
Del artiklen!
Guide: Sådan sender du en faktura uden CVR nr.
Måske har du lige skaffet dig din første kunde (Tillykke!), måske har du bare haft andre eller en platform til at stå for faktureringen eller noget helt tredje. Endnu uden at have erhvervet dig det berømte CVR nr..
Uanset hvad, sidder du nu overfor spørgsmålet: Kan man sende en faktura uden CVR nr., og uden at skulle registrere en virksomheden?
Kan man lave en faktura uden CVR nr.?
Det korte og præcise svar er: Ja, det kan man godt!
Men hvis spørgsmålet “Hvordan?” nu dukker op i dit hoved, kræver dette en lidt længere forklaring. Der er nemlig forskellige muligheder, som du kan benytte dig af. Derfor kan du her læse mere om de forskellige muligheder du har, for at lave en faktura uden CVR nr..
Lad vores guide klæde dig godt på til at komme i gang med din (måske) første faktura uden CVR nummer. Det behøver nemlig slet ikke at være svært at tage sig betalt!
Tag dig betalt uden CVR nr.
Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.
Er du ikke registreret som virksomhed, og vil gerne sende en faktura uden CVR nr.?
Du kan læse mere om, hvad du skal have styr på, når du vil sende en faktura som privatperson i vores tidligere indlæg her.
I denne guide vil vi hovedsageligt have fokus på det at sende en faktura uden CVR nr. – uanset om du er dig selv eller som mindre virksomhed. Vi har selvfølgelig også et ekstra fif i ærmet til den nysgerrige læser.
Har du eller din virksomhed endnu ikke et CVR nr.?
Når du skal tage dig betalt og sende en faktura, er det ikke påkrævet for alle at have et CVR nr.. Alt afhængigt af hvad du registrerer dig som, vil det altså være muligt at drive din virksomhed uden et CVR nr. Og dermed også at sende en faktura uden at have et CVR nummer.
Hvis du f.eks. omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, kan du fakturere momsfrit i eget personnummer. Du har også muligheden at registrere dig som en personligt ejet mindre virksomhed (PMV). Når du opretter en personligt ejet mindre virksomhed (PMV), får du et CVR-nummer, og kan drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.
Moms og de famøse 50.000 kroner
Uanset om du fakturerer i eget CPR nummer eller gennem en PMV, skal man først betale moms, når omsætningen overstiger de 50.000 kr. om året.
Hvis du dog omsætter for blot 1 kr. mere end 50.000 kr. om året, er det normalt påkrævet, at du får et CVR nr., så du kan blive momsregistreret (og her starter junglen af regler og administration). Der er dog en lille undtagelse, hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv:
Send fakturaer uden CVR nr., selvom omsætningen overstiger 50.000 kr. årligt
Mange fuldtids freelancere og solo-selvstændige tjener allerede, eller ender heldigvis hurtigt med, at tjene mere end 50.000 kr. årligt. Fællesnævner er dog, at de fortsat gerne vil slippe for bøvlet med CVR nr. og registrering af virksomhed. Og det forstår vi hos Factofly ærlig talt godt!
Der kan være mange regler at sætte sig ind i, og flere spørgsmål der dukker op, hvilket alt sammen stjæler tid og opmærksomhed fra din forretning.
Freelancer med mindre bøvl
Derfor har vi gjort det nemt for vores brugere, at tage sig betalt uden eget CVR nummer. Som bruger hos Factofly er der nemlig ikke nogen grænse for, hvad du må tjene, for at kunne tage dig betalt som privatperson.
Glem alt om CVR nr., bøvlede fakturaer, registrering af virksomhed og momsregistrering og brug i stedet tiden på dine kunder, arbejdet og skalering af din forretning – eller blot på at slappe af!
You’re welcome!
Man kan sige, at du som bruger hos Factofly “låner” vores CVR nr. Der er derfor ingen grænse for, hvad du må tjene for at kunne sende fakturaer til dine kunder uden at have et CVR nr. Vi har altså klaret alt besværet for dig!
For at slippe for bøvlet med CVR nr., fakturering og momsregistrering er alt, du behøver at gøre, altså blot at oprette dig som bruger hos Factofly. Så sørger vi for resten.
