De største freelancing fejl
Del artiklen!
Af 11,6 min læsetidSidst opdateret: 19. september 2022

Din guide til at styre udenom de største freelancing fejl

Freelancing er en fantastisk måde at tjene penge og være din egen chef, men det frie freelanceliv kommer ikke helt uden udfordringer.

Der er mange ting at tænke på, når du arbejder som freelancer – lige fra at finde kunder og projekter, til at færdiggøre arbejdet indenfor deadline og sørge for, at du tager den rigtige pris for dit arbejde. 

Det kan være en bekostelig affære at begå fejl, når du freelancer. Det kan koste både tid, penge og kunder. 

Her er de 18 mest almindelige fejl vi ser nye freelancere begå, og selvfølgelig en checkliste til hvordan du undgår dem.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

1. Ikke noget system til at holde styr på udgifter

Når du er freelancer eller soloselvstændig, er det vigtigt at holde styr på dine udgifter, så du kan trække dem fra i skat. 

Selv hvis det der med skat ikke er din største hovedpine, så vil et vågent øje på udgifterne være med til at sikre en sund økonomi i din forretning.

Der er et par forskellige måder at holde styr på dine udgifter på. Du kan bruge et simpelt regneark, en app som Mint eller YNAB eller endda bare en notesbog. Det vigtige er at finde et system, der fungerer for dig, og at være konsistent med det.

2. Ikke tage sig (nok) betalt

En af de mest almindelige fejl, freelancere begår, er ikke at opkræve nok for deres tjenester. 

Når du lige er startet, kan det være fristende at sænke dine priser for at konkurrere med andre freelancere eller få flere kunder. 

Men det er en fejl, der kan ende med at koste dig mere i det lange løb.

At opkræve for lidt betyder, at du bliver nødt til at arbejde flere timer for at tjene det samme beløb, og det devaluerer desuden også dine tjenester. 

Hvis du ikke opkræver nok, har kunderne også en tendens til at tro, at du ikke er investeringen værd, eller din kvalitet følger den lave pris.

3. Ikke at have en kontrakt

En anden meget almindelig fejl, nye freelancere begår, er ikke at have en kontrakt med deres kunder. 

En kontrakt beskytter både dig og kunden ved at skitsere omfanget af arbejdet, leverancer, betalingsbetingelser og mere. Uden en kontrakt er der ingen klar aftale mellem dig og kunden, hvilket nemt kan føre til misforståelser og konflikter hen ad vejen.

For at undgå dette skal du altid have en kontrakt på plads, før du begynder at arbejde med en kunde. 

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skriver en kontrakt, er der masser af skabeloner og ressourcer tilgængelige online.

4. Manglende forventningsafstemning

Mange – specielt nye – freelancere begår den fejl ikke at sætte klare forventninger til deres kunder. Dette kan føre til misforståelser om arbejdets omfang, leverancer, deadlines og meget mere.

For at undgå dette skal du være klar i spyttet omkring forventninger fra starten. Skitsér omfanget af arbejdet i din kontrakt, og sørg for at kommunikere med kunden regelmæssigt for at sikre, at alle er på samme side.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

5. Ikke overholde deadlines

En af de mest frustrerende ting for en klient er, at arbejde med en freelancer, der ikke overholder deadlines. 

Hvis du konsekvent leverer dit arbejde for sent, er det kun et spørgsmål om tid, før du mister kunden. 

For at undgå dette skal du være realistisk med hensyn til tidslinjen for hvert projekt, og også gerne lægge noget buffertid til. 

Hvis du ikke er sikker på, at du kan overholde en deadline eller tingene begynder at skride, så kontakt kunden så hurtigt som muligt og se, om der er en vis fleksibilitet i den anden ende.

6. Ikke at være professionnel

Bare fordi du arbejder hjemmefra i din pyjamas, betyder det ikke, at du kan slække på professionalismen. Freelancere, der er uprofessionelle, risikerer at miste kunder og ikke mindst skade deres omdømme.

Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at du agerer professionelt. 

