed for at lave en faktura uden at have CVR nummer, ved at fakturere i eget CPR nummer i stedet. Det kan du gøre momsfrit op til 50.000 kroner om året.

For at lave en faktura uden CVR-nummer, skal du inkludere dit CPR-nummer eller mindst de første seks cifre af dit CPR-nummer (din fødselsdato). Hvis din kunde kræver dit fulde CPR-nummer, skal du oplyse det. Da du ikke har et CVR-nummer, kan du ikke opkræve moms. Det skal derfor tydeligt fremgå på fakturaen, at momsen er 0 kroner.

Lad vores guide klæde dig godt på til at komme i gang med din (måske) første faktura uden CVR nummer:

Derfor kan du her læse mere om de forskellige muligheder du har, for at lave en faktura uden CVR nr.:

– Fakturering uden CVR og i eget CPR nummer når din omsætning er under 50.000,-/år

– Fakturering igennem en faktureringsservice

Gør livet nemt med Factofly

Driv din forretning uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Gør livet nemt med Factofly

A. Er du ikke registreret som virksomhed, og vil gerne sende en faktura uden CVR nr.?

Du kan læse mere om, hvad du skal have styr på, når du vil sende en faktura som privatperson i vores tidligere indlæg her.

I denne guide vil vi hovedsageligt have fokus på det at sende en faktura uden CVR nr. – uanset om du er dig selv eller som mindre virksomhed. Vi har selvfølgelig også et ekstra fif i ærmet til den nysgerrige læser.

B. Har du eller din virksomhed endnu ikke et CVR nr.?

Når du skal tage dig betalt og sende en faktura, er det ikke påkrævet for alle at have et CVR nr.. Alt afhængigt af hvad du registrerer dig som, vil det altså være muligt at drive din virksomhed uden et CVR nr. Og dermed også at sende en faktura uden at have et CVR nummer.

Hvis du f.eks. omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, kan du fakturere momsfrit i eget personnummer. Du har også muligheden at registrere dig som en personligt ejet mindre virksomhed (PMV).

Når du opretter en PMV, får du et CVR-nummer, og kan drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.

2. Hvor meget må man tjene uden CVR nummer?

Vælger du at fakturere uden et CVR nummer, har du ret til at gøre det momsfrit op til 50.000 kroner om året. Den grænse er du også underlagt hvis du fakturerer igennem et PMV. 

Hvis du dog omsætter for blot 1 kr. mere end 50.000 kr. om året, er det normalt påkrævet, at du får et CVR nr., så du kan blive momsregistreret (og her starter junglen af regler og administration).

Der er dog et nemmere alternativ, hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv:

3. Hvad betyder den nye bogføringslov for fakturering uden CVR nummer?

Den nye bogføringslov pålægger virksomheder i Danmark at bogføre digitalt.

Fakturerer du uden CVR nummer, ligger du også under beløbsgrænsen på 50.000 kroner for, hvornår der er krav om digital bogføring. Dette inkluderer også fakturering gennem PMV, da beløbsgrænsen her er den samme.

Falder du udenfor kategorien, og skal finde et regnskabprogram, så som e-conomics, så sørg for at det er godkendt af erhvervsstyrelsen og lever op til gældende krav om digital bogføring.

Gør livet nemt med Factofly

Driv din forretning uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Gør livet nemt med Factofly

4. Send fakturaer uden CVR nr., selvom omsætningen overstiger 50.000 kr. årligt

Mange fuldtids freelancere og solo-selvstændige tjener allerede, eller ender heldigvis hurtigt med, at tjene mere end 50.000 kr. årligt.

Fællesnævneren er dog, at de fortsat gerne vil slippe for bøvlet med CVR nr. og registrering af virksomhed.

Og det forstår vi hos Factofly ærlig talt godt!

Der kan være mange regler at sætte sig ind i, og flere spørgsmål der dukker op, hvilket alt sammen stjæler tid og opmærksomhed fra din forretning.

Den nemme vej som freelancer eller soloselvstændig

Derfor har vi gjort det nemt for vores brugere, at tage sig betalt uden eget CVR nummer. Som bruger hos Factofly er der nemlig ikke nogen grænse for, hvad du må tjene, for at kunne tage dig betalt som privatperson.