Men vil du alligevel gerne selv lave en faktura uden CVR nr. (og tjener du mindre end 50.000 kr. om året), kan du herunder finde en lille guide.
Tag dig betalt uden CVR nr.
Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.
Lav en faktura uden CVR nr. – Kom godt i gang!
Hvis du er nået hertil og gerne vil i gang med selv at lære at lave en faktura uden CVR nr., går vi ud fra, at du har valgt “the hard way”. Selvom du har valgt en mere tidskrævende og kringlet vej mod at tage dig betalt, er vi stadig ved din side – bare rolig!
For som privatperson eller mindre virksomhed selv at kunne lave en faktura uden CVR nr. skal du:
- Have en omsætning på mindre end 50.000 kr./året
- Have tid og overskud til at sætte dig ind i det
Opfylder du ikke dette, eller har du fortrudt og vil alligevel gerne spare tiden og besværet, kan du i stedet læse mere om mulighederne hos Factofly her.
Nu til sagen; Sådan laver du manuelt en faktura uden CVR nr.:
Træk vejret dybt, hold tungen lige i munden og find notesbogen frem, for nu guider vi dig igennem det, som en faktura uden CVR nr. skal indeholde.
Skal du bruge en gratis fakturaskabelon, der lever op til alle lovkrav, kan du hente den gratis her.
Det er vigtigt, at din faktura fortsat overholder de samme lovkrav som stilles til almindelige fakturaer, dog uden krav om et CVR nr. selvfølgelig.
Den skal derfor indeholde:
En korrekt overskrift:
En faktura uden CVR nr. skal også have en korrekt overskrift, og det er derfor vigtigt, at ordet “Faktura” fremgår af overskriften i dokumentet.
Udstedelsesdato (fakturadato):
Dette er helt enkelt den dato, du opretter fakturaen på. Udstedelsesdatoen står ofte øverst i højre side af dokumentet sammen med nogle andre oplysninger.
Fortløbende fakturanummer:
Forhåbentligt kommer du til at oprette mere end én faktura – medmindre du selvfølgelig allerede har givet op. Derfor er der krav om, at alle fakturaer skal indeholde det fortløbende faktura nr.. Din første faktura får derfor faktura nr. 1, hvor din næste faktura uden CVR nr. skal indeholde det fortløbende faktura nr., som så vil være f.eks. faktura nr. 2, mv..
Sælgers (altså dit) CPR nr. eller fødselsdato:
Normalt sætter man et CVR nr. på fakturaer, men da du laver en faktura uden CVR nr., skal du i stedet skrive dit CPR nr. på eller som minimum din fødselsdato. Din kunde kan dog bede om hele dit CPR nr. og har krav på at få dette oplyst, hvis ikke du har et CVR nr..
Sælgers navn og adresse:
Denne er forhåbentligt en af de nemme, men derfor er det alligevel vigtigt, at du får sat både dit fulde navn og adresse på fakturaen.
Købers navn og adresse:
Hvis din køber har et CVR nr., kan du hurtigt finde din kundes navn og adresse ved en søgning i CVR registret. Købers navn og adresse er nemlig endnu en ting som skal fremgå af din faktura uden CVR nr..
Mængden og typen af produktet eller ydelsen:
På fakturaen skal du angive en kort beskrivelse af, hvad du har solgt. Dette er ofte en enkelt, kort linje, hvor du beskriver det produkt eller den ydelse, som du har solgt. Herudover skal du angive antallet eller enheder, og oftest angiver man også prisen pr. stk./enhed.
Leveringsdato:
Hvis dine varer eller ydelser ikke leveres samme dato som fakturadatoen, er det vigtigt at angive leveringsdatoen på din faktura uden CVR nr.. Dette er derfor datoen for, hvornår varerne leveres, eller for hvornår ydelsen afsluttes.
Den moms som ikke skal angives:
Da du opretter en faktura uden CVR nr., kan og skal du ikke sælge med moms, og skal naturligvis heller ikke sætte moms på fakturaen. Det er dog vigtigt, at tydeliggøre på fakturaen, at du er fritaget for moms, hvilket nemmest gøres ved f.eks. at skrive “Moms: 0 kr.”.