Først skal du være lydhør over for din kunde. Hvis du ikke er tilgængelig med det samme, så lad dem vide, hvornår de kan forvente et svar. 

For det andet, dress the part – selvom du “bare” arbejder hjemmefra, kan det at klæde sig på til arbejde hjælpe med at komme i den rigtige stemning og mindset. 

Og vær selvfølgelig respektfuld og høflig i alle dine interaktioner med din kunde.

7. Ikke sætte grænser

Når du freelancer, kan det være nemt at lade arbejdet fylde mere og mere dit liv og i din hverdag. 

Du kan finde på at arbejde til langt ud på natten eller i weekenden, fordi du føler, at det er krævet for at komme videre. Men du vil trække veksler på din performance over tid, og det er en strategi der ofte vil føre til burnout.

Det er vigtigt at sætte grænser mellem arbejde og privatliv – og så holde fast i dem. 

Det kan betyde, at du kun arbejder indenfor faste working hours eller holder en fast fridag hver uge. 

Uanset hvad det er, vil det at sætte grænser, hjælpe dig med at opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv.

8. Arbejde gratis

Når du starter som freelancer, kan du blive fristet til at arbejde gratis eller til meget lave priser. Selvom der ikke er noget galt med at lave et pro bono-projekt eller to, bør du ikke gøre det til en vane at arbejde gratis.

At arbejde gratis devaluerer dine tjenester og gør det sværere at retfærdiggøre hvad du er værd hen ad vejen. 

Hvis du lige er begyndt, kan det være nødvendigt at tilbyde rabatter eller lavere priser for at tiltrække kunder, men gør det ikke til en vane at give dine tjenester helt væk.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

9. Ikke forberede sig på de langsomme perioder

Freelancere begår ofte den fejl at undlade at planlægge for de langsomme perioder – også kendt som freelancing dryspell. Nogle perioder har bare mere kul på end andre.

Bare fordi du har travlt nu, betyder det ikke, at der altid vil være det. Det er vigtigt at have en plan for, hvad du vil gøre og hvordan du vil komme igennem i de langsomme tider, så du ikke bliver taget med bukserne nede. 

En måde at gøre det på er, at lægge en del af din indtjening til side hver måned, så du har et net, der kan hjælpe dig igennem en dryspell. 

De langsommere perioder er også ideelle at bruge som en mulighed for at fokusere på markedsføring og netværk, så du kan hente nye kunder.

10. Manglende kommunikation

Kommunikation er nøglen i ethvert forhold, men det er især vigtigt i et klient-freelancer forhold. 

Ikke at kommunikere klart og tydeligt med din klient kan føre til misforståelser, manglende deadlines og endda et tab af forretning.

For at undgå dette, skal du sørge for at kommunikere regelmæssigt med dine kunder. 

Opsæt en kommunikationsplan i starten af ​​projektet, og hold dig til den. Det vil være med til at sikre, at alle er på samme side, og din kunde ikke vil opleve uventede overraskelser undervejs.

11. Ikke at holde styr på din tid

Hvis du ikke tracker din tid, arbejder du muligvis flere timer, end du er klar over. 

Det kan føre til en unødigt stresset hverdag og betyder også, at du sandsynligvis ikke fakturerer dine kunder nøjagtigt.

At tracke din tid behøver ikke at være kompliceret. Du kan bruge et simpelt regneark, en app som Toggl eller RescueTime eller endda bare et stykke papir. 

Som med punkt nummer 1, er det vigtigste at finde et system, der fungerer for dig, og holde dig til det.

12. Ikke at holde pauser

Når du freelancer, kan det være nemt at blive pakket tilstrækkeligt ind i arbejdet, så du glemmer at holde pauser. 

Det er en klassisk fejl, der over tid stjæler af din produktivitet.

Sørg for at planlægge pauser i din dag, selvom det kun er et par minutter hist og her. Rejs dig op og gå rundt, gå udenfor for at få noget frisk luft, eller gør noget andet for at rense dit hoved. 