Glem alt om CVR nr. som freelancer, bøvlede fakturaer, registrering af virksomhed og momsindbetaling, og brug i stedet tiden på dine kunder, arbejdet og skalering af din forretning – eller blot på at slappe af!

You’re welcome!

Man kan sige, at du som bruger hos Factofly “låner” vores CVR nr. Der er derfor ingen grænse for, hvad du må tjene for at kunne sende fakturaer til dine kunder uden at have et CVR nr.

Vi har altså klaret alt besværet for dig!

For at slippe for bøvlet med CVR nr., fakturering og momsregistrering er alt, du behøver at gøre, altså blot at oprette dig som bruger hos Factofly. Så sørger vi for resten. Factofly er designet til dig, der sælger din tid og viden. Du kan se om vi er noget for dig her.

Men vil du alligevel gerne selv lave en faktura uden CVR nr. (og tjener du mindre end 50.000 kr. om året), kan du herunder finde en lille guide.Send din første faktura gennem Factofly

Tag dig betalt uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Send din første faktura gennem Factofly

5. Lav en faktura uden CVR nr. – Kom godt i gang!

Hvis du er nået hertil og gerne vil i gang med selv at lære at lave en faktura uden CVR nr., går vi ud fra, at du har valgt “the hard way”.

Selvom du har valgt en mere tidskrævende og kringlet vej mod at tage dig betalt, er vi stadig ved din side – bare rolig!

For som privatperson selv at kunne lave en faktura uden CVR nr. skal du:

 • Have en omsætning på mindre end 50.000 kr./året
 • Have tid og overskud til at sætte dig ind i det

Opfylder du ikke dette, eller har du fortrudt og vil alligevel gerne spare tiden og besværet, kan du i stedet læse mere om mulighederne hos Factofly her.

Nu til sagen; Sådan laver du manuelt en faktura uden CVR nr.:

Træk vejret dybt, hold tungen lige i munden og find notesbogen frem, for nu guider vi dig igennem det, som en faktura uden CVR nr. skal indeholde.

(Skal du bruge en gratis fakturaskabelon uden CVR, der lever op til alle lovkrav, kan du hente den gratis her.)

6. Krav til faktura uden CVR nummer

Det er vigtigt, at din faktura fortsat overholder de samme lovkrav som stilles til almindelige fakturaer, dog uden krav om et CVR nr. selvfølgelig.

En faktura uden CVR nummer skal derfor indeholde:

 • En korrekt overskrift:

En faktura uden CVR nr. skal også have en korrekt overskrift, og det er derfor vigtigt, at ordet “Faktura” fremgår af overskriften i dokumentet.

 • Udstedelsesdato (fakturadato):

Dette er helt enkelt den dato, du opretter fakturaen på. Udstedelsesdatoen står ofte øverst i højre side af dokumentet sammen med nogle andre oplysninger.

 • Fortløbende fakturanummer:

Forhåbentligt kommer du til at oprette mere end én faktura – medmindre du selvfølgelig allerede har givet op. Derfor er der krav om, at alle fakturaer skal indeholde det fortløbende faktura nr.. Din første faktura får derfor faktura nr. 1, hvor din næste faktura uden CVR nr. skal indeholde det fortløbende faktura nr., som så vil være f.eks. faktura nr. 2, mv..

 • Sælgers (altså dit) CPR nr. eller fødselsdato:

Normalt sætter man et CVR nr. på fakturaer, men da du laver en faktura uden CVR nr., skal du i stedet skrive dit CPR nr. på eller som minimum din fødselsdato. Din kunde kan dog bede om hele dit CPR nr. og har krav på at få dette oplyst, hvis ikke du har et CVR nr..

 • Sælgers navn og adresse:

Denne er forhåbentligt en af de nemme, men derfor er det alligevel vigtigt, at du får sat både dit fulde navn og adresse på fakturaen.

 • Købers navn og adresse:

Hvis din køber har et CVR nr., kan du hurtigt finde din kundes navn og adresse ved en søgning i CVR registret. Købers navn og adresse er nemlig endnu en ting som skal fremgå af din faktura uden CVR nr..