Det samlede opkrævede beløb uden moms:
Du har tidligere angivet prisen pr. stk./enhed for det, du sælger. Nu er det tid til at angive det fulde beløb – selvfølgelig uden moms. Altså antallet af enheder ganget med prisen pr. enhed – Det fulde beløb som kunden ender med at skulle betale.
Eventuelle rabatter, bonusser eller prisnedslag:
Hvis du har givet din kunde rabat eller nedslag i prisen og ikke har medregnet dette, da du angav prisen pr. stk., er det vigtigt at få med på fakturaen.
En faktura uden CVR nr. er…
Alt i alt er det at oprette en faktura uden CVR nr. stort set det samme, som at oprette en faktura med CVR nr.. Det er dog vigtigt, at du i stedet for CVR nr. skriver dit CPR nr. eller din fødselsdato på og husker at angive, at momsen er 0 kr..
Tag dig betalt uden CVR nr.
Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.
Oftest stillede spørgsmål
Hvor meget må man tjene uden cvr nummer?
Du kan sagtens drive selvstændig virksomhed uden at have et CVR-nummer. Du har flere muligheder alt efter om du tjener over eller under 50.000 kr om året; Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. om året, kan du fakturere i dit eget personnummer. Tjener du over 50.000 kr. om året, kan du slippe for at oprette CVR-nummer ved at tage dig betalt gennem et freelance-bureau som Factofly.
Kan man lave en faktura uden cvr nummer?
Det er tilladt at fakturere uden at have cvr-nummer, hvis du tjener mindre end 50.000 kr. om året. Hvis du tjener mere, skal du have et CVR-nummer for at kunne sende fakturaer til dine kunder.
Factofly giver dig et alternativ, så du kan fortsætte med at sende fakturaer uden cvr-nummer til dine kunder uanset, om du tjener mere eller mindre end 50.000 kr. om året. Og der er ingen grænse for, hvor meget du må tjene. Det betyder, at du ikke behøver at registrere en virksomhed for at kunne sende fakturaer. Du slipper for bøvlet og kan fokusere på din forretning.

Guide: Sådan sender du en faktura uden CVR nr.
Måske har du lige skaffet dig din første kunde (Tillykke!), måske har du bare haft andre eller en platform til at stå for faktureringen eller noget helt tredje. Endnu uden at have erhvervet dig det berømte CVR nr..
Uanset hvad, sidder du nu overfor spørgsmålet: Kan man sende en faktura uden CVR nr., og uden at skulle registrere en virksomheden?
Kan man lave en faktura uden CVR nr.?
Det korte og præcise svar er: Ja, det kan man godt!
Men hvis spørgsmålet “Hvordan?” nu dukker op i dit hoved, kræver dette en lidt længere forklaring. Der er nemlig forskellige muligheder, som du kan benytte dig af. Derfor kan du her læse mere om de forskellige muligheder du har, for at lave en faktura uden CVR nr..
Lad vores guide klæde dig godt på til at komme i gang med din (måske) første faktura uden CVR nummer. Det behøver nemlig slet ikke at være svært at tage sig betalt!
Tag dig betalt uden CVR nr.
Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.
Er du ikke registreret som virksomhed, og vil gerne sende en faktura uden CVR nr.?
Du kan læse mere om, hvad du skal have styr på, når du vil sende en faktura som privatperson i vores tidligere indlæg her.
I denne guide vil vi hovedsageligt have fokus på det at sende en faktura uden CVR nr. – uanset om du er dig selv eller som mindre virksomhed. Vi har selvfølgelig også et ekstra fif i ærmet til den nysgerrige læser.
Har du eller din virksomhed endnu ikke et CVR nr.?
Når du skal tage dig betalt og sende en faktura, er det ikke påkrævet for alle at have et CVR nr.. Alt afhængigt af hvad du registrerer dig som, vil det altså være muligt at drive din virksomhed uden et CVR nr. Og dermed også at sende en faktura uden at have et CVR nummer.
Hvis du f.eks. omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, kan du fakturere momsfrit i eget personnummer. Du har også muligheden at registrere dig som en personligt ejet mindre virksomhed (PMV). Når du opretter en personligt ejet mindre virksomhed (PMV), får du et CVR-nummer, og kan drive erhverv uden løbende indberetninger af moms og andre afgifter til det offentlige.