At holde pauser vil hjælpe dig med at holde dig skarp og fokuseret, så du kan få mere fra hånden.

13. Arbejde isoleret

Når du arbejder hjemmefra eller et andet sted uden for et kontor, kan det være nemt at føle sig isoleret fra resten af ​​verden. 

At føle sig isoleret kan føre til ensomhed og nedsat produktivitet.

Prøv at planlægge noget tid hver dag til social interaktion, selvom det bare er en hurtig kaffedate, et telefonopkald med en ven, eller eller interaktion i en online gruppe.

Du kan også deltage i coworking spaces eller professionelle organisationer for at blive mere involveret med andre freelancere.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

14. Ikke at promovere dig selv og dine tjenester

Hvis du ikke promoverer din freelance-virksomhed, går du glip af potentielle kunder

Sørg for, at du prioriterer ting som at netværke, deltage i begivenheder og forblive aktiv på sociale medier. 

Du kan også oprette en hjemmeside eller blog for at fremvise dit arbejde og tiltrække nye kunder.

Et godt sted at promovere dig selv som freelancer er Linkedin. Du kan deltage i relevante grupper, poste artikler og fremvise dit arbejde for et stort publikum af potentielle kunder.

15. Ikke at holde dine skills up-to-date

Uanset hvilket felt du opererer indenfor, er det vigtigt at holde din værktøjskasse knivskarp

Som freelancer er det især vigtigt, da du konkurrerer med andre, der måske er mere kvalificerede end dig.

Sørg for, at du regelmæssigt tager kurser eller lærer nye færdigheder, der vil hjælpe dig med at skille dig ud fra konkurrenterne. 

Du kan også kigge efter muligheder for at gæsteblogge eller tale ved lokale begivenheder for at vise din ekspertise frem.

16. Ikke at have nogen strategi

Når du freelancer, skal du opfatte dig selv som en virksomhed, og det er selvfølgelig vigtigt at have en plan for din virksomhed. 

Dette inkluderer at målsætning, oprette og drive et budget og sætte systemer på plads, der hjælper dig med at forblive organiseret og produktiv. 

Uden en plan vil det være svært at opnå langsigtet succes som freelancer.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

17. Ikke at diversificere din indkomst

Hvis dit indkomstgrundlag beror på én enkelt kunde, udsætter du dig selv for unødig risiko. Hvis denne kunde beslutter sig for at afslutte jeres aftale, vil du stå uden nogen indkomst.

For at diversificere din indkomst skal du sørge for, at du altid leder efter nye kunder og muligheder. 

Læg ikke alle dine æg i én kurv, og vær ikke bange for at prøve nye ting. 

Du vil måske opdage, at nogle af de nye satsninger fører til endnu mere succes end din oprindelige freelance retning.

18. Ikke at have styr på skatter og administration

Som freelancer er du ansvarlig for at indberette og betale din egen skat. Det kan komme som en overraskelse for mange mennesker, og hvis du ikke er forberedt, kan det føre til en stor skatteregning i slutningen af ​​året.

Sørg derfor for at sætte penge til side hver måned til at dække din skat. Du vil måske også arbejde med en revisor eller finansiel planlægger for at hjælpe dig med at forstå de skattemæssige konsekvenser af freelancing.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

Hav styr på de vigtigste fodfejl og skab en succesfuld freelancekarriere

Freelancing kan være en fantastisk måde at tjene penge på, men det er vigtigt at styre udenom de mest almindelige fejl. 

Ved at tage pauser, netværke og holde dine færdigheder opdaterede, er du godt på vej til en succesfuld freelancekarriere.

Og glem ikke at diversificere din indkomst ved at opsøge nye kunder og muligheder. 

Skattesæsonen kan være vanskelig at navigere for freelancere, så sørg for, at du er forberedt ved at sætte penge til side hver måned, og eventuelt arbejde med en revisor eller finansiel planlægger.De største freelancing fejl
Af 11,6 min læsetidSidst opdateret: 19. september 2022

Din guide til at styre udenom de største freelancing fejl

Freelancing er en fantastisk måde at tjene penge og være din egen chef, men det frie freelanceliv kommer ikke helt uden udfordringer.