 • Mængden og typen af produktet eller ydelsen:

På fakturaen skal du angive en kort beskrivelse af, hvad du har solgt. Dette er ofte en enkelt, kort linje, hvor du beskriver det produkt eller den ydelse, som du har solgt. Herudover skal du angive antallet eller enheder, og oftest angiver man også prisen pr. stk./enhed.

 • Leveringsdato:

Hvis dine varer eller ydelser ikke leveres samme dato som fakturadatoen, er det vigtigt at angive leveringsdatoen på din faktura uden CVR nr.. Dette er derfor datoen for, hvornår varerne leveres, eller for hvornår ydelsen afsluttes.

 • Den moms som ikke skal angives:

Da du opretter en faktura uden CVR nr., kan og skal du ikke sælge med moms, og skal naturligvis heller ikke sætte moms på fakturaen. Det er dog vigtigt, at tydeliggøre på fakturaen, at du er fritaget for moms, hvilket nemmest gøres ved f.eks. at skrive “Moms: 0 kr.”.

 • Det samlede opkrævede beløb uden moms:

Du har tidligere angivet prisen pr. stk./enhed for det, du sælger. Nu er det tid til at angive det fulde beløb – selvfølgelig uden moms. Altså antallet af enheder ganget med prisen pr. enhed – Det fulde beløb som kunden ender med at skulle betale.

 • Eventuelle rabatter, bonusser eller prisnedslag:

Hvis du har givet din kunde rabat eller nedslag i prisen og ikke har medregnet dette, da du angav prisen pr. stk., er det vigtigt at få med på fakturaen.

En faktura uden CVR nr. er…

Alt i alt er det at oprette en faktura uden CVR nr. stort set det samme, som at oprette en faktura med CVR nr..

Det er dog vigtigt, at du i stedet for CVR nr. skriver dit CPR nr. eller din fødselsdato på og husker at angive, at momsen er 0 kr..

Send din første faktura gennem Factofly

Tag dig betalt uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Send din første faktura gennem Factofly

7. Oftest stillede spørgsmål til fakturering uden CVR nummer

Hvor meget må man tjene uden cvr nummer?

Du kan sagtens drive selvstændig virksomhed uden at have et CVR-nummer.

Du har flere muligheder alt efter om du tjener over eller under 50.000 kr om året; Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. om året, kan du fakturere i dit eget personnummer.

Tjener du over 50.000 kr. om året, kan du slippe for at oprette CVR-nummer ved at tage dig betalt gennem et freelance-bureau som Factofly.

Kan man lave en faktura uden cvr nummer?

Det er tilladt at fakturere uden at have cvr-nummer, hvis du tjener mindre end 50.000 kr. om året. Hvis du tjener mere, skal du have et CVR-nummer for at kunne sende fakturaer til dine kunder.

Factofly giver dig et alternativ, så du kan fortsætte med at sende fakturaer uden cvr-nummer til dine kunder uanset, om du tjener mere eller mindre end 50.000 kr. om året. Og der er ingen grænse for, hvor meget du må tjene.

Det betyder, at du ikke behøver at registrere en virksomhed for at kunne sende fakturaer. Du slipper for bøvlet og kan fokusere på din forretning.

Du kan læse mere om Factofly og oprette en gratis bruger her.

Hvad er kravene til en faktura?

En faktura skal indeholde:

 • Korrekt overskrift
 • Fakturadato
 • Fakturanummer
 • Sælgers CVR eller CPR nummer
 • Sælgers navn og adresse
 • Købers navn og adresse
 • Mængde og type af produkt eller ydelse
 • Beløb uden moms (subtotal)
 • Beløb med moms (total)
 • Forfaldsdato
 • (Sælgers) Bankoplysninger

Hvordan laver man en faktura som privatperson?

Vil du lave en faktura som privatperson kan du enten gøre det selv, ved at hente en fakturaskabelon, og fakturere i eget CPR nummer op til 50.000 kroner om året. Husk at du her selv skal lave en efterindberetning til Skat.

Du kan også vælge en fakturaservice specialiseret i at hjælpe privatpersoner med at fakturere.

Her er Factofly Danmarks førende løsning.

Gør livet nemt med Factofly

Driv din forretning uden CVR nr.

Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.

Gør livet nemt med Factofly