Moms og de famøse 50.000 kroner
Uanset om du fakturerer i eget CPR nummer eller gennem en PMV, skal man først betale moms, når omsætningen overstiger de 50.000 kr. om året.
Hvis du dog omsætter for blot 1 kr. mere end 50.000 kr. om året, er det normalt påkrævet, at du får et CVR nr., så du kan blive momsregistreret (og her starter junglen af regler og administration). Der er dog en lille undtagelse, hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv:
Send fakturaer uden CVR nr., selvom omsætningen overstiger 50.000 kr. årligt
Mange fuldtids freelancere og solo-selvstændige tjener allerede, eller ender heldigvis hurtigt med, at tjene mere end 50.000 kr. årligt. Fællesnævner er dog, at de fortsat gerne vil slippe for bøvlet med CVR nr. og registrering af virksomhed. Og det forstår vi hos Factofly ærlig talt godt!
Der kan være mange regler at sætte sig ind i, og flere spørgsmål der dukker op, hvilket alt sammen stjæler tid og opmærksomhed fra din forretning.
Freelancer med mindre bøvl
Derfor har vi gjort det nemt for vores brugere, at tage sig betalt uden eget CVR nummer. Som bruger hos Factofly er der nemlig ikke nogen grænse for, hvad du må tjene, for at kunne tage dig betalt som privatperson.
Glem alt om CVR nr., bøvlede fakturaer, registrering af virksomhed og momsregistrering og brug i stedet tiden på dine kunder, arbejdet og skalering af din forretning – eller blot på at slappe af!
You’re welcome!
Man kan sige, at du som bruger hos Factofly “låner” vores CVR nr. Der er derfor ingen grænse for, hvad du må tjene for at kunne sende fakturaer til dine kunder uden at have et CVR nr. Vi har altså klaret alt besværet for dig!
For at slippe for bøvlet med CVR nr., fakturering og momsregistrering er alt, du behøver at gøre, altså blot at oprette dig som bruger hos Factofly. Så sørger vi for resten.
Men vil du alligevel gerne selv lave en faktura uden CVR nr. (og tjener du mindre end 50.000 kr. om året), kan du herunder finde en lille guide.
Tag dig betalt uden CVR nr.
Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.
Lav en faktura uden CVR nr. – Kom godt i gang!
Hvis du er nået hertil og gerne vil i gang med selv at lære at lave en faktura uden CVR nr., går vi ud fra, at du har valgt “the hard way”. Selvom du har valgt en mere tidskrævende og kringlet vej mod at tage dig betalt, er vi stadig ved din side – bare rolig!
For som privatperson eller mindre virksomhed selv at kunne lave en faktura uden CVR nr. skal du:
- Have en omsætning på mindre end 50.000 kr./året
- Have tid og overskud til at sætte dig ind i det
Opfylder du ikke dette, eller har du fortrudt og vil alligevel gerne spare tiden og besværet, kan du i stedet læse mere om mulighederne hos Factofly her.
Nu til sagen; Sådan laver du manuelt en faktura uden CVR nr.:
Træk vejret dybt, hold tungen lige i munden og find notesbogen frem, for nu guider vi dig igennem det, som en faktura uden CVR nr. skal indeholde.
Skal du bruge en gratis fakturaskabelon, der lever op til alle lovkrav, kan du hente den gratis her.
Det er vigtigt, at din faktura fortsat overholder de samme lovkrav som stilles til almindelige fakturaer, dog uden krav om et CVR nr. selvfølgelig.
Den skal derfor indeholde:
En korrekt overskrift:
En faktura uden CVR nr. skal også have en korrekt overskrift, og det er derfor vigtigt, at ordet “Faktura” fremgår af overskriften i dokumentet.
Udstedelsesdato (fakturadato):
Dette er helt enkelt den dato, du opretter fakturaen på. Udstedelsesdatoen står ofte øverst i højre side af dokumentet sammen med nogle andre oplysninger.
Fortløbende fakturanummer:
Forhåbentligt kommer du til at oprette mere end én faktura – medmindre du selvfølgelig allerede har givet op. Derfor er der krav om, at alle fakturaer skal indeholde det fortløbende faktura nr.. Din første faktura får derfor faktura nr. 1, hvor din næste faktura uden CVR nr. skal indeholde det fortløbende faktura nr., som så vil være f.eks. faktura nr. 2, mv..