Der er mange ting at tænke på, når du arbejder som freelancer – lige fra at finde kunder og projekter, til at færdiggøre arbejdet indenfor deadline og sørge for, at du tager den rigtige pris for dit arbejde. 

Det kan være en bekostelig affære at begå fejl, når du freelancer. Det kan koste både tid, penge og kunder. 

Her er de 18 mest almindelige fejl vi ser nye freelancere begå, og selvfølgelig en checkliste til hvordan du undgår dem.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

1. Ikke noget system til at holde styr på udgifter

Når du er freelancer eller soloselvstændig, er det vigtigt at holde styr på dine udgifter, så du kan trække dem fra i skat. 

Selv hvis det der med skat ikke er din største hovedpine, så vil et vågent øje på udgifterne være med til at sikre en sund økonomi i din forretning.

Der er et par forskellige måder at holde styr på dine udgifter på. Du kan bruge et simpelt regneark, en app som Mint eller YNAB eller endda bare en notesbog. Det vigtige er at finde et system, der fungerer for dig, og at være konsistent med det.

2. Ikke tage sig (nok) betalt

En af de mest almindelige fejl, freelancere begår, er ikke at opkræve nok for deres tjenester. 

Når du lige er startet, kan det være fristende at sænke dine priser for at konkurrere med andre freelancere eller få flere kunder. 

Men det er en fejl, der kan ende med at koste dig mere i det lange løb.

At opkræve for lidt betyder, at du bliver nødt til at arbejde flere timer for at tjene det samme beløb, og det devaluerer desuden også dine tjenester. 

Hvis du ikke opkræver nok, har kunderne også en tendens til at tro, at du ikke er investeringen værd, eller din kvalitet følger den lave pris.

3. Ikke at have en kontrakt

En anden meget almindelig fejl, nye freelancere begår, er ikke at have en kontrakt med deres kunder. 

En kontrakt beskytter både dig og kunden ved at skitsere omfanget af arbejdet, leverancer, betalingsbetingelser og mere. Uden en kontrakt er der ingen klar aftale mellem dig og kunden, hvilket nemt kan føre til misforståelser og konflikter hen ad vejen.

For at undgå dette skal du altid have en kontrakt på plads, før du begynder at arbejde med en kunde. 

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skriver en kontrakt, er der masser af skabeloner og ressourcer tilgængelige online.

4. Manglende forventningsafstemning

Mange – specielt nye – freelancere begår den fejl ikke at sætte klare forventninger til deres kunder. Dette kan føre til misforståelser om arbejdets omfang, leverancer, deadlines og meget mere.

For at undgå dette skal du være klar i spyttet omkring forventninger fra starten. Skitsér omfanget af arbejdet i din kontrakt, og sørg for at kommunikere med kunden regelmæssigt for at sikre, at alle er på samme side.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

5. Ikke overholde deadlines

En af de mest frustrerende ting for en klient er, at arbejde med en freelancer, der ikke overholder deadlines. 

Hvis du konsekvent leverer dit arbejde for sent, er det kun et spørgsmål om tid, før du mister kunden. 

For at undgå dette skal du være realistisk med hensyn til tidslinjen for hvert projekt, og også gerne lægge noget buffertid til. 

Hvis du ikke er sikker på, at du kan overholde en deadline eller tingene begynder at skride, så kontakt kunden så hurtigt som muligt og se, om der er en vis fleksibilitet i den anden ende.

6. Ikke at være professionnel

Bare fordi du arbejder hjemmefra i din pyjamas, betyder det ikke, at du kan slække på professionalismen. Freelancere, der er uprofessionelle, risikerer at miste kunder og ikke mindst skade deres omdømme.

Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at du agerer professionelt. 

Først skal du være lydhør over for din kunde. Hvis du ikke er tilgængelig med det samme, så lad dem vide, hvornår de kan forvente et svar. 

For det andet, dress the part – selvom du “bare” arbejder hjemmefra, kan det at klæde sig på til arbejde hjælpe med at komme i den rigtige stemning og mindset. 

Og vær selvfølgelig respektfuld og høflig i alle dine interaktioner med din kunde.

7. Ikke sætte grænser

Når du freelancer, kan det være nemt at lade arbejdet fylde mere og mere dit liv og i din hverdag. 

Du kan finde på at arbejde til langt ud på natten eller i weekenden, fordi du føler, at det er krævet for at komme videre. Men du vil trække veksler på din performance over tid, og det er en strategi der ofte vil føre til burnout.

Det er vigtigt at sætte grænser mellem arbejde og privatliv – og så holde fast i dem. 

Det kan betyde, at du kun arbejder indenfor faste working hours eller holder en fast fridag hver uge. 

Uanset hvad det er, vil det at sætte grænser, hjælpe dig med at opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv.

8. Arbejde gratis

Når du starter som freelancer, kan du blive fristet til at arbejde gratis eller til meget lave priser. Selvom der ikke er noget galt med at lave et pro bono-projekt eller to, bør du ikke gøre det til en vane at arbejde gratis.

At arbejde gratis devaluerer dine tjenester og gør det sværere at retfærdiggøre hvad du er værd hen ad vejen. 

Hvis du lige er begyndt, kan det være nødvendigt at tilbyde rabatter eller lavere priser for at tiltrække kunder, men gør det ikke til en vane at give dine tjenester helt væk.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

9. Ikke forberede sig på de langsomme perioder

Freelancere begår ofte den fejl at undlade at planlægge for de langsomme perioder – også kendt som freelancing dryspell. Nogle perioder har bare mere kul på end andre.

Bare fordi du har travlt nu, betyder det ikke, at der altid vil være det. Det er vigtigt at have en plan for, hvad du vil gøre og hvordan du vil komme igennem i de langsomme tider, så du ikke bliver taget med bukserne nede. 

En måde at gøre det på er, at lægge en del af din indtjening til side hver måned, så du har et net, der kan hjælpe dig igennem en dryspell. 

De langsommere perioder er også ideelle at bruge som en mulighed for at fokusere på markedsføring og netværk, så du kan hente nye kunder.

10. Manglende kommunikation

Kommunikation er nøglen i ethvert forhold, men det er især vigtigt i et klient-freelancer forhold. 

Ikke at kommunikere klart og tydeligt med din klient kan føre til misforståelser, manglende deadlines og endda et tab af forretning.

For at undgå dette, skal du sørge for at kommunikere regelmæssigt med dine kunder. 

Opsæt en kommunikationsplan i starten af ​​projektet, og hold dig til den. Det vil være med til at sikre, at alle er på samme side, og din kunde ikke vil opleve uventede overraskelser undervejs.

11. Ikke at holde styr på din tid

Hvis du ikke tracker din tid, arbejder du muligvis flere timer, end du er klar over. 

Det kan føre til en unødigt stresset hverdag og betyder også, at du sandsynligvis ikke fakturerer dine kunder nøjagtigt.

At tracke din tid behøver ikke at være kompliceret. Du kan bruge et simpelt regneark, en app som Toggl eller RescueTime eller endda bare et stykke papir. 

Som med punkt nummer 1, er det vigtigste at finde et system, der fungerer for dig, og holde dig til det.

12. Ikke at holde pauser

Når du freelancer, kan det være nemt at blive pakket tilstrækkeligt ind i arbejdet, så du glemmer at holde pauser. 

Det er en klassisk fejl, der over tid stjæler af din produktivitet.

Sørg for at planlægge pauser i din dag, selvom det kun er et par minutter hist og her. Rejs dig op og gå rundt, gå udenfor for at få noget frisk luft, eller gør noget andet for at rense dit hoved. 

At holde pauser vil hjælpe dig med at holde dig skarp og fokuseret, så du kan få mere fra hånden.