Sælgers (altså dit) CPR nr. eller fødselsdato:
Normalt sætter man et CVR nr. på fakturaer, men da du laver en faktura uden CVR nr., skal du i stedet skrive dit CPR nr. på eller som minimum din fødselsdato. Din kunde kan dog bede om hele dit CPR nr. og har krav på at få dette oplyst, hvis ikke du har et CVR nr..
Sælgers navn og adresse:
Denne er forhåbentligt en af de nemme, men derfor er det alligevel vigtigt, at du får sat både dit fulde navn og adresse på fakturaen.
Købers navn og adresse:
Hvis din køber har et CVR nr., kan du hurtigt finde din kundes navn og adresse ved en søgning i CVR registret. Købers navn og adresse er nemlig endnu en ting som skal fremgå af din faktura uden CVR nr..
Mængden og typen af produktet eller ydelsen:
På fakturaen skal du angive en kort beskrivelse af, hvad du har solgt. Dette er ofte en enkelt, kort linje, hvor du beskriver det produkt eller den ydelse, som du har solgt. Herudover skal du angive antallet eller enheder, og oftest angiver man også prisen pr. stk./enhed.
Leveringsdato:
Hvis dine varer eller ydelser ikke leveres samme dato som fakturadatoen, er det vigtigt at angive leveringsdatoen på din faktura uden CVR nr.. Dette er derfor datoen for, hvornår varerne leveres, eller for hvornår ydelsen afsluttes.
Den moms som ikke skal angives:
Da du opretter en faktura uden CVR nr., kan og skal du ikke sælge med moms, og skal naturligvis heller ikke sætte moms på fakturaen. Det er dog vigtigt, at tydeliggøre på fakturaen, at du er fritaget for moms, hvilket nemmest gøres ved f.eks. at skrive “Moms: 0 kr.”.
Det samlede opkrævede beløb uden moms:
Du har tidligere angivet prisen pr. stk./enhed for det, du sælger. Nu er det tid til at angive det fulde beløb – selvfølgelig uden moms. Altså antallet af enheder ganget med prisen pr. enhed – Det fulde beløb som kunden ender med at skulle betale.
Eventuelle rabatter, bonusser eller prisnedslag:
Hvis du har givet din kunde rabat eller nedslag i prisen og ikke har medregnet dette, da du angav prisen pr. stk., er det vigtigt at få med på fakturaen.
En faktura uden CVR nr. er…
Alt i alt er det at oprette en faktura uden CVR nr. stort set det samme, som at oprette en faktura med CVR nr.. Det er dog vigtigt, at du i stedet for CVR nr. skriver dit CPR nr. eller din fødselsdato på og husker at angive, at momsen er 0 kr..
Tag dig betalt uden CVR nr.
Bliv en del af Factofly og tag dig betalt uden eget CVR nummer. Det er gratis at oprette en bruger, og koster dig kun noget når du bruger os.
Oftest stillede spørgsmål
Hvor meget må man tjene uden cvr nummer?
Du kan sagtens drive selvstændig virksomhed uden at have et CVR-nummer. Du har flere muligheder alt efter om du tjener over eller under 50.000 kr om året; Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. om året, kan du fakturere i dit eget personnummer. Tjener du over 50.000 kr. om året, kan du slippe for at oprette CVR-nummer ved at tage dig betalt gennem et freelance-bureau som Factofly.
Kan man lave en faktura uden cvr nummer?
Det er tilladt at fakturere uden at have cvr-nummer, hvis du tjener mindre end 50.000 kr. om året. Hvis du tjener mere, skal du have et CVR-nummer for at kunne sende fakturaer til dine kunder.
Factofly giver dig et alternativ, så du kan fortsætte med at sende fakturaer uden cvr-nummer til dine kunder uanset, om du tjener mere eller mindre end 50.000 kr. om året. Og der er ingen grænse for, hvor meget du må tjene. Det betyder, at du ikke behøver at registrere en virksomhed for at kunne sende fakturaer. Du slipper for bøvlet og kan fokusere på din forretning.