13. Arbejde isoleret

Når du arbejder hjemmefra eller et andet sted uden for et kontor, kan det være nemt at føle sig isoleret fra resten af ​​verden. 

At føle sig isoleret kan føre til ensomhed og nedsat produktivitet.

Prøv at planlægge noget tid hver dag til social interaktion, selvom det bare er en hurtig kaffedate, et telefonopkald med en ven, eller eller interaktion i en online gruppe.

Du kan også deltage i coworking spaces eller professionelle organisationer for at blive mere involveret med andre freelancere.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

14. Ikke at promovere dig selv og dine tjenester

Hvis du ikke promoverer din freelance-virksomhed, går du glip af potentielle kunder

Sørg for, at du prioriterer ting som at netværke, deltage i begivenheder og forblive aktiv på sociale medier. 

Du kan også oprette en hjemmeside eller blog for at fremvise dit arbejde og tiltrække nye kunder.

Et godt sted at promovere dig selv som freelancer er Linkedin. Du kan deltage i relevante grupper, poste artikler og fremvise dit arbejde for et stort publikum af potentielle kunder.

15. Ikke at holde dine skills up-to-date

Uanset hvilket felt du opererer indenfor, er det vigtigt at holde din værktøjskasse knivskarp

Som freelancer er det især vigtigt, da du konkurrerer med andre, der måske er mere kvalificerede end dig.

Sørg for, at du regelmæssigt tager kurser eller lærer nye færdigheder, der vil hjælpe dig med at skille dig ud fra konkurrenterne. 

Du kan også kigge efter muligheder for at gæsteblogge eller tale ved lokale begivenheder for at vise din ekspertise frem.

16. Ikke at have nogen strategi

Når du freelancer, skal du opfatte dig selv som en virksomhed, og det er selvfølgelig vigtigt at have en plan for din virksomhed. 

Dette inkluderer at målsætning, oprette og drive et budget og sætte systemer på plads, der hjælper dig med at forblive organiseret og produktiv. 

Uden en plan vil det være svært at opnå langsigtet succes som freelancer.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

17. Ikke at diversificere din indkomst

Hvis dit indkomstgrundlag beror på én enkelt kunde, udsætter du dig selv for unødig risiko. Hvis denne kunde beslutter sig for at afslutte jeres aftale, vil du stå uden nogen indkomst.

For at diversificere din indkomst skal du sørge for, at du altid leder efter nye kunder og muligheder. 

Læg ikke alle dine æg i én kurv, og vær ikke bange for at prøve nye ting. 

Du vil måske opdage, at nogle af de nye satsninger fører til endnu mere succes end din oprindelige freelance retning.

18. Ikke at have styr på skatter og administration

Som freelancer er du ansvarlig for at indberette og betale din egen skat. Det kan komme som en overraskelse for mange mennesker, og hvis du ikke er forberedt, kan det føre til en stor skatteregning i slutningen af ​​året.

Sørg derfor for at sætte penge til side hver måned til at dække din skat. Du vil måske også arbejde med en revisor eller finansiel planlægger for at hjælpe dig med at forstå de skattemæssige konsekvenser af freelancing.

Opret gratis bruger

Vær freelancer uden administration

Brug Factofly til at fakturere og tage dig betalt, uden at have eget CVR nummer eller registreret firma. Vi klarer alt det kedelige, så du kan bruge din tid der, hvor det er sjovest.

Opret gratis bruger

Hav styr på de vigtigste fodfejl og skab en succesfuld freelancekarriere

Freelancing kan være en fantastisk måde at tjene penge på, men det er vigtigt at styre udenom de mest almindelige fejl. 

Ved at tage pauser, netværke og holde dine færdigheder opdaterede, er du godt på vej til en succesfuld freelancekarriere.

Og glem ikke at diversificere din indkomst ved at opsøge nye kunder og muligheder. 

Skattesæsonen kan være vanskelig at navigere for freelancere, så sørg for, at du er forberedt ved at sætte penge til side hver måned, og eventuelt arbejde med en revisor eller finansiel planlægger.